הנצרות בסודן

Coutal

New member
הנצרות בסודן

לא הרבה יודעים, אך בסודן ישנם כ 4 מיליון נוצרים שהם 10% מהאוכלוסיה לערך. המספרים המדוייקים אינם ידועים וסביר להניח שהמספר המדווח הוא נמוך מן האמת. הנוצרים בסודן מתחלקים בערך חצי-חצי לקתולים ופרוטסטנטים. הנוצרים בסודן נמצאו בעשורים האחרונים תחת דיכוי מתמיד ואיסורים מאיסורים שונים. בין היתר, המרה מאיסלאם לנצרות היתה עבירה שדינה מוות. בשנת 2005 התנועה לעצמאות דרום סודן (הנוצרי ברובו) חתמה על הסכם עם הממשל המרכזי על אוטונומיה ומשאל עם על היפרדות מסודן בשנת 2011. ייתכן בהחלט שאז נראה מדינה נוצרית עצמאית חדשה באיזור צפון/מרכז אפריקה.

salt of earth

New member
לי היה מאוד מרגש לראות את המשלחת

הסודנית בכנס לנוער העולמי לנוער הקתולי. ובמפגש שכלל כמה אלפים עלו כמה צעירים סודנים וסיפרו את העדות שלהם- זה היה מאוד מרגש
אמן שנזכה לראות אותם חיים בביטחון... קשה לי להאמין שמצרים תוותר על האינטרסים שלה בקלות.

salt of earth

New member
לא הבנתי ../images/Emo4.gif

הם משלחת של קתולים מסודן. כמו שהייתה משלחת של קתולים מארה"ב.

Coutal

New member
איזשהו קשר בין הקהילות מעבר אני מתכוון

כמו שקהילות אחרות מצליחות לשמור קשר מעבר לגבול.

salt of earth

New member
לא חושבת, גם לא שאלתי.

הקהילה של הסודנים בישראל הם לרוב פליטים מדרפור. אני לא זוכרת מאיזה אזור הם היו. אגב אני חייבת לך
פשוט הייתי עסוקה עם המבחן

Coutal

New member
דרפור הוא איזור מוסלמי בלבד

הם בטח מיובה בדרום. בכל אופן התכוונתי דווקא לחילופי כמורה וכיו"ב אם הם תחת אותו איזור, או דברים כאלה.

salt of earth

New member
מממ האמת לא כך כך התעמקנו

בכל זאת זה כינוס של 2 מליון. דווקא הכומר שהיה איתם היה איטלקי. וכן הם מדרום סודאן. חילופי כמורה עם מי? אז על איזה סודנים בישראל מדובר אם לא הפליטים מדרפור

Coutal

New member
לא אמרתי בישראל, מה שהתכוונתי הוא

שסודן וישראל נמצאות תחת אותו arch-Diocese, וכך יכול להיווצר מצב בו ארכיבישוף סודני אחראי על ישראל, או להיפך. אבל יכול להיות שזה כבר לא ככה... כלומר, בלי התחשבות במצב הפוליטי, ייתכן והיינו מוצאים כומר סודני בכנסייה הפרוטסטנטית או הקתולית בישראל כחלק מחילופי תפקידים גרידא. זאת היתה הבנתי לפחות, אני לא בטוח שהיא נכונה/הגיונית.

salt of earth

New member
אהה הבנתי

בישוף מרקוצו (היושב בנצרת) היה לתקופת זמן בסודן. אבל עדיין לא הכרתי כומר סודני שמשרת ככומר פה.

lion 7

New member
לכל ערבי שתירשם על הדרכון שלו

אותיות בעברית , יחשב לבוגד , ונסגרים בפניו הגבולות בשאר העולם הערבי .. כך היה עם קופטים שרצו לבקר כאן, לבנונים ועוד , אתה מבין את הקושי הזה , חרם

Coutal

New member
דין מצרים כדין לבנון?

וחוץ מזה יש פתרון, 'פיתקית' - ואם בטלו אז אפשר להחזיר.

lion 7

New member
אתה עושה צחוק?

בלי דרכון שלא דיברנו על ויזה גם , אי אפשר להכנס ..

