הנמלים האפורים

תאודורה

New member
הנמלים האפורים../images/Emo63.gif

מישהו יכול להסביר לי בדיוק - מה זה הנמלים האפורים? (סוף הספר השלישי-שיבת המלך למרות שבטח אתם יודעים...) תודה-תודה-תודה, תאודורה.

Ecthelion

New member
ואני ינסה לענות לך...../images/Emo8.gif

הנמלים האפורים-נמל שבו מפליגים בני הלילית שנשארו בארץ התיכונה לואלינור ארץ האלים,שבו שוכנים שלושת סיעות העלפים-הוניר,הנולדור,הטלרי. בואלינור "גרים" אלים כמו:מאנווה השולט באוויר,אולמו השולט בים,וארדה השולטת בכוכבים,יבנה השולטת בצומח וכו´ וכו´.בסך הכל יש 14 אלים,7 "בנים",7"בנות". בנמל "שולט"{ואני משתמש בהדגשה שולט} קירדאן, ספן עתיק.פרודו,בילבו וסאם היו היחידים מבני תמותה שהפליגו לשם{אם לא מחשיבים את טואור שלפי גירסאות גם הפליג לשם עם אידריל} כפרס על גבורתם ועל איך שהם סבלו מהטבעת. פלוס פרוטקציה מגאנדאלף וגאלאדריאל. שאלה:האם קירדאן היה בין הבני לילית הראשונים שהתעוררו באגם קוינן{ככה כותבים?}. מקווה שענית לך על השאלה...שחר.

Erunaamo

New member
ענית על יותר מהשאלה...

הנמלים האפורים=מיתלונד. נמלים בצפון מערב אריאדור. עיר בני-לילית(אלפים, עלפים) שנשלטת ע"י קירדאן בונה הספינות. -משם, בעיקר, מפליגות ספינות בני הלילית מערבה. ולא - כותבים את שם האגם כ- קוויוויינן.(קשה, אני יודע...) [ולא שההגדרה שלך על מיתלונד היתה שגויהף פשוט גלשת קצת לואלינור...]

barzik

New member
יש את האנציקלופדיה העברית של ארדה

באנציקלופדיה יש הסבר מפורט על כל שם ומושג ביצירה של טולקין.

גאנדAלף

New member
ודאי התכוונת: הנמלים האפורות

הלא ידוע ש´הנמלים האפורים´ הוא שיבוש שנבע מכתבו הבלתי-קריא של טולקין. ניתן לראות בטיוטות משנת 1934 את הקטע הבא, אותו אומר גאנדאלף (ציטוט מכרך 13, מלחמת-העגילים, The War of the Rings): "... שם המקום הוא הנמלים-האפורות. בלשון האלבים הנעלה נקרא Glarin-Findólmin, בלשון הגמדים הסודית Sharuk-Khanbarûz, בלשון בני-רוהאן Hréong-Werdyr, ובלשוננו אנו ´הנמלים-האפורות´ [במקור The Grey-Ants. י.ר.]. בלשון המזרח לא אדע שמו, כי לשם אינני הולך. ..."

pallidfool

New member
Havens לא ממש דומה ל-Ants

בטח היה לו כתב ממש מזעזע... או אולי הוא כתב בעברית?
בכל מקרה, תהיתי, מה שכתבת בשפות השונות זה The Grey Ants? ביי לכם בגרות לי במתימטיקה עוד כמה שעות... דניאל

גאנדAלף

New member
אבל ´נמלים´ דומה מאוד ל´נמלים´.

מה שכתבתי בשפות השונות זה ג´יבריש. בהצלחה לך (ולי) במבחן במתמטיקה!

תאודורה

New member
הנמלים האפורים 2 IספרI

וואי, ממש תודה!!
(ומקווה שהיה לכם מעולה במתמטיקה...
) ביי ביי, תאודורה. נ.ב. לא הבנתי למה אמרת שקוראים לזה הנמלים האפורות. לא-נורא

למעלה