הנפקת דרכון פולני

cookie9

New member
הנפקת דרכון פולני

בהנחה שקיבלת את אישור האזרחות הפולנית ואתה ניגש לשגרירות פולין להוציא דרכון. מהו בד"כ זמן ההמתנה עד לקבלת הדרכון עצמו? בתודה

forglemmigej

New member
כבר קבלת את האזרחות?

זה תהליך די ארוך הפולנים לא משחררים אזרחות מהיום למחר זה לוקח לפחות שנתיים שנתיים וחצי. הכי טוב לשאול בשגרירות. אגב תעודת לידה של בעל האזרחות לא מקנה את האזרחות המיוחלת זה עדיין לוקח הרבה הרבה זמו אחרי זה..

cookie9

New member
לא, טרם

האזרחות היא עבור בעלי, וכן, אנחנו מודעים לעובדה שהתהליך עד לקבלת תעודת האזרחות לבעלי (על סמך סבו) עשוי להתארך כשנתיים. את הבקשה מגיש עבורנו עו"ד המתמחה בנושא. עבודת העו"ד מסתיימת ברגע שבעלי יקבל את תעודת האזרחות. לאחר מכן, אנחנו נצטרך לגשת באופן עצמאי לשגרירות פולין כדי לבקש עבורו את הדרכון המיוחל. ולכן שאלתי: האם מישהו יודע כמה זמן לוקח לקבל את הדרכון בשגרירות פולין כנגד הצגת תעודת האזרחות (לא תעודת לידה - בעלי לא נולד בפולין) אשמח לשמוע ממי שעבר תהליך דומה תודה

cookie9

New member
הערה קטנה

אנחנו יודעים היום להעריך פחות או יותר את משך הזמן עד לקבלת אישורי האזרחות עבור הסבא, האבא והבן (בעלי). אנחנו יודעים שמדובר בפרק זמן של כשנתיים במצב תקין (ללא צורך בערעור). בכל זאת, שנתיים זה הרבה זמן ולכן רציתי לדעת אם הנפקת הדרכון תוסיף עוד זמן המתנה משמעותי (למשל, חצי שנה - כמו במקרה שתואר באחד השרשורים הקודמים בנוגע לדרכון רומני). תודה

gesus

New member
כמה זמן לקח לכם כל התהליך?

במקרה שלי, אני אצטרך לחדש אזרחות של סבי, להשיג אזרחות עבור אבי יליד הארץ ובסופו של דבר להשיג אזרחות עבורי. עו"ד שדיברתי איתו אתמול נתן לי הערכה של שנה וחצי, כאשר לוקח חצי שנה לכל דור. מה ההבדל בין בעל אזרחות לבעל דרכון מבחינת זכויות במדינות האיחוד?

forglemmigej

New member
אזרחות זה יותר מדרכון

הדרכון הוא רק כלי זיהוי עבורך כדי שתוכל להתנייד בחופשיות ממקום למקום 0אגב בהרבה מדינות האירופה לא בודקים דרכונים אם זה בתוך היבשת). קודם תשיג אזרחות ואחרי כן תקבל את הדרכון. אגב אם אתה תקבל דרכון של המדינות החדשות לא לכולן יש את אותן זכויות כמו של הותיקות. סתם טיפ שאתן לך עדיף ללכת ללמוד ואז בתור סטודנט יהיה לך יותר קל להסתדר מאשר למצוא עבודה ויותר מאוחר תמצא כבר עבודה. למשל לתושבים של הותיקות יש אפשרות לקבל חמש שנים אישור להשאר אם מצאת עבודה (בלי עבודה לא תקבל שום זכויות) מה שלתושבים החדשים זה לא קיים.

noa scotland

New member
צודקת, ורק לחדד:

דרכון מקבל רק מי שיש לו אזרחות . זו תעודה, כמו תעודת זהות, שמיועדת לנסיעות בין ארצות. בהרבה מדינות לא קיימות תעודות זהות כמו בארץ, וזאת התעודה שנועדה למעברי גבולות ומזהה אותך כאזרח המדינה.

cookie9

New member
נכון. לכן שאלתי

למי שמכיר ויכול לענות: כמה זמן לוקח לקבל את הדרכון הפולני בשגרירות פולין לאחר שכבר קיבלת אישור משלטונות פולין כי הם מכירים בך כאזרח בתודה מראש לכל מי שיכול לספק מידע רלוונטי

cookie9

New member
../images/Emo10.gif

תודה על הקישור אכן משתמע מהתגובות שעניין הדרכון יכול להגרר חצי שנה...

cookie9

New member
אנחנו רק בתחילת התהליך

וגם אצלינו צריך לחזור שלושה דורות אחורה... גם אצלינו נתנו הערכה של שנה וחצי פלוס עד שבעלי יקבל אישור אזרחות. אח"כ עליו לגשת עצמאית לשגרירות פולין ולהוציא דרכון, וממה שהצלחתי להבין, זה יכול להגרר חצי שנה
(אישור אזרחות כשלעצמו לא נותן לך כלום, זו לא תעודה שאפשר להסתובב איתה או להציג אותה. על סמך אישור האזרחות הזה אתה צריך להוציא דרכון). אז סה"כ אנחנו מסתכלים על יותר משנתיים מהיום... אם לא אכפת לך שאני שואלת, מי העו"ד איתו התייעצת? (אתה יכול לחזור אלי במייל או לשלוח לי מסר דרך האתר) תודה

למעלה