הנצחה

eshkolit32

New member
../images/Emo45.gif שאלה מצוינת

במיוחד שזכור לי שאת די נגד הנצחה בצורות מסוימות...יפה שבחרת להעלות את הנושא. ענין ההנצחה חשוב לי באופן אישי נורא ומטריד את מנוחתי מדי כמה זמן כשאני נזכרת שגם אני כאן לזמן שאול. חשוב לי שיזכרו את ההורים שלי, ואני לא תמיד אהיה כאן כדי להנציח ולכן חשבתי בעבר על הנצחה כמו שמנציחים בהקמת גינה יפה בעיר אבל הרעיון נגנז (בשל מצבי הכלכלי המפואר
). למזלי הרב ההורים שלי היו ציירים והשאירו אחריהם הרבה ציורים. פעם חשבתי שאם לא אצליח למכור אותם זה אומר שנכשלתי בהנצחה (שלא לדבר על העצבים - איך זה שאנשים לא מבינים שהם היו ציירים מוכשרים ונדירים ולא נוהרים לקנות את הציורים בהמוניהם?!). אחרי הרבה מחשבות בנושא הגעתי להחלטה לתלות בבית שלי כמה תמונות וגם לתת תמונות לאנשים שיקרים ללבי כדי שיתלו בבית שלהם. זה שהתמונות תלויות אצל חברים טובים שלי נותן לי תחושה שאי אפשר לתאר. זאת הנצחה בעיני, בדרך מוצלחת מאד. עוד דרך שחשבתי עליה (ומור את לא תאהבי את זה:) )היא כשתהיה לי בת לקרוא לה בשם שהוא וריאציה על השם של אמא שלי. ועוד רעיון שלא בטוח שיתממש: להקים אתר ברשת לזכרם שיספר איזה אנשים הם היו. ומה אתך מור? יש איזה דרך הנצחה שכן מדברת אלייך?

yaeli20

New member
בעיקרון...

זה היה תרגיל ללימודים, היינו צריכים להעביר כאב דרך תמונות עם שני פסי קול (אחד מוסיקה ואחד דיבור) אז לקחתי רצף של תמונות שלי עם אמא שלי מהרגע שנולדתי ועד הגיל שהייתי כשהיא נפטרה לקחתי את השיר בובה זהבה ואת המילים של השיר "שיר עצוב" של יונתן גפן ושילבתי את הכל ביחד (אם מתישהו יהיה לנו מפגש בבית של מישהו נארגן מכשיר DVD ואני אביא את הסרטון)

sivosh

New member
מנסה לבשל כמו שהוא בישל...

ולפעמים לשמוע את המשפט "שזה מאוד מזכיר את איך שאבא היה מכין" זה באמת עושה לי משהו, ומרגישה שזה עוד דרך להמשיך את מה שהוא אהב.

A GIFT OF LOVE

New member
אמממ

יש המון דרכים, אחת הדרכים שאני משתמשת בה היא הדרך הפנימית- להנציח בפנים, עמוק בתוך הלב ולא להתעלם. לא להתעלם מהזכרונות, לא להתעלם מאמא... לתת לה את המקום שלה בפנים. אני חושבת שזאת הנצחה הכי פנימית ועמוקה שיש, ויותר מכך שהיא בשבילהם היא בשבילנו...

למעלה