הנקה ובקבוק

הנקה ובקבוק

אני זקוקה לעזרה- שני בתי בת חמישה שבועות (נולדה בקיסרי)יונקת בעיקר וזוכה גם לסימלאק פעמיים ביום. פעם בלילה- בעלי נותן לה ופעם במהלך היום- כאשר אני מרגישה חנק ביתי וצורך לנשום אוויר ואז אימי שומרת עליה. (לצערי לא תמיד מספיקה לשאוב). השילוב עבד מצויין ושני שמחה לקבל מזון בכל צורה שהיא והיא גם עולה יפה במשקל. לאחרונה עניין ההנקה זוכה לסימני שאלה רבים????? אם היא מאד רעבה או עצבנית היא בוכה או מסרבת לקבל שד ולבסוף אני "נכנעת" ונותנת לה בקבוק. היא אף פעם לא מסיימת אותו, היא אוכלת מעט ובד"כ פולטת לאחר מכן. שאלתי היא האם בתי מתחילה להעדיף את הבקבוק על פני או שמא היא מסרבת לקבל את השד משום שהיא לא רעבה אבל את הבקבוק מוכנה לנשנש. מאד חשוב לי להמשיך בהנקה לפחות לחודשיים הקרובים, אך ההתנהגות מקשה אליי בייחוד שאנחנו יוצאות מחוץ לבית, גם ככה לא פשוט להניק בחוץ ללא תמיכה לראש/כרית. מה אתן מציעות לי לעשות? תודה ושבת שלום.

afeka

New member
תגובה להנקה ובקבוק

כל הכבוד לך שאת מיניקה ויופי ששני עולה במשקל היטב. את מתארת ששילוב הנקה ובקבוק עבד היטב עד לפני זמן מה. את פוחדת שבתך מעדיפה את הבקבוק על ההנקה. כאשר משלבים בקבוק ויניקה ( במיוחד בגיל צעיר) פעמים רבות קורה שהתינוק מעדיף את הבקבוק. צורת המציצה מהבקבוק שונה מהנקה.החלב נשפך מהבקבוק לפה בלי שום קושי, לעומת היניקה בה שרירי הלסת של התינוק עובדים קשה. את מתארת שבתך אוכלת כמויות קטנות מהבקבוק ואחר כך פולטת. נשמע לי שאינה רעבה. היא אינה יונקת מהשד משום שאינה רעבה , אבל מהבקבוק החלב פשוט נשפך לה לפה. ישנן המון סיבות לתינוק להיות עצבני או ךבכות, שאינן רעב : קרלה, חם לה, בא לה את אמא, היא זקוקה לטיול, היא זקוקה לשינוי אוירה. זה נשמע שאת משתמשת בפתרון הבקבוק כשאת מרגישה שאת צריכה למלא את הצרכים שלך( לישון, לנשום). כל הכבוד שאת מודעת לזה ושאת דואגת לעצמך. בתך צריכה אמא מאושרת. אמהות רבות משלבות בקבוק והנקה בהצלחה בלי לפגוע בהנקה. אחד הפטנטים שעובדים זה שאת לעולם לא תתני בקבוק, כך בתך תדע שמאמא יש רק ציצי. אבא, סבתא יכולים לתת בקבוק. האם יצא לך להיות במפגש של ללצה? במסגרת המפגש אמהות מעלות שאלות ופתרונות להתמודדות עם בעיות כמו שהצגת. אמהות מוצאות דרכים שונות למלא מצברים מבלי לתת בקבוק ואפשר לללמוד מנסיונן. לפרטים www.LLLIsrael.org.il

תודה

אנחנו מודות לך על התגובה ועל ההצעה, אני אשמח להגיע למפגש אמהות, אני כבר נכנסת לאתר לברר פרטים נוספים. שבוע טוב משני וליאת.

למעלה