הנני

גאיה ק

New member
הנני../images/Emo9.gif

פרשת השבוע "חוקת" לקוח בתודה מפורום אחר מבלי לדעת למי הקרדיט לפרשנות(וחבל). בפרשנות השבוע לפרשת "חוקת" יש מסר לגבי התנהגות בזמן כעס. חשוב הוא בעיני (בעיקר בימים חמים שכאלו
). קולות מים רבים עוברים בפרשתנו,אך אנו נתעכב על סוגיה אחת הקשורה במים. בני ישראל נמצאים בשנת ה-40 לקראת כניסתם לארץ-"ולא היה מים לעדה ויקהלו על משה ועל אהרון"(כ´,3) תגובת ה´ למש ואהרון בעקבות תלונתם היא לעשות פעולה נסית שתגרום לאספקת מים.וכך נאמר להם:"ודברתם אל הסלע לעיניהם ,ונתן מימיו.והוצאת (למשה) להם מים מן הסלע והשקית את העדה ואת בעירם(=בעלי החיים שלהם)(כ´,8). מה עושים משה ואהרון בפועל?-הם מקהילים את הקהל אל מול הסלע ומשה בכעסו פונה אל העם בנזיפה-"שמעו נא המורים(=הממרים,הסרבנים) המן הסלע הזה נוציא לכם מים?? משה מכה את הסלע במטהו פעמיים.רק בפעם השנייה שהיכה יצאו המים.העם קיבל מה שרצה ,אך משה ואהרון ננזפו ע´י ה´.מכיוון שמשה היכה בסלע במקום לדבר אליו-לא בלט הנס ונמנע "קידוש השם". עונשם של משה ואהרון היה אי כניסתם לארץ. תקופת המנהיגות עומדת להסתיים. שתי נקודות ראויות להדגשה : א. מדוע משה שינה מהציווי ולא דיבר אל הסלע? הסיבה לכך שבמקרה אחר שהם התלוננו שלא בצדק בתחילת מסעם במדבר,משה נצטווה להכות בסלע.(העם עמד לסקול את משה ולהרוג אותו-תוכלו לראות את ארוע זה בספר שמות י´ז-פרשת בשלח) ) זה מה שהוא חשב שעליו לעשות כאן. ב. איזה מסר חינוכי מועבר בזה שמשה ידבר לסלע ,ולא יכה בו?! העם דרש הפעם דרישה מוצדקת,שלא כבפעמים אחרות.לא הייתה סיבה לגילוי הכעס מצד משה. כמעט לעולם לא מגיבים בהכאה. יש לדבר אפילו לסלע (קשה הבנה..).גם אם נראה שמכות יתנו תוצאה מהירה וחותכת!, הכעס לדעת הרמב"ם,מגדולי מחשבת ישראל,חטאו של משה רבנו ע´ה היה שנטה לצד הרגזנות באומרו "שמעו נא המורים",ודקדק,הקפיד עליו ה´ -"שלא מתאים שיהיה אדם כמוהו כועס לפני עדת בני ישראל במקום שאין ראוי בו הכעס",ואע´פ שהכעס לא נראה לעם כחטא,בעיני הקב´ה שמקפיד ודורש יותר מאנשים שהגיעו לדרגה גבוהה ונדרשת מהם שלמות,התפרצות הכעס הזו נחשבה לחטא.-ה´כעסוהעניש.המנהיגות תועבר לאחר . עצה אחת פשוטה וחשובה נותן הרמב"ן באיגרת שכתב לבנו איך להמנע מלכעוס.:"תתנהג תמיד לדבר כל דבריך בנחת לכל אדם ובכל עת ,ובזה תנצל מן הכעס שהיא מידה רעה מכל המידות להחטיא בני אדם".(מתוך אגרת הרמב"ן) על המקרר בביתי תלוי: "דיבור בנחת ,מציל מכעס"(עם עוד כמה דברים חשובים...) שבת שלום לכולם !!

