הנעה ללא סטרטר.....

• פותח הנושא avi01
  • פורסם בתאריך

avi01

New member
הנעה ללא סטרטר.....

שלום לכולם: אתמול ההלכתי למסלול טיסנים אחרי העבודה להנות מכמה זמן של ריח טוב! וקרתה לי תופעה מוזרה! מנוע שבירשותי mvvs 45 (במקרה זה) הניע לי בלי סטרטר! אני סיבבתי את הפרופ' עם בוסטר על מנת להזרים דלק לבוכנה והמנוע להפתעתי החליט להניע את עצמו! מישהו יכול להסביר את התופעה? ממני אבי

shlomo baron

New member
לפי מה שאני מבין הבוסטר היה על הפלאג?

אם כן, אף-פעם אבל אף-פעם אל תעשה את זה שוב! זה מ-א-ו-ד מסוכן! תראה, זו לא תופעה, יש כאלו שאין להם סטארטר, אז איך הם מניעים? פשוט, הם פותחים מצערת, חוסמים בעזרת אצבע את הקרבורטור ומסובבים את הפרופ כמה סיבובים עד שרואים שיש דלק במעברים. אלו שהמנוע אצלם מורכב הפוך/על הצד -יכול להיות אפילו שירגישו טיפטוף של דלק על היד. אחר-כך הם סוגרים מצערת, מסובבים את הפרופ עד שמרגישים התנגדות, שמים בוסטר (מה שאומר שעד עכשיו לא היה בוסטר על הטיסן) ואז נותנים מכה מהירה בעזרת מברג או משהו (ראיתי אחד עם צינור מים) והטיסן אמור להניע. אם זה לא מצליח, אז זו יכולה להיות פעילות מורטת עצבים (יאללה שיניע כבר!). הסטארטר הופך את החיים לקלים וחוסך אצבעות מדממות... היזהר והישמר! שלמה

avistar6

New member
לדעתי אתה מבלבל בין בוסטר לסטרטר

בוסטר - אותו סוללה שמרכיבים על הפלאג על מנת לתת הצתה סטררטר - מנוע חשמלי שמסובב את המנוע ע"י הצמדת הגומייה שעליו לספינר המנוע

guys234

New member
אני בדר"כ מניע בלי סטרטר,

כמו שאמרו קודם, שואב דלק למנוע, סוגר מצערת, מסובב את הספינר מהר לכיוון הנגדי ממה שהפרופ אמור להסתובב, ואז מהכוח של הקומפרסיה של המנוע הוא מקבל תנופה לכיוון השני ומניע. אם עושים אז לעשות אך ורק עם ספינר!!!!!! אם יש לך פרופ מחובר בלי ספינר זה מסוכן כי אפשר להחתך מהרופ או כשמנסים להניע או שיסתובב לך על האצבע... בלי ספינר אפשר להניע עם מברג או משהו בסגנון.

avi01

New member
תיקון....

הכוונה שלי היא היתה שהמנוע שלי הניע ללא בוסטר רק על יידי סיבובי הסטרטר! avstar6 תודה על זה הדגש טעות שלי ממני אבי

Guy Z

New member
ג'רמי היקר!

במידה והמנוע היה חם (הוטס קודם) זה אפשרי. במידה ולא, כנראה יש לו קומפרסיה מטורפת!!!

Matan103

New member
גם לחניך אצלנו בקלוב פ"ת קרה פעם

אני ורם זהבי היינו עדים לזה, והיינו בשוק טוטאלי.. בכל זאת, כנראה באמת בגלל שהפלאג היה חם מטיסה שבוצעה כמה דקות לפני כן.

YHS

New member
מהצד הנוסף, אחרי נחיתה

והמנוע עדיין חם, איני רואה איזו סיבה יש לסובב ביד את הפרופ.... דלק לא צריך לשאוב....

avi01

New member
הוא אכן לא היה מונע לפניי כן ולאחר הפסקה של..

