הנקה ארוכה

nurnur2

New member
הנקה ארוכה

שלום, בננו בן שבועיים וניזון מהנקה בלבד. חלק מההנקות אורכות זמן רב ועשויות להגיע אף עד כשעתיים (ברוטו: צד ראשון, החלפה, צד שני), כאשר כמובן שהוא אינו אוכל כל הזמן, אך מצד שני גם לא מתנתק (ואף מסרב להתנתק). בטיפת חלב ייעצו לי להגביל ההנקה ל-20 דקות לכל צד. שאלתי היא כיצד ניתן לקצר את משך ההנקה מבלי לפגוע בה. תודה

אושינקה

New member
לא להגביל

אויש זה פשוט מתסכל לשמוע שעדיין נותנים עצות שגויות. קודם כל מזל טוב
בנך עוד מאוד צעיר וההנקה עוד מתבססת. חשוב שתתני לו להכתיב את הקצב. תינוקות כאלה צעירים בד"כ אוכלים לאט יותר ועם כל ה"מסביבים" של טיטולים וגרעפסים זה לוקח זמן. איך העלייה במשקל? מה היה המשקל לידה ומה משקלים אחרים מאז? כמה טיטולי פיפי וקקי ביממה? ומה צבעם? איך את יודעת ש"הוא אינו אוכל כל הזמן" ? למה התכוונת?

nurnur2

New member
תשובות לשאלות

תודה על התשובה. נראה כי גם העלייה במשקל התחילה להתבסס. הוא נולד במשקל 3.175 ויצא מבית החולים יומיים לאחר מכן במשקל 3.020. שבוע ויום לאחר מכן הוא שקל 3.070, אך שלושה ימים לאחר (שלשום) מכן עלה למשקל 3.150. ביום חמישי עלי להביאו לשקילה נוספת על מנת לוודא המשך מגמת העלייה. יש, להערכתי הגסה, כחמישה חיתולי קקי ביום, בצבע ירוק-צהוב-חרדל. באומרי "הוא אינו אוכל כל הזמן" אני מתכוונת להתרשמותי לפיה הוא עושה פעולות מציצה בלבד, ו"יונק על ריק". אנצל ההזדמנות לשאלה נוספת. לפעמים הוא יונק ברציפות עד שמתנתק באופן סופי מהשד ומוכן להמשך התהליך (החתלה, צד שני וכו'), אבל לפעמים מתנתק ומייד (תוך שניות) רוצה להתחבר בחזרה. ברוח תשובתך הקודמת, האם תמיד להחזירו? אם אכן איני מגבילה משך ההנקה, קורה ושתי הנקות עשויות להשתלב יחד להנקה אחת ארוכה, כפי שאירע הלילה ולפנות בוקר.

אושינקה

New member
הנקה ארוכה

בנך עולה במשקל וזה סימן טוב וגם מספר הטיטולים תקין. בד"כ תינוקות יונקים חוזרים למשקל לידה בגיל שבועיים - ישנם אלו שלוקח להם גם שלושה שבועות. בד"כ אין עם זה בעיה, אך מכיוון שציינת שלוקח לו הרבה זמן לינוק אולי כדאי לוודא שהוא תופס נכון את השד. את פעלת נכונה עד עכשיו בכך שענית לצרכיו ולא הגבלת אותו כי בזכות זה הוא גדל, אבל אם זה קורה רבות שההנקות מתחברות צריך לשפר את התפיסה שלו ולגרום להיות טיפה יותר יעיל. איך את מרגישה מבחינת ההנקה? מבחינת נוחות? יש כאבים? בזמן שאת מניקה אותו,שהוא משנה את היניקה למציצה חלשה - תעסי את השד, זה יעזור לחלב לצאת ויזכיר לקטנצ'יק לינוק קצת יותר חזק. עוד אפשרות היא "לזפזפ" - כאשר את מרגישה שהוא שינה את צורת היניקה שלו למציצה בלבד, נתקי אותו מהשד החליפי חיתול אם צריך ותציעי את הצד השני. כאשר הוא שוב משנה את היניקה לחלשה יותר, נתקי אותי, גרעפס אם צריך והחזירי אותו לצד הראשון. וכן הלאה.עד שאת רואה שהוא שבע ולא זקוק לעוד. בצורה הזו הוא יהיה קצת יותר יעיל, כי בכל פעם שאת מחליפה צד יש זרם חדש של חלב שיגרום לו לחזור ליניקה ה"חזקה" יותר. לאט לאט הוא יתייעל ולא תצטרכי להמשיך להחליף צדדים צירפתי לך קישורים שיכולים לעזור תעדכני אותנו

אפרת_ח

New member
את יודעת איך מנתקים?

מכניסים את הזרת לזווית הפה וכך נשבר הואקום. אני עושה את זה כשאני יודעת שהוא כבר לא אוכל, אבל עדיין לא התנתק, ואז רואה אם הוא מחפש להמשיך או שבעצם גמר.

kanga

New member
גם אני במצב דומה. אשמח לשמוע עוד..

הקטנה בת 3 שבועות כמעט. עולה במשקל, הכל נראה תקין. גם אצלנו חלק מההנקות ארוכות מאד. אתמול בלילה הגענו ל 6 שעות. גם לי נדמה שחלק מהזמן היא יותר משחקת מיונקת. היא לא יונקת באופן נמרץ רוב הזמן. מיותר לציין שמלבד ההתשה, הנקות כ"כ ארוכות מתחילות לכאוב גם כאשר האחיזה טובה. מאחר ואני מנסה להתאושש מפצע שהיא עשתה לי, הדבר קשה אפילו יותר. (הפצע לא מחמיר אך גם לא משתפר). אני מרגישה יותר כמו מוצץ בשעות האלו. רופא הילדים הציע שאולי אין לי מסםיק חלב, אך בכל זמן כשאני לוחצת מעט על העטרה יוצא חלב, ויש טיפטופים כל הזמן. חשבתי שאולי היניקה שלה לא יעילה, אבל יש גם הנקות קצרות ויש גם שינות ארוכות (אפילו 5 שעות לפעמים). אשמח לעוד הצעות

אושינקה

New member
אם העלייה במשקל תקינה

אז יש לך מספיק חלב - הרי איך היא הייתה עולה במשקל אם אין לך מספיק חלב?מהאויר
? אם הפצע לא משתפר את צריכה לראות יועצת IBCLC - פצעים בפטמות מבריאים כאשר התינוק יונק נכון. אם אין שיפור יש צורך לבדוק שוב את התפיסה. מה היה קצב העלייה במשקל? כמה טיטולים ביום ומה צבעם?

למעלה