optimi10

New member
נמצאה האבדה ../images/Emo13.gif) תודה גאיה../images/Emo141.gif אשכלתי

אכן , דיבור בנחת מציל מכעס .. אבל יש למשה סיבות מקילות מדבר , חמישים מעלום בצל וחבורה ענקית של ברברנים מקטרת מזיינת לו את השכל בחייך ! גם אני הייתי משתולל ..
)) רק לא מבין , נהיג חכם כמוהו לא מצא איזה עורך דין טוב שיחלץ אותו ?? להבדיל ממנהיגנו בהווה
)

../images/Emo41.gif שבת שלום לכוווולם ../images/Emo41.gif

והנה נמצאה האבדה שלנו גאיילה כאן! יששששששש
כבר דאגתי ו----- תודה לך גאיילה על הבאת פרשת השבוע אהבתי את מה שקראתי שמרתי והקטע יועבר לרבים. קטע חשוב שמעורר מחשבות מרובות. והנה עוד מעט תכנס לה השבת חמימה ולחה אבל עליזה וחגיגית
אני סיימתי את כל ההכנות ואני מתכוננת להקדיש חלק עיקרי למנוחה על הערסל
שתהיה שבת שלווה לכווווולם - שבת שלום
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
ברוך שובך גאיה ../images/Emo141.gif

אכן תאור וכתיבה ראויה וטובה . כאשר ההתמקדות כאן סביב מוטיב הכעס . (מאוד נכון וחשוב) יש לזכור שהפרשה נכתבה ממש לקראת כניסת בני ישראל אל ארץ כנען . בתום 40 שנה של נדודים במדבר ולאחר לכתם/מותם של אהרון ומרים . ומכאן נולד השיר : ומשה היכה בסלע ויצאו ממנו מיים ... מיים
אך בפרשת השבוע ישנה התייחסות גם לנושא : נחש נחושתיים - ממית ומחייה ומכאן הקורלציה שלו ל... חיל הרפואה . וכן מוטיב שמוצא עצמו לא רק בתנ"ך אלה גם אצל הבבלים והרומאים . אשמח באם מישהו ירחיב מוטיב זה .

ברק 188

New member
שבת שלום תקוות גדולות

מהביצוע המדהים והמרגש ל ה"אשכבה"--SILENTIO לא שומעים כל יום דבר כזה מהמם ישהו מצא לנכון לידע ולהלהיב גם אותי וכנראה עוד כמה עשרות אוהבי מוסיקה כמוני... וכמוכם ,יישר כח !! ילדה מקסימה גם יפה וגם כשרונית ! והמישהוא מחו"ל גם טרח להוסיף הערה: גם בלונדינית גם יפה וגם.. יהודיה כשרונית !
האם מכיר אותה? או את אמא שלה אישית או שמא היתה זאת סתם הערה/הארה של גוי אשר אוצר המילים שלו בסופרלטיבים מוגבל רק ליהודים ? ! אעבי גזונדט !! ושבת שלום לכל עם ישראל בכל מקום שהם .

ש ר ה לה

New member
כהרגלך בקודש ברקי. אתה מביא מוסיקה קסומה ונהד

ונהדרת........... תודה

itaf10

New member
הנני כאן

שבת שלום סופ"ש שקט ונעים חם מאוד חםםםםםםםםם

ברק 188

New member
דע: גחלולה

איזה קישור לא הצלחת לפתוח הראשון או השני , או את שניהם בכול אופן מנסה לשלוח לך בדרך אחרת את הקישור השני שאסור לפספס מקווה שיפתח עליך שיפתח... תנסי דרך כאן ובהצלחה

טליה1233

New member
חמד של ילדה ../images/Emo68.gif

מה שמצא חן בעיני, מלבד נגינתה הנפלאה, זה מבע העיניים והקשב הרב של המנצח (הוא סימן לה בעיניים: זה בסדר, בזמנך החופשי נגני ... בתחילה ואח"כ כיוון את התזמורת לפיה... מקסים!) תודה ברקי