Coutal

New member
אפשר למצוא דרכים סיבוביות

אגב, ככה פקיסטנים למשל יכולים לבקר בהר-הבית, מסתבר. בלי שום עדות ובלי בעיות.

lion 7

New member
אלה פקיסטנים

שגם ממשלתם ביחסים טובים עם ארה"ב ( לא בדקתי היחסים עם המדינה) אולם כאן יש קונצנזוס ערבי לניתוק יחסים, ומי שמבקר ( לא למטרה דתית) יתוייג כבלתי רצוי במדינות ערב

מממ אבל לא כך המצב ליון

אני מכיר ערבים שהם בעלי דרכון זר שביקרו גם בישראל ואחר כך ביקרו בסוריה ובלבנון ולא היתה להם שום בעיה. הבעיה עם הקופטים זה שחל עליהם איסור מהבאבא שנודה לבקר בישראל ולהכיר בישראל ולכן הם לא מבקרים בישראל, דווקא יש כאלה שכן ביקרו בישראל ואני מכיר אחד ברמלה מצרי שאף מתגורר כאן.

lion 7

New member
אני אביא דוגמא לאו דווקא נוצרים

שחקנים מירדן (בעידן השלום) לא ביקרו כאן על אותו משקל ,, זמרים לבנונים יכולים לבוא (מלפני המלחמה בשנה שעברה) , היו יכולים להופיע כאן , אולם חתימת הדרכון בעבר את ישראל , תהווה מכשול בפני הכניסה למדינות ערביות .. כנ``ל לגבי שחקני כדורגל ממרוקו והרשמיה ארוכה .. מי שמוותר על הכניסה למדינות ערב (שזה הרבה מעבר איזה חוויה כאן) יכול לסכן את המשך הקריירה , כשאמרתי קופטים אני עומד מאחורי הסוגיה הזו משנות התשעים , אז ביקרו מהכנסיה המקומית שם, אולם בביקורם לפה במקביל כמחוות אחווה ועם עידוד ל ארח אותם בבתים שלנו (בכדי להמעיט את ההוצאות היחסית יקרות למדינתם הזולה ) היתה החתימה היא הסיבה לאי ביקור .. יש כאלה שביקרו והאפיפיור שנודה לא שייך לכנסייתם.

אם מדובר באזרחים של מדינות ערב אז הדבר מובן

חוץ מירדן ומצרים, אין הסכמי שלום בין מדינות ערב לישראל לכן חל איסור של אזרחי מדינות ערב לבקר בישראל כמו שאנחנו כאזרחי ישראל מנועים לבקר בלבנון וסוריה. אני לא חושב שיש בעיה של ירדנים לבקר כאן ויש הרבה שמבקרים כאן ואף עובדים כאן ואחר כך חוזרים למדינתם, בקשר למצרים אכן הם לא רואים בעין יפה ביקור בישראל, אין איסור מפורש של הרשויות פשוט הפקידים בשטח לא רואים בעין יפה ביקור בישראל. אני עצמי בקיץ שעבר כשביקרתי בשארם אז חזרתי באוטובוס מצרי וכשהאוטובוס נכנס לדהב עלה שוטר והחרים לי ולחברי את הדרכונים עד שהאוטובוס נכנס לדהב ואז בחזרה הוא החזיר לנו את זה. ובדרך חזרה אחרי שעלו לאוטובוס גם יהודים התחיל נהג האוטובוס להקניט אותם בערבית. תחלס במצרים למרות שיש הסכם שלום עדיין האזרחים שם רוחשים שנאה לישראלים.

מותר לי

New member
היי, ליון! ../images/Emo140.gif

נתקלתי לא פעם באנשי דת ממדינות כמו לבנון, סוריה, עיראק, ועוד כמה מדינות שלא מתאים להם לראות אותיות עבריות בדרכון... אפשרות אחת- תעודת מעבר מיוחדת ושם יש ויזות וחותמות (זה לא תעודת מעבר רגילה) אפשרות שניה- מצרפים לדרכון שני מסמכים: הראשון זה צילום של הדרכון ושם שמים את הויזה (קצת יותר מתוחכם ממה שאני מתארת) והשני- דף מיוחד עם חותמת של ביקורת גבולות אם מביאים את הדרכון עם שני המסמכים לא אמורה להיות בעיה (המדינות שלהם לא יכולות לדעת מכך לפי הדרכון כי אין מעבר חופשי משם אלינו ובכל מקרה צריך לעבור דרך מדינה שלישית)

למעלה