הנקה בלילה - שאלה

michala76

New member
הנקה בלילה - שאלה

הבן שלי בן 3.5 חודשים. אוכל רק חלב אם (שאוב או מהציצי) בחודש האחרון האכלתי אותו בשעה 23:00 בלילה ואז הוא היה מתעורר ב- 6:00 או 7:00 אוכל ואפילו חוזר לישון עד 10:30. מכיוון שבעוד שבועיים אני רוצה להכניס אותו למשפחתון, התחלתי לשנות לו את הרגלי השינה - המטרה הסופית שהוא ילך לישון ב 20:00. כבר שבוע הוא אוכל ארוחה האחרונה ב 21:30, ואז הולך לישון וקם ב 5:00 לאכול וחוזר לישון עד הבוקר - שזה הגיוני. אבל....כבר יומיים שהוא מתעורר לי ב 3:00 ורוצה לאכול ושוב ב 7:00. מה אפשר לעשות כדי לחזור למצב הקודם? אני מפחדת שהוא ימשיך להתעורר באמצע הלילה...עד שכבר ישן לילה שלם חשוב לציין שהוא באחוזון ה 90 במשקל (בגיל 3 חודשעם שקל 7.2)

אם זה באמת היה תלוי בנו...

דפוסי האכילה והשינה של הקטנטנים משתנים מדי פעם- גם כאלה שישנו לילה שלם מפסיקים את ההרגל המבורך ומתישהוא חוזרים אליו....

michala76

New member
אז לא נראה לך שזה בגלל...

אז לא נראה לך שזה בגלל ששיניתי את שעות הארוחה? זה היה קורה בכל מקרה?

michala76

New member
ועוד שאלה - כיצד בוחרים תחליף?

איך בוחרים תחליף חלב מתאים? בעוד שלושה שבועות אני חוזרת לעבודה ומתכוונת להניק רק בוקר וערב.

ציפיק2

New member
תחליף

בלי להתיחס למגרעות של תחליפים....... אם לילד אין רגישויות לכלום, אז הכל אותו דבר (כל הדברים האחרים זה תרגילי שיווק), פשוט תקני את התחליף הכי זול ותראי אם הוא יהיה מוכן לאכול אם הוא לא מוכן לאכול, תנסי אחר כי הטעמים שונים מטרנה מוכר ב 10 שקלים את החבילות TO GO שאת יכולה באמת לנסות מנה קטנה ולראות מה קורה. אפשר לצלצל לחברות האחרות ולבקש גם דוגמיות וישלחו לך. את צריכה לתת 30 סיסי בשעות הבוקר ולראות מה יקרה (שלא יקיא או משהוא) ואז לנסות שוב למחרת כי לפעמים התגובה הרעה רק ביום השני. יכולים להיות כאבי בטן מתחליף גם שזה בעיה אז תנסי סוג אחר. (אבל לא בטוח שזה יעזור, אחרי ששלי כאבים מהסימילק, אז שהיא חזרה למטרנה זם גם גרם לכאבים חזקים.) האם את בטוחה שאת לא רוצה לשאוב לפחות עד גיל חצי שנה. לי לא היתה ברירה הייתי חייבת לתת תחליף אבל לקח המון זמן לרגישות בבטן לעבור.

michala76

New member
תודה...

אני לא רוצה לשאוב בעבודה...גם ככה כל תהליך ההנקה לא הלך לי כל לך בקלות.

אפרת_ח

New member
זהירות ../images/Emo41.gif מעט מדי הנקות

אמנם בעיקרון הגוף מסוגל לייצר חלב לשתי הנקות - זה מה שקורה בהנקת פעוטות בד"כ, שכל היום אוכלים אוכל רגיל. למעשה, מוצקים ותחליף-בבקבוק זה לא בדיוק אותו דבר, וגם גיל ארבעה חודשים זה לא בדיוק כמו גיל שנה וחצי. עדיף, למען שיפור סיכויי ההנקה, להגביל את הבקבוק אך ורק לזמן שהתינוק לא איתך. כשהוא איתך, רק להניק. בסופ"ש להניק מלא. בעוד חודשיים כשיתחילו המוצקים - להחליף קודם את הבקבוקים ולהמשיך להניק כשהוא איתך. מבחינת סוג התחליף: את צריכה לנסות פעמיים-שלוש לתת את החלבי, לוודא שאין אלרגיה. בעקבות פרשת רמדיה אני חושבת שיותר בטוח לתת תוצרת הארץ, אבל זה באמת עניין של העדפה אישית. אם יש אלרגיה לחלב את צריכה לבקש מרופא מרשם לתחליף מפורק בסגנון "נוטרמיגן". תחליף צמחי הוא אופציה גרועה ביותר, ולדעתי מצדיקה השתדלות נוספת בשאיבות. "הסויה מסוכנת לבריאותך ולבריאות תינוקך".

למעלה