הנצחה

הנצחה../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

עלתה המחשבה שבעוד 5 חודשים שנת האבל נגמרת (נראית כמו 20 שנה..).. הרבה אנשים חזרו למסלולם..הרבה כבר לא מתעניינים.. ואני חושבת על איך אפשר להנציח את אמא.. חשבתי לאסוף את כל מתכוניה שנהגה להכין (מקוריים ולא מקוריים) ולקבץ לאיזשהו סיפרון ולחלק לקרובים באזכרה או בתיזמון אחר (אימי הייתה כזו שתמיד התקשרו לשאול אותה איך היא מכינה את זה ..ואת זה..),אבל אני לא סגורה על זה. אומנם אתן לא הכרתן אותה,אבל אשמח לשמוח אם יש לכן רעיונות להנצחה.. (לא משהו המוני וגדול,אלא משהו בשבילנו ובשביל הקרובים).. תודה

ymz

New member
רעיון מצויין בעיניי

הייתי מוסיפה תמונה שלה לספרון נראה לי היה מוסיף עוד קצת.

חשבתי על ..

סיפרון עם תמונה שלה ואולי נוסיף גם תמונה משפחתית של כולנו (אבא,אמא,הילדים והנכדות-יש לנו תמונה כזו מאירוע שהתקיים חודש וחצי לפני..) ולהוסיף עמוד שבו נרשום כולנו ביחד משהו מיוחד. אשמח לעוד רעיונות.. הוקוס פוקוס1

ymz

New member
היי גם לך

סוף סוף יש לי זמן לנשום אחרי המעבר וכל הקשר אליו, אז קפצתי לבקר ולספר על החלום שהיה(בטח ראית/קראת)

גםמ לי זה נראה רעיון מצוין,

וגם אני חשבתי על תמונות. זה רעיון מצוין, כי יש בו גם מן הסמליות, וגם מן הפרקטיות. ואת בעצם עוזרת לה להמשיך ולתת ולהעניק גם אחרי שאיננה כאן, ולאחרים את נותנת את האפשרות להמשיך ולהנות מעצותיה, ולזכור אותה באור חיובי ומתוך חדוות עשיה [או חדוות אפיה
...]. אם מדובר בעותקים לא רבים, כפי שציינת, אפשר גם לקשט בכל מיני ציורים ואייקונים שאפשר להוריד מהרשת, ולהדפיס במדפסת צבעונית. כל הכבוד לך!!!

אדומה2

New member
נשמע לי מקסים

גם אני כל הזמן חושבת איך להנציח את הוריי ואני עדיין לא הגיתי רעיון טוב. אולי כשאקים קליניקה משלי אקרא לה "מרכז יונה ואריאלה".
נראה לי באמת מקסים מה שתיארת פה. אני מבינה למה את חושבת על הרעיון הזה דווקא, אבל אני מבינה שאת עדיין מתלבטת. למה את מתלבטת?

אני מתלבטת..

כי לא עלה לי שום רעיון אחר.. אז אולי רק על זה אני חושבת כי זה הכי מתאים, אך מצד שני אני רוצה לשאול את אבא והאחים.. אז רציתי להציע עוד אפשרות..

g o t

New member
הרעיון מעולה

גם אני כבר מתכננת את החוברת שאכין עם בת דודה שלי חוץ ממתכונים מודפסים אני מתכוונת לשים גם מתכונים בכתב ידה ותמונות של כל המשפחה הקטנה והמורחבת אח"כ לחלק לבני המשפחה הקרובים להנציח אותה בדרך הכי נכונה, בדרך שבא הלכה תמיד - להאכיל את כולם...

shay rh

New member
הדרך שלנו

לשנה של אמא עשינו משהו שהציעו החברות שלה. עשינו "ערב חברות": הגיעו אלינו בערך 15-20 מהחברות הכי טובות שלה, מכל מיני תקופות של חייה, ופשוט ישבנו וסיפרנו סיפורים על אמא. כל חברה הכירה אותה קצת אחרת, והיה לה את שלה לתרום והיה ערב מאוד יפה ומהנה (עד כמה שאפשר, כמובן...) את הערב הסרטנו ויש לנו עכשיו מעיין "קלטת הנצחה". כמובן שקלטת וידאו זה לא משהו שרואים בד"כ, והרבה יותר נוח להתסתכל בספר, אבל הכינוס עצמו, והערב עצמו הם ההנצחה הטובה ביותר לאמא שלי. היא חיה בשביל הכינוסים החברתיים האלה, וכולם הסכימו שזו הדרך הטובה ביותר לזכור אותה...

