הנקה בלילה

הנקה בלילה

יש לי שכנה שיש לה בן בן חודשיים וחצי והיא לא מניקה בלילה, אלא נותנת לו מוצץ כשהוא מתעורר. בתי, בת 4 חודשים יונקת בלילה. האם עלי להרגיל אותה כבר משלב זה לדלג על הארוחה הזו??? 2. מה נכון יותר? להניק משני הצדדים, כל צד 20 דקות?? או לרוקן צד אחד בכל הנקה???שכן אומרים שכך התינוק מקבל את כל מה שהוא צריך..

1טלטלים

New member
כמה היבטים

טילטולים יקרה, כמובן שכל אחת עושה את מה שנראה לה לנכון. אך עדיף בכל זאת להציע לינוק וזה לגמרי בסדר בגילאים אלו להתעורר על מנת לינוק,לכן מתן מוצץ בא במקום יניקה.אני ממליצה להמשיך להניק ולא לנסות להרגיל או לבנות סדר יום,שגרה.יהיה לך עוד מספיק זמן כדי ללמד אותו הרגלים או לבנות לו סדר יום,כרגע הוא זקוק לך ולחלב שלך,הרי כולם בסופו של גבר מתחילים לישון לילה ומפסיקים לינוק בלילה,יש בגיל צעיר יחסית ויש מאוחר יותר,שורה תחתונה ילד יתחיל לישון לילה שלם ולהירדם לבד ללא עזרה של מוצץ(וטוב שכך) נתי שיהיה מוכן לכך,גם מבחינה פסיכולוגית וגם מבחינה גופנית.יש וראוים בשינת לילה רצופה והירדמות ללא עזרים אבן פינה בהתפתחותו של תינוק/ילד. לגבי שאלתך השניה,המלצה היא תמיד להציע שני צדדים בכל הנקה ,באופן כזה שתינוק יונק ומשחרר לבד ולא את משחררת בגלל שאמרו לך שאחרי 20 דקות תינוק ממש לא יונק,אלא שחרור עצמאי של תינוק מאותת לך שהוא סה"כ סיים צד אחד ואולי אם צתיעי לו שד שני הוא ימשיך את ארוחתו ואולי לא,שוב לתת לתינוק להחליט כי הוא מרגיש אם שבע או לא,את ממש לא יכולה להחליט עבורו,לכן חבל לעשות לא לציעףכי כך הוא מקבל רק חצי מהארוחה המגיע לו. דבר שני,על שני הצדדים לקבל גירוי שווה וזה על מנת לשמור על תפוקת החלב והמשך ייצורו תקין.אל תדאגי,תינוק שתופס היטב את השד ויונק לפי דרישה שלו מגיע לרוב החלב שבשד. בהצחלה רבה! אמא של טל

sagitlaleche

New member
תיקון קל ../images/Emo20.gif

לא תמיד ניתן לתת גירוי שווה משני השדיים. לעתים תינוק יונק משד אחד, עושה גרעפס וכשמציעים את השד השני הוא רוצה רק כמה דקות. עדיף להציע את השד כדי לתת גירוי, גם אם הוא לא שווה מבחינת הזמן.

הנקה

שלום, שאלות לגבי הנקה משני הצדדים: 1. האם זה יעזור להשביע אותו לזמן ארוך יותר? 2. אם הוא עולה יפה במשקל, ואני נותנת לו רק צד אחד, אין חשש שיעלה יותר מדי במשקל בגלל שאוכל זמן ארוך משני הצדדים (20-30 דקות)?

למעלה