אכן המנוע לא היה מונע לפני כן וגם לא בשנה שלפני כן.

rubber duck

New member
צר לי אבל מה שאתה מתאר

מעיד על בורות לשמה שמת את הבוסטר על המנוע = נתת לפלאג מתח סובבת את המנוע = גרמת לשאיבת דלק / היווצרות לחץ בתא הבעירה השילוש של שני הגורמים הללו = מנוע מניע שמור על האמצעות שרון

Flat spin

New member
ידוע שרוחם של ברווזים קצרה ../images/Emo22.gif

ואינם קוראים שרשור כראוי לפני שמגיבים
קבל קישור לשורה שכנראה החמצת ברוב חפזונך http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=358&msgid=103301000

Flat spin

New member
כנראה גם רוחי קצרה, במידת מה ../images/Emo22.gif

רק עכשיו שמתי לב שתגובתך נכתבה קודם להודעת התיקון. סליחה חה חה חה

YHS

New member
מאד קצרה.....

וצדקת בתחילה..... אבי נתן תיקון ב 01:42 שרון הגיב ב 12:33. אבל לשרון יש סיבה...

avi01

New member
העניין המוזר הוא....

העניין המוזר הוא שעשיתי את השאיבה בתחילת יום הטסה שמתי בובו (יותר פשוט לזכור ולא להבלבל חחח) נסיתי להניע ולא הצליח, אז הוצתי את הבובו על מנת לשאוב מאת דלק לקרבורטור על ידי סיבוב הפרופ בעזרת הסטרטר וזה הניע לי! הקטע המסוכן הוא שהיתי על פול סלד וה בהחלט יכל להגמר רע! מזל שהיה לי חבר עם השלט שהגיב מהר! בקיצר תיזהרו גם שאתם מסובבים פרופ ללא סטרטר! אגב זה מנוע ששכב בצד קרוב לשנה ורק בא לעשות טיסת "מבחן" לאחר זמן ממושך ממני אבי

Ekrembo

New member
אבי, הבוסטר היה על המנוע יחסית הרבה זמן...

הפלאג היה מספיק חם והמנוע הניע
לא מסובך

Flat spin

New member
אהבתי מאד את הדרך בה אתה מציג ../images/Emo22.gif

את הנתונים. אחרי דיון ארוך אתה מספר לנו פתאום שהבוסטר כן היה מחובר למנוע. הסרת אותו ומיד סובבת את המנוע בעזרת סטרטר. ממש מפליא שהוא הניע
אני פונה לכל מבקשי סיוע כזה או אחר, בעתיד. אנא מכם, כאשר אתם פונים ומבקשים את עזרת חברי הפורום בפתרון בעיות ו/או תקלות, ספרו את הסיפור שלכם בשלמותו. דיון שאינו נשען על עובדות ברורות הוא דיון סרק, וחבל.

בהחלט אפשרי

היינו וראינו גם כאלה! אם המנוע מפוייח דיו (אלמוגים). יש מספיק פיח על הבוכנה והראש נוסיף חימום קודם והעסק יעבוד חפשי ללא חימום פלגים וכ"ו. הקיצר תחזוקה... בשמחות.

shlomo baron

New member
אז אם לדוגמא אני הולך למסלול

עם מנוע עובד ואז כשאני נותן גז והטיסן מתהפך (דשא גבוה), אני יכול פשוט לתת מכות לפרופ והוא יניע שוב? זה גם די מסוכן, כי יש מקרים שאתה רוצה להזרים דלק למנוע אחרי שלא הצלחת להניע אותו (עם בוסטר), ואתה עושה את זה עם מצערת פתוחה עד הסוף, כשהאצבעות שלך נמצאות יותר מידי קרוב לפרופ... מה אני יגיד, טוב שיש פורום... לא הייתי רוצה להיות ב"חוויה" הזו בלי לדעת שהמנוע יכול להניע.

למעלה