הנסדת מכונות???????

ronnyfa2000

New member
הנסדת מכונות???????

שלום מישהו יכול להסביר לי מה זה הנדסת מכונות והאם קיים ביקוש בשוק למקצוע? תסלחו לי אבל זה נשמע לי פרמיטבי מישהו יכול להפריך את הגישה שלי? תודה

הנדסת מכונות

מהנדס המכונות עובד במחקר, פיתוח, תיכון, ייצור, אחזקה ובקרה של מכונות, מיתקנים ותהליכים. התחומים העיקריים בהם עוסק מהנדס המכונות הם: א. מחקר שימושי: יישום ידע בסיסי מתוך דיסציפלינות מדעיות אחרות, כמו למשל השפעה של גורמים שונים על תנאי ואופן פעולתם של מתקנים ומכונות, השפעת חומר מסוים על איכות המוצר, וחקירת סיבות לתקלות במכונות שייצורן כבר הושלם. ב. פיתוח ותיכון: פיתוח מכונות ומתקנים חדשים בצורה היעילה והזולה ביותר. ג. ייצור: תכנון דרכי הייצור היעילות ביותר לחלקים ומכונות אשר תוכננו ע"י מהנדסי הפיתוח והתיכון. תכנון קו ייצור, וקביעת הציוד וכח האדם הנדרש. ד. אחזקה: טפול שוטף למניעת תקלות במכונות ומתקנים פועלים. ה. הרכבה: פיקוח על הרכבת מכונות ומתקנים שחלקיהם עשויים להיות מיוצרים במפעלים רבים ושונים. ו. שיווק: שיווק ומכירה של מכונות ומתקנים והדרכת הלקוח בשימוש בהם. מהנדס השיווק הוא חולית הקישור בין הייצרן ללקוח. ז. ניהול: במקרים רבים נעשית הפעילות ההנדסית במסגרת של צוות הכולל מהנדסים, טכנאים, עובדי ייצור ומינהל, והמהנדס אחראי לתיאום פעילותם של כל אנשי הצוות.

למעלה