הנסיך בן 4 (1)

הנסיך בן 4 (1)

הנסיך שלי בן ארבע היום. ילד הפלא, הבן יקיר לי.... ארבע שנים מהיום פחות שישה שבועות, בתחילת שבוע 23 חזרתי מהעבודה ונתפסו לי הרגליים, משהו לא כרגיל, החלטתי שבטח זה כי היה לי יוםקשה ולא אכלתי מספיק, אז הכנתי לי שקשוקה, טחנתי אותה עם שתי פיתות וחצי, זה לא עזר הרבה והסתובבתי חצי ללה עד שנרדמתי. למחרת יום שישי, עדיין היתה לי הרגשה מוזרה אבל לא ידעתי מה בדיוק לא בסדר, גם לא ממש כאב לי כלום, באחת עשרה וחצי כשהלכתי להביא את הגדולה ( אז בת שנתיים בדיוק..)מהגן, כבר היה לי ברור שמשהו מאוד לא בסדר. אמרתי לבעלי שנוסעים למיון, הספקנו עוד לקלח אותה ולארוז לה תיק לשבת ולהוריד אותה בדרך אצל ההורים. במיון יולדות שאלו אותי איפה הייתי? "גברת, יש לך צירים סדירים. 4 ליטר של נוזלים אח"כ, פרסולט , אינדומד וצלסטון זה הפסיק ונשארתי לאשפוז בשבת. עד היום אני שומרת את עטיפת המסטיק שעליה בעלי רשם במהירות מה הוא צריך להביא לי מהר מהבית לפני שבת ( אנחנו דתיים) וכמובן שמהלחץ הוא שכח כמעט את הכל. ביום ראשון שחררו אותי למנוחה בבית, ביום שהי שוב כאב לי וקופרמינץ שהוא הרופא המטפל שלי אמר לי לבוא מייד להיבדק בלי תור. בדק, עשה U.S ואמר שהכל בסדר, חזרתי הביתה, למחרת יום שלישי, שוב הרגשתי בערב לא טוב אז החלטתי ללכת לישון מוקדם. בדרך עצרתי לעשות פיפי לפני השינה וגיליתי שאני מדממת, התקשרתי לקופרמינץ בהיסטריה והוא אמר לי לארוז תיק ולהגיע למיון מייד כי אני לא חוזרת הביתה. במיון באמצ חיכתה לי רופאה שבדקה אותי בהוראתו מהר מחוץ לתור. "הכל בסדר, צוואר סגור, אין פתיחה או מחיקה" היא אמרה. ומה עם מוניטור אני שואלת? לא צריך היא עונה לי, התעקשתי אני שבוע 23+5, עשר דקות אחר כך וכבר כל צוות חדר לידה היה סביבי. הלילה הזה נגמר בחדר לידה ולאחר שעות של ניסיונות הצירים פסקו ולקראת הבוקר נשלחתי למחלקת היי-ריסק לשבועיים אשפוז לפחות. יומיים אחר כך בשבוע 24+1, נשלחתי לU/S ביקורת באשפוז. זה הרגע שאני לעולם לא אשכח כל חיי. הרופא שבדק אותי שם את המתמר על הבטן, הסתכל עלי בבהלה, שוב על המכשיר, שוב עלי, והוציא את הפלאפון שלו מהכיס..