הנמכת גבס מעל לארון קיר

rans778

New member
הנמכת גבס מעל לארון קיר

ערב טוב. תיכננתי ארון קיר שאמור היה להיות בנוי עד התקרה. לצערי אין אפשרות שהארון יגיע עד התקרה בגלל קרניז גבס המכיל ספרינקלר. שאלתי היא: 1. האם כדאי לסגור בגבס מעל הארון למראה "ארון בתוך נישה"? 2. אם כן, האם כדאי לבנות קודם את הארון ואז לסגור את החזית שלו עם פלטת גבס, או שקודם כדאי לבנות את ההנמכה ורק אז להרכיב את הארון? נקלעתי לתווך בין הנגר לבין השיפוצניק. אשמח לחוות דעתכם.

rans778

New member
מה הסיבה?

הרי בעצם, אם קודם יורכב הארון ורק אחר כך החזית, לא תידרש עבודת גבס משמעותית. רק סגירת החזית. לחילופין, ביצע ההנמכה קודם תידרוש קונסטרוקציית גבס ועבודה ותשלום בהתאם. האם יש סיבה עיצובית שבגינה את ממליצה על ההנמכה קודם? אשמח לשמוע.

מרי פופ

New member
זה לא סותר, אני מכינה רק חזית מלכתחילה

הקבלן שלי יודע שיש סינר סגור ויש פתוח, עבור ארונות בנישה. הסיבה שאני מעדיפה גבס לפני ארון, זה כדי שהארון יתלבש על הגבס עם הלבשות בצדדים, זה פשוט נראה הרבה יותר טוב! בכל מקרה ללוח גבס (מה שקראת סגירת חזית) צריך פרופיל אלומיניום מאחור, זה לא הדבקה בלבד ולא הייתי רוצה חיבור בין גוף הארון לגבס.

rans778

New member
הנגר שלי מתעקש

שיהיה יותר יפה קודם ארון ורק אחר כך סגירה של החזית עם גבס. טוען שעושה את זה במטבחים. אמר שיהיה פחות יפה קודם ההנמכה ואחכ הארון. על מי לסמוך??
יש לך תמונה של איך זה אמור להראות?

eden7115

New member
לדעתי הנגר שלך מתעקש כי

הוא פוחד לטעות במידות... אחרי שהגבס מותקן כל טעות שלו של ס"מ לפה או לשם תגרור את אי כניסת הארון לנישה או את כניסתו עם רווח בין הגבס לארון. בקיצור- הנגר שלך לא רוצה להיות האחראי במקרה של פשלות - כנראה הוא לוקח אותן מראש בחשבון... במידה ותעשי קודם את הארון קחי בחשבון שהוא יכול להתלכלך או להישרט לך במהלך עבודת הגבס - זו הסיבה שממליצים לך לעשות קודם את הגבס.

מרי פופ

New member
הנה דוגמא לארון בנוי בנישה

הגבס מעל הוכן מראש, רק חזית, הארון הוכנס למקומו ועליו הלבשות כך שגם אם קיים פער הוא לא יראה. מיד אעלה דוגמא לארון ללא הלבשות, ארון שכזה מחייב דיוק רב בעבודת הגבס ומדידה של הנגר להתאמה סופית אחרי בניית הגבס.

מרי פופ

New member
עוד דוגמא

בדוגמא הזו, לוגת רצו שנעשה את הגבס אחרי שיתקינו את המטבח אבל אני התעקשתי על ההכנה לפני. הטעם הנוסף היה שהקבלן בסוף העבודה מתחיל כבר עבודה במקום אחרי והתיקונים והעניינים האחרונים כבר נעים בזמנים שמתמשכים. עבודת גבס היא עבודה מלכלכת ולא רציתי שתעשה אחרי הארונות. הקבלן ואנוכי התחייבנו על מידה מדוייקת של הגבס מהרצפה ולפי המידה הזו הכינו את הארון בלוגת. מאחר ואני סומכת על הקבלן שלי במליון אחוז, המידה היתה מדוייקת והארון נכנס יופי טופי.

נגרות

היא מדוייקת יותר מגבס. סוגרים בלייסט בגוון הארון ואז הקיר נראה מושלם. התהליך ההפוך שמציע הנגר שלך, לא נהוג. בשיפוץ לא מכניסים את הנגרות ואז מתחילים בעבודות גבס, שפכטל וצבע.

zivaf2

New member
האמת היא שזה לא כ"כ משנה

אם הנגר יתקין את הארון קודם, לאיש הגבס יהיה פחות נוח לעבוד, אך מצד שני הסגירה תהיה "על המילימטר", ואם איש הגבס יבנה קודם, אמנם יהי לו נוח יותר לעבוד, אך הנגר יצטרך להתגבר על סטיות קטנות בגבס במידה ויהיו (ובינינו, יהיו
) ויסגור אותן במרק.

כן, וקודם ארון אחכ גבס, או לסגור עם חיפוי כמו

הארון (אולי אפילו עדיף, יראה יחידה אחת)

למעלה