"הנערה המנערת"

thankful

New member
"הנערה המנערת"

לצערי (ואני יודע זאת) , לא אצליח לסיים את 2 הקורסים שלי באו"פ בסמסטר הנוכחי . אצטרך לסיים בהצלחה (והדגש הוא על הצלחה) קורס אחד . רק , שלאחרונה (והאמת , לא רק הסמסטר) , קשה לי "לאסוף את עצמי" : יש לי "התלהבות ראשונית" (או : "התלהבות התחלתית") כשאני מתחיל קורס : אז אני "נמרץ" , "מתלהב" . ואז אני מקבל ציון 100 במטלה (או קרוב לזה) , ואז מתחילה אצלי דעיכה הולכת וגוברת , ועם זה באות הדאגות (מדי פעם) לגבי הפיגור בחומר הלימוד , וכמו שאמי אומרת , זה מעגל , ואז בא לי לאכול (יותר מדי) וכו' וכו' . לעומת זאת , כאשר אני כבר נכנס לריכוז בחומר הלימוד , אז אינני חושב על אוכל : הבעייה אצלי זה ה "להיכנס לריכוז". (אינני יודע אם מדובר בקשיי/ הפרעות ריכוז). (לעיתים קורה שגם בעבודה אינני 100% מרוכז - דברים שאני רגיל לעשות/לזכור , שמדי פעם אני שוכח אותם - ולפעמים אני אף "תופס את עצמי" על כך שאני שוכח אותם באותו רגע). וזה לא רק בקורס - אלא למשל גם בחדר כושר (לפני שנה) וגם עכשיו : שילמתי ל - 3 חודשים , התחלתי - אך אינני מתמיד (נו טוב , יש לי "לחסל" את הפיגור הלימודי קודם , לא ? ובכל זאת , לא ייתכן שכל חיי אשתמש בתירוצים לכל דבר). התמדה היא בעייה . אני חושב שהכל מתחיל , בסופו של דבר , מכך שאינני יודע להגדיר מעצמי *בדיוק* מה אני רוצה. נראה שאני צריך איזו "נערה מנערת" : נערה (או בחורה , גברת) שתעמוד מולי (כל יום כשאני חוזר הביתה מהעבודה , וגם בשישי-שבת) , תחזיק לי חזק בשתי הכתפיים ותנער אותי , ותשאל אותי כל , נניח , דקה (או כל זמן מסויים) : "ליאור , מה *בדיוק* אתה רוצה מעצמך ?" "תענה לי!" . וכל עוד לא אענה תשובה מדוייקת - או מספר תשובות נכונות (שמתאימות לי , כמובן) - הנערה תמשיך לתפקד כ "נערה המנערת" . היא תמשיך לתפקד כ "נערה המנערת" גם בכל מקרה בו הקצבתי לעצמי זמנים/יעדים יומיים (בהגשת מטלות בקורס) ולא עמדתי ביעדים אלה . (הנערה תגיד גם משהו בסגנון "ליאור , אתה בן 30 - תתעורר ! תתעורר !" ...) בעבודה , קורה מדי פעם בפעם שאני עובד לאט יותר (או מתוך איבוד ריכוז זמני , או משום שזה פשוט קצב העבודה ה "סטנדרטי" שלי) - וזה לא כ"כ מוצא חן בעיני שאר העובדים (שוב - אינני עושה זאת בכוונה כמובן) , אז הם אומרים "זריז , כמה זמן?" ועוד מילות זירוז דומות . נראה שאני צריך עזרה בנושא ניהול הזמן והגדרה של מה בדיוק אני רוצה מעצמי (וזהו פורום מאמנים אישיים - COACHING - כל מה שנותר לי הוא רק להתאמן !) ... יהיה רק חוצפה מצדי לבקש עזרה , ללא תשלום ... ואולי לא. לילה טוב , ליאור .

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טכניקות אישיות

thankful יקר. הקשיים שאתה מתאר אופייניים לאנשים עם ליקוי קשב ברמות שונות. מה שמאוד עוזר לקשיים מסוג זה הוא הבניה ויצירת מסגרות עבודה. ה"נערה המנערת" יכולה להיות מסגרת מצויינת כזו. מה יעזור לך ליצור בסביבתך "נערה מנערת"? אולי תמונה של בחורה מתאימה מול שולחן העבודה? אולי טיימר שיצפצף בכל זמן נתון? אולי תזכורת במחשב? אולי לבקש מחברה שתעזור בנושא ותתקשר להזכיר? יש הרבה אפשרויות וצריך לנסות למצוא משהו שיתאים במיוחד לך.

thankful

New member
"אין לי חברה ..." ../images/Emo79.gif

לו היתה כזו - לא הייתי צריך נערה ...
אבל האמת , שאני לא ממש מחפש כזו בשלב זה. (אז מתי כן ...)

נו -

תהיה קצת פחות קונקרטי... ענבל בסך הכל שאלה אותך האם יעזור לך איזה משהו "מנער" שכזה - שיכול להיות כל דבר מחבר/ידיד ועד למודעות שאתה שולח לעצמך בטלפון באינטרבלים מסויימים. אז מה? יעזור לך אביזר ניעור?

במידה והקשיים נובעים מקשיי קשב וריכ

כדאי לנקוט בכמה צעדים 1. לבצע אבחון כדי לבדוק זאת 2 . במידה ואכן מדובר בהפרעת קשב ניתן להתמודד א' ע"י למידה מה זאת הפרעת קשב ואיך היא משפיעה עליך אצל מבוגרים עם הפרעת קשב עצם הידיעה שהקשיים נובעים מכך והלמידה מהי ההפרעה מהווה חלק משמעותי בהתמודדות . 3. במידה ולא מדובר בקשיי קשב אז הרעיונות שקילת כאן בהחלט טובים כמובן שצריך להתייחס לעקרוןולא לדוגמאות אם כי בת/בן זוג טוב/ה יכולים לעזור מאד 4. לגבי למידה אני יכול להמליץ לך על אתר מצויין בנושא אסטרטגיות למידה www.studygs.net זהו בינתיים

tlingit

New member
ברוך הבא ראובן סדן1 ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

thankful

New member
נו באמת ...

"אולי לבקש מחברה שתעזור בנושא ותתקשר להזכיר?" - התייחסתי למשפט הזה של ענבל . ואמרתי , שאין לי חברה (שתעזור בנושא ותתקשר להזכיר). בעניין אביזר - זה כבר שייך לפורום אחר ...

זהירות מאבחוני אינסטנט

ליאור שלום רב, אני הייתי נזהרת מאבחון והגדרתך כבעל קשיי קשב וריכוז דרך תאור התפקוד שלך במקרים המתוארים. אימון עובד בין היתר על שינוי הרגלים ודפוסי התנהגות. נכון, אימון, כמו כל שירות עולה כסף. אתה תחליט אם יש ברצונך להשקיע משאבים של זמן וכסף כדי לשנות את ההרגלים - או טוב לך במקום שבו אתה נמצא. רחלי

למעלה