שמעתי מהצד השני את הרופא שלי אומר לו "אניבאמצע ישיבה" והוא אומר לו "תרוץ, אין לה בכלל,בכלל מים, התינוק דבוק לשליה", מרגע זה כל מה שאני זוכרת הוא בכי היסטרי ורעד. הייתי לבד, בעלי היה בעבודה, סה"כ שלחו אותי מהמחלקה לבדיקת מעקב, ואני רועדת ובוכה בהיסטריה שאני לא רוצה שיצילו לי את הילד, אני רוצה הפסקת הריון ועכשיו. אני אחות ומבינה היטב מה המשמעות של ילד בשבוע 24+1. הרפוא שלי מסביר שאני יודעת בגלל שאני אחות שאי אפשר, עברנו את גבול החיים ומתקשר בעצמו לבעלי שיגיע מייד. משלב זה אני נכנסת לשירה נוקשה, עם רגליים למעלה במחלקה חמישה שבועות ארוכים. אפילו לאכול בישיבה במטה אסור, רק חצי שכיבה עם מגש, ירידה רק לשירותים ומקלחת פעם ביום עשר דקות. העובר בסדר רוב הזמן, אבל אנחנו כל הזמן בחרדה, אף אחד בעצם לא יודע מה קורה שם בפנים והאם הוא סובל.שעות שאני מחוברת למוניטור,כל פעם כמה שעות במקום עשרים דקות כי יש צירים היסטריים, ולי עושים 3 פעמים ביום מוניטור.המזל הוא שאני "צנועה" כל הצירים האלה לא גורמים לפתיחה, הכל סגור. 5 פעמים במהלך השבועות האלה מריצים אותי לדר ליה, פעם ירידה בדופק העובר, פעם פתאום דימום מסיבי, ותמיד זה קורה עשר דקות אחרי שבעלי בדיוק הולך, הוא כבר מפחד בסוף הערב ללכת הביתה... במוצאי שבת אחרי 5 שבועות מסויטים ( וכל זה בלי לדבר שבבית יש ילדה בתשנתיים שלא מבינה למה אמא נעלמה לה) התחלתי לבכות מכאב, בעלי נבהל ורופא הגיע לבדוק אותי, שאל אם כואב נורא או שאני כבר ממש כבר לא יכולה לסבול, בגלל שאין מיים לא בדקו אותי וגינלית כמעט כל התקופה כדי לא לגרום לזיהום. אני אומרת שאני לא יכולה והוא בודק.. 3.5 פתיחה, זהו הגענו לנקודת האל חזור. אנחנו מועברים שוב לחדר לידה כשהפעם ברור לי שזהו,יולדים. העסק בקושי זז, אבל אני כבר עם פתיחה ואפידורל אז אי אפשר להחזיר אותי למחלקה, וככה אנחנו מתייבשים בחדר לידה ממוצש ועד רביעי בבוקר. בלידת פג אם המוניטור של הדופק העוברי תקין, אף אחד לא ממהר... ברביעי אני אומרת למילדת שאני מרגישה משהו זז. היא בודקת ואומרת שזהו, עשר פתיחה ואפשר ללחוץ. הודעתי שעד שאני לא רואה את צוות הפגיה בעיניים שלי אני לא לוחצת. אני רוצה לראות את רופא הפגיה בחדר. בדיוק איך שהוא מגיע ותוך כדי בדיקה וגינלית של רופאת חדר לידה, אני מרגשיה פתאום שאני חייבת ללחוץ ונעם פשוט מחליק לו החוצה בלחיצה אחת בלי שאפילו הספיקו להרים לי רגליים ובבכי נוראי שלי, לא מהכאב, אלא מהידיעה שחיי הולכים להשתנות.

