הניתוח הטכני: USD/CAD

caza forex

New member
הניתוח הטכני: USD/CAD

כמו כל שאר הצמדים הנסחרים כנגד הדולר, גם המטבע הקנדי צלל מטה אל מול קולו הרועם של הדולר ורק מהלך של 400 נקודות לעבר 1.0730 הרגיע את השטר הירוק. למעשה, צמד הדולר-קנדי היה בשמונת החודשים האחרונים אחד מהצמדים המשעממים ביותר בשוק כאשר הוא נכנס לתעלת מסחר ארוכה מאוד אשר לבטח קטלה סוחרים רבים. מסיבה זו בלבד, במשך כל תקופה בה התנהל בתוך התעלה, הצמד היה מחוץ לרדאר שלי ונמנעתי מלסחור בו. כל זה השתנה לפני עשרה ימים בדיוק שעה שהצמד פורץ את התעלה המייגעת במומנטום חזק מאוד כצפוי ומאותת חד משמעית על תחילת תנועתה של המגמה הראשית כלפי מעלה. כבר הזכרתי בסקירות קודמות את אסטרטגיית התעלה (RANGE BREAKOUT) שבמקרה הנ"ל הייתה קלאסית. אני רק אזכיר כי יעד היציאה האורגני של האסטרטגיה הוא גובה התעלה מנקודת הפריצה או במילים אחרות, יעד התקפה 200.0% לגובה התעלה. מה שאני אוהב לעשות בתכנון יעדי היציאה באסטרטגיה זו, הוא להוסיף יעד אחד שמרני יותר בדמות ה-161.8% ויעד אחד ספקולטיבי יותר בדמות ה-261.8% ובכך, לחלק את טקטיקת היציאה לשלושה יעדים שונים. עצם העובדה כי תעלת המסחר נמשכה כל כך הרבה זמן ויצרה 8 רגליים (המינימום הנדרש הוא 4) בתחומה הפנימי של התעלה, מוסיף משמעותית לאיכותה של התבנית ולסיכויי הצלחת האסטרטגיה. מבט על הגרף השבועי והיומי מלמד כי יעד ה-200% של התעלה עדיין לא הושג אך היעד הראשון של 161.8% בהחלט כן. כעת אנו צופים תיקון למהלך העליה החד, תיקון שאמור להתרחש במקביל גם בשאר המטבעות בטרם נמשיך הלאה עם הכיוון המקורי החדש של הדולר ליעדנו הבא. מבט על הגרף הקצר מציג תמונה מעניינת לגבי פוטנציאל התיקון עם שני יעדים שממש קופצים החוצה מן הגרף. הראשון ובהסתברות הגבוהה ביותר למימוש הוא יעד ההגנה 38.2% (בתכלת) אשר נמצא בסמיכות ליעד הפילטר 123.6% לגובה התעלה (בצהוב) סביב הרמה של 1.045 ולפיכך, מהווה יעד אטרקטיבי להצבה של הוראה לקנייה בלימיט. היעד השני והספקולטיבי יותר הינו יעד ההגנה 50% שמתמזג בשלמות עם גבולה העליון (בלבן) של תעלת המסחר ומהווה יעד מאוד אטרקטיבי להנחה נוספת של הוראת קנייה בלימיט סביב הרמה של 1.0350. עם סיומו של התיקון מטה, נשאף לחזור ללונג המקורי עם יעד יציאה חדש סביב הרמה של 1.095, כאמור, יעד ה-200% של התעלה. המשך יום טוב..

למעלה