הנקה בלילה

jamusi

New member
יונק בלילה

נדמה לי שזה נורמלי לגמרי.כלומר, זה מה שאנחנו עושים: הבן שלי בן שנה והוא ישן איתנו במיטה.כשהוא רוצה ציצי הוא לוקח בעצמו ואני לא מתעוררת אפילו, רק מחליפה צד תוך כדי השינה.ככה כולנו ישנים לילה שלםבלי להתעורר אפילו פעם אחת. מה שכןאני מנסה להעביר אותו למיטה שלו(לא בשימוש מאז הלידה) והוא מתעורר אחרי רבע שעה.שום בקבוק ולא כלום לא עוזר לו להרדם, ולהוציא אותו בעגלה בלילה החוצה כמובן אין לנו כח. אז פשוט מקבלים את זה כמו שזה

sagitlaleche

New member
גמ"ל

גמ"ל = גמילת לילה, מוקדם לבצע לפני גיל שנה וכמה חודשים. לתינוקות יש צורך במזון גם במשך הלילה. עקב התאמתו המושלמת של חלב אם למערכת העיכול של התינוק היונק, החלב מתעכל מהר מאוד ומתפנה מהקיבה ותינוקות רבים זקוקים להנקות במהלך הלילה. אני יודעת שזה מתיש וקשה, אבל כדאי לחכות עוד קצת לגמ"ל.

temo

New member
הנקה בלילה

בני בן חצי שנה, קם בלילה פעם בשעתיים (אם לא יותר) וכדי להרדים אותו אני מניקה. הוא לא לוקח מוצץ. איך יוצאים מזה?

RonitS32

New member
יוצאים מזה בתהליך של גמילה

אין ברירה, יהיו כמה ימים ולילות קשים אבל בסוף הוא ייסתגל לשינוי.

sagitlaleche

New member
הנקת לילה

זה נשמע מתיש להתעורר כל שעתיים בלילה, אך תינוקות בגיל של בנך זקוקים עדיין להנקה כמקור התזונה שלהם. עקב התאמתו המושלמת של חלב אם לגוף התינוק, הוא מתפנה מהר מאוד מהקיבה והתינוק רעב שוב תוך שעתיים-שלוש. גיל חצי שנה אינו מתאים עדיין לגמילת לילה (גמ"ל), ויכול להיות שמפריעים לו דברים נוספים, האופיניים לגיל זה (צמיחת שיניים לדוגמא), וההנקה היא משכך כאבים מצויין לבעיות כגון צמיחת שיניים. אמהות הנעדרות מהבית במשך היום (עבודה, לימודים וכו') מדווחות לעתים על חזרה להתעוררות בלילה למרות שהתינוק לא מתעורר בלילה מגיל חודשיים +-. התינוק זקוק להשלים "זמן אמא", ואין דרך טובה מלעשות זאת דרך ההנקה.

למעלה