הופ הופ נזרקתי מהמיטה../images/Emo140.gif

באתי בשקט להציץ מה פה קורה פה ואת מי פגשו עיניי? מה שלום לך טליה? מזמן מזמן לא ראיתי אותך ובמחשבה שנייה גם מזמן מזמן לא ראיתי אפיחד
בוקר טוב עולם מה שלום כולם

ניקו 45

New member
שבוע מבורך לך טליונת ../images/Emo115.gif

תראי איך שמחים לקראת שובך ... כולםםםם אפילו נשות ה"צללים"

הלוו ניקוו וגחלולמה זה כך כך רע להיות צנצנת?

אתם יודעים באיזה צנצנות יפות ויקרות ניתקלתי עד היום? גםאני שמחתי ליפול מין המיטה כדי לראות את כולכולכםםם ומודה באשמה עוד לא הספקתי לקרוא את הכל, זמן האיכות שלי עם הגולם אינו כמו שהיה בעבר. כעת למעט זמן יש לי זמן מעיסוקיי וגחלולה לשאלתך היכן הייתי ומה עשיתי אני רוצה לשתף אותך ואת כולם בפרויקט שעשו בעיר שלי. וזה ללמד את אנשי עמדך ללמוד ביוניברסיטה. וכעת כמה מילים רציניות (אפילו פני לבשו הבאה רצינית) האוניברסיטה בה למדתי את הסימסטר הראשון נקראת אוניברסיטה בעמ, הממוקמת באותם המחלקות של האוניברסיטה ברמת אביב,בשעות בערב בה הסטודנטים מהמניין אינם לומדים. מי שהגה ויזם את הפרויקט של אוניברסיטה בעם היא דר' עדי קול. שכסטודנטית לא הצלחיה להבין את הסיבה מדוע האוניברסיטה אינה פותחת שעריה בפני כל אחד ואחד בלי קשר למבחנים הפסיכומטרים. ולכן הציבה לעצמה דר עדי קול בפניה כמטרה, ליזום פתחיחת שערי האונברסיטה בפני כל אחד. לקח לה זמן עד שקיבלה הסכמה מכל מיני גורמים, ולפני ארבע שנים הרעיון שלה קרם עור וגידים. היום פוקדים את האוניברסיטה בעם כ600 סטודנטים . בין הסטודנטים ניתן למצוא נשים חד הוריות, אנשים שבעברם היו מכורים ומזה מספר שנים הם נקיים מכל סם. ועקרות בית שמסיבה זו או אחרת לא ראו דבש בחייהם. די היה לראות את החיוך על פני הסטודנטים המבוגרים שהשאירו את טרדות היום כדי להתיצב אחת לשבוע בכיתות הלימוד כמו כל סטודנט מן המניין. ב10.6. היתה לנו מסיבת סיום של המבוא לרפואה, כשכבר כעת אנחנו יודעים שבסמסטר הבא נלמד את המבוא לפסיכולוגיה. אז זה ההיכן הייתי ומה עשיתי חוץ ממה שאני ממשיכה לעשות כתוצאה מקורס יזמות עסקית שעברתי לפני אולי כשנתיים. נכון להיום אני מלמדת מבוגרים להשתמש במחשב. מממ נתפסתי כעת על חם, תפסתי את המחשב של הבן הצעיר וברוב בושות עלי לפנות אותו לטובתו חחח מאחלת רק טוב לכולכולםםם

טליה1233

New member
פנינה? ../images/Emo12.gif סחטיין! ../images/Emo140.gif

מאחלת לך בהצלחה
ועם האופי הנהדר שלך - זה יקרה (וקורה, אני משערת
)

../images/Emo106.gif../images/Emo106.gif../images/Emo106.gif

כל הכבוד פנינושקהההה זה אכן פרוייקט חשוב וכל הכבוד לך שאת לומדת בעיניי לימודים מכל סוג שהוא ולא משנה מה לומדים הם מתנה אישית ללומד יישר כוח רק טוב!!!

למעלה