../images/Emo42.gif

נשמע אחלה רעיון,נשמע שהשקעתם הרבה לכבוד הערב. הייתי רוצה להכין ערב כזה,אבל זה לא כ"כ מתאים כי הרבה אנשים וחברות שלה כבר לא בקשר איתנו (רק 7 וחצי חודשים עברו),כבר לא מתעניינים ולא מתקשרים,כאילו אמא הייתה המוקד של כולם,ועכשיו כשהיא איננה ,אז לא מתעניינים... ואיפשהו בפנים זה מעורר בי כעס. אז לא בא לי ליצור קשר .

g o t

New member
אני כ"כ מבינה אותך

אני יודעת שיש לאמא חברות שמידי פעם רוצות להתקשר ואז נזכרות שהיא איננה ולא מתקשרות גם אמא שלי היהתה עמוד התווך בחברה והיום כ"כ עצוב, הטלפון כמעט ואינו מצלצל

shay rh

New member
אני יודעת בדיוק על מה אתן מדברות...

אני לא יכולה להגיד שזה היה הרבה שונה אצלנו לקראת השנה. העניין היה שזו הייתה הצעה של אחת החברות, והאמת היא שהחברות רצו לעשות ערב כזה מיד בתום השלושים, וזו הייתה הצעה שלי לדחות את זה לשנה. פשוט חשבתי שזה יותר מדי עמוס לדחוס כל מיני ארועים כאלו תוך חודשיים, מה גם שבחודשיים הראשונים לא ממש מעכלים את כל מה שקרה, רציתי לתת להכל יותר זמן לשקוע. מה גם שתיארתי לעצמי שיווצר מרחק שכזה לאחר שנה, אז חשבתי שזה יהיה מן דבר שקצת יחבר את כולם מחדש. וזה באמת קרה: הרבה חברות נעלמו, גם אחת שהייתה חברה די טובה, אבל לאזכרה ולערב לזיכרה כולן הגיעו. מבחינת ההשקעה בערב, זו לא הייתה עבודה קשה מדי: הכנו קצת כיבוד סימלי ושתיה קלה, ארגנו מצלמת וידאו מחברים והחברות דאגו "להעביר קשר" בניהן כך שיותר מדי טלפונים לא היו לנו לעשות. לא היו הרבה תכנונים והכנות, הערב פשוט יצר את עצמו באיזשהו אופן... וגם שנפגשים: פשוט מתיישבים ומתחילים לדבר לפי הסדר, במעגל... אני מנסה להסתכל על הכל גם מפרספקטיבה של החברות של אמא: בסך הכל, הן היו חברות שלה, ולא שלי. הן התנתקו כי פשוט מעולם הקשר שלהן לא היה איתנו. אמנם הרבה פעמים חבל לי על קשרים שלא נשמרים, אבל אני יודעת שגם להן זה מאוד כואב, וזו אחת הסיבות לכך שלא שומרים על קשר, לדעתי. והאמת היא, שביום חמישי האחרון הייתה לנו עוד אזכרה. שנתיים עברו. גם אני וגם אבא שלי הופתענו מכמות האנשים שהגיעו. לא כמו לשנה, אבל היו שם בערך 30 אנשים, אפילו שלרובם אמרנו שלא ממש חייבים להגיע, זו רק אזכרה, הם הגיעו. אולי לא שומרים על קשר, אבל פעם בשנה נראה שכן חושבים על אמא. אז נראה לי שגם אם קשה, שווה לעשות את הטלפון הזה. אזכרה יכולה לתת אפשרות לעשות ולהגיד את מה שבמהלך כל השנה קשה. ובסופו של דבר, מי שעוזר לי להתמודד עם הכל הם החברים שלי, ולא של אמא, ולא המשפחה שלה ולא אף אחד אחר. החברים שלי. הם שם בשבילי, והם תמיד יהיו, אפילו שיש בניהם כאלו שלא ממש הכירו את אמא שלי, הם מכירים אותי וזה מה שחשוב לי. אולי בגלל זה פחות כואב שלי על קשרים עם חברות של אמא שלי שהתנתקו, כי בסך הכל יש לי לאיפה להפנות את הכאב שצריך, גם אם לקח לי הרבה זמן להבין את זה.. יש לי שישה חברים ממש טובים שרק להם אמרתי על האזכרה וכולם הגיעו. גם מרחוק מאוד, אפילו שאמרתי שהם ממש ממש לא חייבים. זה מה שבאמת עשה לי טוב, ולא החברות של אמא. כי בסך הכל, אלה החיים שלי שאני חיה עכשיו, לא? איזה מונולוג יצא לי.... אפילו שלא תכננתי. טוב נו, את הדברים האלה אי אפשר לתכנן, נכון?

למעלה