הנמכת חירום

mayafit

New member
הנמכת חירום

מישהו התנסה בזה?
אשמח לתגובות ורשמים.

mayafit

New member
דוד, לדעתי ההחלקה היא שיטה טובה לאיבוד גובה לא רב.

בעת הנמכה מהירה לצורך איבוד אלף ומעלה רגל, השאלה היא האם אנחנו לא גורמים נזק למנוע (בהנחה שסיבת הנמכת החירום אינה תקלה או אש מנוע) כתוצאה משוק טרמי, גם אם המנוע בסרק.

mayafit

New member
לא בטוח

תמיד יש את יום המחר. גם בחירום, אם אפשר, לא הייתי רוצה להגדיל את הנזק. לא מדבר כמובן על חיים ומוות.

הכל תלוי בנסיבות

ברור שאם אפשר, אז טוב להציל גם את המטוס ולהנחיתו במצב הכי טוב שניתן.
למשל: אם נוחתים חירום ללא גלגלים וניתן, אז בהחלט אפשר לדומם מנוע טרם הנגיעה ולנסות להביא את הפרופלר למצב, שבו הלהבים לא יתחכחו במסלול, וכבר היו דברים מעולם.

דוד.

במקרה של אש במנוע...

מוצע לבצע החלקה בדיוק מסיבה הפוכה לה התייחסת. ההחלקה גורמת לזרימת אוויר בניצב לצלעות הקרור ולכונסי האוויר, ובכך מונעת אספקת חמצן שגורמת ללבוי האש. ובעקיפין היא גם תמנע את קרור המנוע. הטוב ביותר, שכח מהמנוע, סגור דלק ומפסק ראשי, נחת, וברח מהמטוס כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק.
המנוע לא ישתתף בהלוויה שלך.

מאיזה גובה ובאיזה מטוס מדובר?

בדרך כלל הנמכת חרום (EMERGENCY DECENT) מתייחסת לאבדן דיחוס.
במקרה הזה החלקה לא תעזור בעיקר מפני שהתרגיל מיועד בעיקרון להנמכה מואצת ללא תוספת מהירות.
להחליק מגובה של 25-35 אלף רגל ל-8MFT ? לא נראה לי כתרגיל מומלץ...אף פעם לא ניסיתי, כך שהאמת שלי היא תאורטית בלבד.

הדיונים כאן הם על טיסות במטוסי GA

ולכן אני משער, שמדובר על גובה של מקסימום כמה אלפי רגל בודדים מעפה"ש.

דוד.

אם בכך מדובר..

מקבל. נראה לי שהנמכת חירום במקרה הזה תהיה בגלל אש. ואז ההחלקה חייבת להיות לכוון שימנע תוספת חמצן. (אםבכלל ניתן לקבוע. קשה )
קראתי באיזה מקום שכדי למנוע כניסה בלתי מכווונת לתנאי IMC יש לבצע 180 לכך אני מסכים בהחלט, או החלקה אם בסיס הענן ברור. לכך בפרוש אינני מסכים.
אסור לשכוח שבעיקרון החלקה זה מצב שהמשכו הוא סחרור.
איזה מקרים נוספים מצריכים הנמכת חירום (ולא מתוך טעות בחישוב הגובה בגישה לנחיתה?).

טל ר

New member
לי קרה שילד

נזכר שבעצם הוא צריך לשרותים בדחיפות, ובעצם הוא מתאפק כבר רבע שעה.
זה היה חרום אמיתי.

נתי ניב

New member
לי קרה, בדאון

לפני הרבה שנים בדרום אפריקה בדאון KA7 הנוסעת מאחורי הושפעה קשות מהטירמול והקיאה את כל נשמתה על כל התא. בדאון הספציפי הזה התרגול מאד פשוט: מוציאים מעצורי אויר עד הסוף, מכוונים את האף ב 90 מעלות לאדמה בגלל מעצורי האויר היעילים המהירות במצב זה לעולם לא תעבור את VNE .....לקח לי שתי דקות לרדת מ 6000 רגל לשדה.
החירום האמיתי היה לנקות את התא.....

סבאסולו

New member
עשיתי הנמכת חירום בתירגול

כחלק מהסמכה על SR22T בטרה"ב, עלינו ל20000' מעל הVOR בSJC - כמובן עם חמצן. בתיאום עמ הבקר (שלא יחשוב שיש חירום),

מנוע לסרק, אף למטה, מעגלים בינוניים מסביב לנקודה במהירות קשרVne - 200 - זה נותן בערך 4500' לדקה. (בתירגול שמרתי ש CHT לא ירד יותר מדי ע"י פתיחת מצרע לכ15%. אני מאמין שאפשר לרדת בקצב מעל 5000' לדקה.
היה די נחמד - ז"א שאם יש תקלה בחמצן, תוך 2 דקות אתה בגובה המתאים.

חוץ מזה, הטורבו מוסיף המון מהירות בגובה, טיפוס מהיר, צריכת דלק גבוה מאד (בגלל הפעלה מומלצת - זה לא אינהרנתי), וגם פוטנציאל להרבה תקלות מעניינות שחשוב לאבחן אותם בזמן.

למעלה