הנקה בלילה

liri251

New member
הנקה בלילה

טוב אז הקטנציק נכנס לגן לפני יומיים. הוא עוד שבוע בן חמישה חודשים.
אוכל יפה בקבוק שאוב בגן ואתמול אכל גם כמה כפיות של מרק.(אני נתתי את כל הטעימות בבית כבר גם של הפירות והירקות)
בלי קשר לכניסה לגן לפני בערך שלושה שבועות התחיל לקום כל שעתיים בלילה. יונק קצת אפילו מתוך שינה ונרדם.
פעם אחת יצאתי עם חברות והשארתי בקבוק לבעלי והוא ישן שש שעות רצוף.
אני מתלבטת. אני מניחה שהוא קם כי הוא רעב וגם כי הוא רוצה אותי. אבל רק מנשנש ולכן קם הרבה. האם לתת בקבוק שאוב גם בסביבות עשר בלילה לפחות לנסות לראות אם זאת הבעיה? אני לא בקטע של להתחיל לגמול אותו כי הוא עושה ממני מוצץ וכאלה. מבחינתי הוא קטן עדיין רק נכנס לגן ואין לי שום כוונה לגרום לו סתם לבכות.
הדילמה האמיתית שלי היא האם הוא באמת קם מרעב ובקבוק שאוב יפתור את הבעיה? והאם זה לא יפגע לי בהנקה לתת לו בקבוק נוסף בערב? הוא גם ככה יקבל בגן לפחות שלושה בקבוקים כשיהיה יום מלא.
כולם לוחצים עלי לתת מטרנה. הוא רעב. זה כבר לא מספיק לו. הוא גדול כבר וכאלה...
יש לציין שבעיית הצרחות בשינה נפתרה. פשוט הייתי מרדימה אותו מוקדם מידי. השינה שלו התקצרה לשתי תנומות. בוקר וצהריים. ברגע שהבנתי את זה הוא הולך לישון בלי בעיה. גם בלילה.

gudat

New member
זה מקסים שאת קשובה אליו!!

את מקשיבה לתחושת הבטן שלך וזה בדיוק מה שאמהות צריכות לעשות...
הוא אכן קטן, ואכן צריך אותך- גם בלילה. לא בהכרח הוא קם מרעב. כנראה לפעמים כן ולפעמים לא. גם מציצה היא צורך, הרגעה, נחמה, קירבה, מגע... וכן- הנקה עוזרת גם להירדם.
אפשר לעשות ניסוי עם בקבוק שאוב, וכן- ככל שיש יותר בקבוקים זה יכול יותר לפגוע בהנקה. יש משהו טוב בכך שיש הפרדה- בגן בקבוקים, בבית- אמא. זה עוזר לחלק מהתינוקות להמשיך לזרום עם ההנקה.
ואיזה יופי שמצאתם פתרון להירדמות שלו- שוב, זה בזכות היותך אמא קשובה ומחוברת לתינוק שלך.

לא מסכימה איתך בכלל

שלי בן חצי שנה והיה מתעורר כל שעה וחצי. בבוקר שנינו היינו עייפים. לימדנו אותו להירדם לבד. עכשיו ישן 4 שעות ברצף ויונק פעמיים בלילה. לא מרגישה שבזה פגעתי בו או לא הייתי קשובה. הוא הרוויח שינה איכותית יותר וגם ביום הוא ישן יותר ופחות עייף בגלל זה.

liri251

New member
קראתי את ההודעות שלך

אבל את עשית את זה בגיל חצי שנה. שלי עוד לא בן חמישה חודשים. שלך עם הסבתות שלי במעון. שלי גם פג אז קשה לי יותר. בעלי לא משתף פעולה כמו שלך. לא מסוגל לקום בלילה ואם קם מתייאש אחרי דקה ואומר לי הוא רעב. בכל מקרה אשמח אם תוכלי לפרט על התהליך. אני גם החודש הזה עוד בבית איתו .מניחה שאחזור לעבודה יהיה קשה מאוד

יש הרבה דרכים, בוחרים מה שמתאים לך

קודם כל, לא מתחילים לפני גיל חמישה חודשים כי משהו במוח לא בשל. אני חיכיתי לחצי שנה לפני שהתחלתי.
במקרה שלך אני לא יודעת לפי איזה גיל את אמורה ללכת, אם יש הבדל.
השאלה האם את מסוגלת להתמודד עם הבכי.
כי אני לא טובה בזה, לכן בעלי עשה את הלימוד הראשוני והקשה מכולם.
גם היום, אם אני לא מצליחה, אני קוראית לבעלי כי הבכי משגע אותי.
אבל אם בכל זאת את מחליטה לנסות:
המטרה לגרום להם להירדם לבד במיטה.
בהתחלה שמים אותם כשהם כמעט ישנים, ואם זה עובד, מתקדמים עוד שלב. עד שמשכיבים אותם ערים לחלטין והם נרדמים לבד.
בגדול, כשבוכים, מלטפים להם את הגב ומשמיעים איזה צליל מרגיע (נניח "שששש...").
ההבדל בין השיטות השונות הוא בתגובה לבכי שלא נפסק. ילרוב, מרימים על הידיים, מרגיעים ומחזירים למיטה. אבל יש הורים שמרימים אחרי דקה, ויש כאלה שמחכים 5 דקות.
חשוב מאד להיות עקביים, לא לבלבל את הילד.

giraffelle

New member
ממליצה על הספר לישון בלי לבכות

אני איתך בראש - אין לי התנגדות להניק בתור צומי.
אבל מצד שני זה מתחיל להיות מאד מעייף מתישהו, אז יותר קל כשיש סוג אחר של צומי שאפשר לתת בלילה, ואז אפשר להתחלק עם האבא. וגם יותר קל אחר כך להרגיל את התינוק לישון פרקי זמן ארוכים יותר.
עם הגדולה, שהיתה מתעוררת המון בלילה, גם להנקות של אוכל וגם להנקות של צומי, השתמשנו בשיטות מהספר לישון בלי לבכות וזה מאד עזר.
&nbsp
אל תקשיבי למי שאומר שההנקה לא מספיקה לו. הוא מנשנש, זה ממש הפוך מתינוק שגמר את החלב והוא עדיין רעב. את יכולה לנסות לגרום לו לאכול כל פעם ארוחה ממש, ואולי זה יפחית את ההתעוררויות (או לפחות הוא לא יצטרך הנקה בפעמים האחרות שהוא מתעורר). לפני שהוא נרדם, תנתקי ותעבירי צד.

למעלה