הנני כאן

Lear22

New member
הנני כאן

שבוע עמוס מאוד עבר עלי. ולא הספקתי אפילו להציץ ולראות מה קורה פה. בתקווה להשלים בסופ"ש אז לאחר שיחה שהיתה לי עם גורם בענף המסעדנות בעקבות הביקורת של אבי אפרתי על מדיניות התמחור של ג'ויה שבוע שעבר יש לי שאלה: האם אתם מצפים ממסעדה לשמור על רמת המחירים שהיתה לה בפתיחה? האם אתם "מבינים" שבפתיחה של מסעדה היא עובדת בכוונה על מחירים נמוכים בתור התחלה ואח"כ מעלה אותם? האם לדעתכם עליה במחירים של מנות במסעדה לאורך תקופת זמן היא דבר טבעי נוכח שינוי בדולר, במחירי חומרי הגלם וכו? בקיצור:אם אכלתם מנה בשנת 2001 שמחירה היה 35 שקלים ובשנת 2003 היא תעלה 50 שקלים, אותה מנה, אותו גודל אותם חומרי גלם מה תחשבו על זה?

meravbr

New member
אני מוכרחה לציין

שאני לא עוקבת על מחירי מנות ושינוים במסעדות, אלא רק נמנעת מלקחת מנות יקרות מדי - כמו פילה הבקר בקופי בר (כמעט 100 שח לחתיכה). זו מנה שגם אני וגם הבעליל ניקח אך ורק באירועים מיוחדים ביותר, ולא ב"סתם" ישיבה שלנו שם בשישישבת בצהרים.

sharonchi

New member
מחקר אקדמי

שמתי לב שאתה משקיע באופן רציני בלימוד יסודי של ענף המסעדנות. מתי תתן לנו קצת יותר פרטים ספציפיים לגבי התוכניות שלך? לדעתי לקוחות לא רוצים ולא צריכים "להבין" במדיניות תמחור של מסעדה או של כל מוצר אחר שהם צורכים. ההערכה שלנו כצרכנים לגבי כדאיות מתבצעת באופן ספונטני על פי מדדים סובייקטיביים של סדרי עדיפות אישיים ובהשוואה להיצע קיים. אישית, סביר שבכלל לא הייתי שמה לב שמחיר מנה התייקר מ- 35 ש"ח ל- 50 ש"ח, כל עוד המחיר נמצא בגבול הסביר והמקובל בהשוואה למסעדות אחרות ושהתמורה מתאימה בעיני למחיר.

גסטרו

New member
הבקורת היתה על עליה במחירים בד בבד

עם ירידת האיכות ! עלית מחיר סבירה אך לא ב 30 % ! המחירים במשק של חומרי גלם ועבודה לא עלו בשיעור כה גבוה !

../images/Emo44.gif כפרה, כמה שאלות...

גם אני כתבתי על הביקורת של אבי אפרתי על ג'ויה
המסעדה היחידה שלא הייתי שנתיים וחזרתי לפני 4 חודשים היא המסעדה באחוזת שולמית ושם כלום לא השתנה. לא המחירים ולא האיכות הגבוהה. נראה לי שג'ויה נפלה כאן כי היא לא שמרה על האיכות שאבי זכר לה
בהפרש של שנה לא הייתי מצפה לשינוי (כלפי מעלה) של מחירים או לפחות לא בצורה דרסטית- מקסימום 10% וגם כי אין לי בעיה לראות שהתפריט לא לטעמי וללכת. פעם זה היה מביך אותי...היום לא
אגב ליר, תבוא יותר, אני מתגעגעת...

Lear22

New member
השאלה היא

האם מסעדה צריכה לתת את המחשבה על כך שהמצב הכלכלי לא טוב והוריד מחירים גם אם זה אומר שהיא צריכה לעבוד במחירי הפסד? האם לקוחות מבינים שהעליה במחיר לא נובעת מהרצון של המסעדה להרוויח עליהם יותר כסף אלא פשוט מגורמי עלות שונים שלא נותנים אפשרות אחרת?

maya100

New member
התשובה לשאלה השניה היא לא

אין לי ספק שמסעדות מרוויחות עלי וזה בסדר, כל זמן שהמחיר מצדיק את התמורה. ברגע שארגיש שזה לא המצב, כנראה לא אבוא יותר לסעוד שם. כללית לשאלתך, אני חושבת שעליית מחירים של 30% היא מוגזמת. לדוגמא אני יכולה לציין את המרגריטות בצ'ימיצ'נגה, שעלו בתוך שנתיים מ 25 ש"ח ל 37 ש"ח, עלייה לא במקום בכלל (בעיקר שזהו "משקה הבית"). אז אם פעם הייתי שותה שתיים כמו כלום, היום אני אסתפק באחת. מסעדה לא צריכה לעבוד במחירי הפסד, אבל גם לא לתמחר ב"עיניים גדולות", בעיקר במצב הכלכלי הנוכחי. ולגבי הרצה - אם בתפריט מצויין במפורש שאלו מחירי הרצה, ברור לי שתהיה עלייה כלשהיא. עד כמה שזכור לי בג'ויה זה לא היה המצב.

למעלה