hope30

New member
וואו איזה סיפור, קראתי ובכיתי

כמה קשה לבלות כל כך הרבה ימים בשכיבה בעיקרבסיטואציה כל כך מלחיצה. שלא נדבר על ארבעה ימים בחדר לידה...

הנסיך בן 4 (2)

65 יום של פגיה עברנו איתו, סה"כ פגיה סבירה לגמרי, קצת זיהומים, ירידה דרסטית (גם לפגים) במשקל וקושי משמעותי לחזור למשקל לידה, קצת בעיות נשימה, צהבת, אנמיה קשה,ועוד, אבל באמת יחסית עברנו את זה בזול. ביום השחרור מהפגיה, הילד נראה לי אפור, ואני משגעת את הרופאים שיבדקו אותו שוב, הם בודקים ומשכנעים אותי שאני רגילה לראות אותו עם מוניטור, והוא בבגדים הכחולים כבר של היציאה הביתה ולא הלבן של בית חולים. אני רוצה להאמין להם ונוסעים הבייתה. לעולם אני לא אסלח לעצמי על זה שלא הלכתי עם האינסטקנט שלי. היום בדיעבד אנחנו יודעים שכבר באוטו בדרך הוא עשה הפסקות נשימה קטנות. 4 שעות אחרי שהגענו הביתה בעודי מחזיקה אותו על הידים, הנסיך החליט להפסיק לנשום, לגמרי, והפך במהירות מכחלחל, לכחול, לסגול נוראי, כל ניסיונות הגירוי שלנו לגרום לו לחזור לנשום לא הועילו כולל נשיכה שלי של הרגל שלו עד שירד לו דם ( יכאב, אז הוא בטוח יתאושש ויבכה לא? אז לא! תלמדו- זה לא עוזר לנשוך ילדים. לנסיך יש עד היום צלקת בכף רגל מזה..) ברגע הזה כאילו שנפל אסימון לקופסא חלולה הבנתי שטם אני לא עושה החייאה ברגע זה הלך לי הילד, ואני זוכרתשלשבריר שניה חשבתי אולי לא לעשות כלום, הילד נחלם בנו שהוא לא רוצה כנראה להיות בעולם. בסוף עשיתי לו החייאה, עיסויים והנשמות, בעלי הזמין ניידת טיפול נמרץ וחזרנו לבית חולים לעוד עשרה ימים מסוייטים של טיפול נמרץ, שכללו הרבה משברים רפואיים ( שלו) ונפשיים( שלי בעיקר), בסוף שוחררנו הביתה עם קרדיומוניטור רפואי, חמצן לשעת צורך ובעיקר, זוג הורים רועדים מפחד, שאיבדו לעולמי עד את התמימות שלהם. לעולם כבר לא אסתכל באותה צורה על תינוק. עברנו שנה ראשונה מאוד קשה, הכחלות, השתנקויות, הורדות סטורציה, פיזיוטרפיה ( טונוס מוגבר ברגל שמאל) ועוד שלל מעקביפ, רופאים והתרוצציות כיאה לפג עם היסטוריה מכובדת.בהמשך השפר ולאט לאט צמח לנו ילד, עלם חמודות. נעם שלנו. נעם חזקיה. שמאז לידתו נקרא "תינוקי" כי רצינו לתת שם בברית, וקיבל את שמו חזקיה בלילה שבו חזרנו לטיפול נמרץ, יהיה חזק מאת הקב"ה. ונעם- שנוסף לו בברית והפך לשמו הראשון, על שם אופיו הנעים, אין אדם שפגש בו בדרך ולא התאהב בו, ילד חייכן, אהוב, שמפיץ חום ואהבה מסביבו ."ויהי נעם מעשה ידינו , מעשה ידינו כוננהו"- ואכן הוא כזה נעים הליכות וגורם לנו הרבה אושר וגאווה. עדיין יש לנו שאריות קטנטנות, עד לפני חצי שנה עוד היה ריפוי בדיבור אינטנסיבי, הנסיך עדיין עושה הפסקות נשימה בשינה (כ-20 בלילה על פי מעבדת שינה), בחורף הנשימה קשה מאוד, מכל דבר הוא משתעל ומשתנק, אבל בגדול אני חותמת על זה בעניים עצומות, שה רק מה שנשאר. "הודו לה' כי טוב, כי לעולם חסדו" מי כמוני יודע כמה הייתי קרובה כחוט השערה ויותר מפעם אחת, לגדל היום ילד מאוד פגוע. ילד שלי, אהוב שלנו, מאחלת לך אמא ( וכמובן גם מאבא) שתמשיך להיות מי שאתה. אהוב, נעים, חייכן, גורם לנו לצחוק ולבכות ( מאושר והתפעלות...) אוהבים אותך עד אין קץ!!!! ותודה למי שהחזיקה עד פה.

אורטל OSE

New member
מאוד התרגשתי!

כתבת מקסים, שובה לב ומרגש. ונועם? אוי נועם. כמה שמעתי עליו כשעוד היינו בפגיה ואיך אני שמחה לשמוע ולראות איך "נסתרות דרכי ה'". באמת "הודו לה' כי טוב, כי לעולם חסדו". ריגשת אותי מאוד. מאוד. מזל טוב לכולכם.

פגילנד26

New member
וואו! איזה מדהימה!

כמה טוב לשמוע סיפורים כאלו שמתחילים כמסמרי שיער ומסתיימים בהודיה עמוקה לה' יתברך על כל רחמיו וחסדיו. כולי מלאת התרגשות, התפעלות ודמעות בעיניים. נעם חזקיה - איזה שם מקסים!! הוא אכן ילד מקסים לפי התמונה. יהי רצון מלפני ה' יתברך שתרוו ממנו נחת עצומה, שמחה, בריאות והמון כייף בצמיחתו ופריחתו. מאחלת לכם רק טוב, בהערכה רבה, אורית, אמא של נעהל'ה, שבוע 26, 820 גר' של מתיקות וניסים!

וואו, מזמן לא בכיתי.....

איזה כייף לדעת שסוף הסיפור טוב! מזל טוב לגיבור ולהורים הגיבורים!! הרבה שנים של אושר ובריאות!

elovaya1

New member
כל כך מרגש! מזל טוב!!!

החזיר אותי שנה וקצת אחורה, כשגיליתי במפתיע בשבוע 27 שירדו לי המים, 3.5 שבועות של שמירה נוקשה.... בדיוק כמו שאת מתארת, מבלי לקום מהמיטה.

הילה BA

New member
מרגש.מרגש! אין מילים.

את חזקה וכל הכבוד לך שמשכת עוד 5 שבועות. הרבה בריאות ובשורות טובות.

למעלה