הניתוח הטכני: EUR/USD

caza forex

New member
הניתוח הטכני: EUR/USD

אחרי מספר ימים של שקט יחסי בשוק המט"ח, עושה רושם שתנועת המטבעות שבה לאיתנה כאשר הצמדים המובילים ובראשם, היורו-דולר מתחילים לאותת על תחילת תנועה. בסקירה שלהלן, נמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות הטכניות בתמונת היורו-דולר כהמשך ישיר לסקירות הקודמות בצמד זה (20.05 ו-28.04). מבט קצר על הגרף היומי ירענן את זיכרוננו באשר למהלכיו הקודמים של הצמד ולכל מי ששכח נזכיר כי החלק השמאלי של הגרף מתאר את המגמה המשנית היורדת (מתקנת) של הצמד אשר מבחינה ויזואלית נראית יותר כתנועה אופקית (דשדוש) המחופשת לתבנית "משולש שורי". חשוב לשים לב כי צלעו העליונה של המשולש ממוקמת סביב הרמה הפסיכולוגית החזקה של 5.1. החלק האמצעי של הגרף מתאר את הפריצה מעלה של רמת ה-1.50 ובהמשך, את מימוש היעד של ה-1.60 דרך יצירת תבנית ה"יתד" אשר שימשה כתבנית היפוך למגמה המשנית שעלתה עד ל-1.60. בחלק הימני של הגרף ניתן לראות את מימושה של תבנית ה"יתד" אשר יצאה לדרך ב-24.04 וסימלה את היפוך המגמה המשנית או מה שנהוג לכנות, תיקון למגמה הראשית. רמות הנסיגה של פיבונצ'י נפרשו ביחס למגמה שעלתה ל-1.60 וכידוע, התיקון המינימאלי ממוקם סביב רמת הנסיגה החשובה הראשונה של 38.2% בעוד שהתיקון המקסימאלי ממוקם סביב הרמה האחרונה של 61.8%. נוסיף, כי מאחר ובתיקון למגמה הראשית עסקינן, חשוב להדגיש שרצוי לתת "כבוד" למגמה הראשית ובתיקון, להסתפק ביעד היציאה הראשון ביחס לרמת הנסיגה הראשונה של 38.2% שכן, פעמים רבות התיקון "מסתפק" ברמה זו וממשיך למהלך מתקדם חדש. מהגרף ניתן לראות כי התיקון אכן נבלם ברמת ה-38.2% סביב 1.535 ומשם יצא למהלך מתקן לתיקון (תיקון מינורי למגמה המשנית החדשה). בגרף הקצר יותר (גרף ה-4 שעות) פרשתי את רמות הנסיגה של פיבונצ'י ביחס למהלך המינורי האחרון שיורד מ-1.60 ועד ל-1.535 על מנת להבין את פוטנציאל התיקון לתיקון. כזכור (מהסקירה הקודמת), תבנית ה"ראש-כתף המהופכת" יצאה לדרך לאחר שקו הצוואר נפרץ כלפי מעלה ב-16.5 סביב הרמה של 1.5600. מעניין לראות שקו הצוואר במקרה זה הינו רמת הנסיגה הראשונה של 38.2% שמהווה קו צוואר "טבעי" לתבנית הראש-כתף. אם כן, בסקירה האחרונה ביורו-דולר, דיברתי על תבנית זו ועל הסבירות הגבוהה למהלך מינורי שורי שצפוי להסתיים סביב רמת הנסיגה האחרונה של 61.8% סביב 1.5750. מיותר לציין כי הצמד אכן מימש את התחזית ואף חדר במעט את רמת ה-61.8% אך מהר מאוד נכנע לה והחל לאותת על חזרה לכיוון המגמה המשנית. האיתות הראשון לתחילת תנועה כלפי מטה היה עם הפריצה של המשולש הקטן (מסומן באדום) אשר נוצר ממש על רמת ה-61.8% ופרץ כלפי מטה ביום שלישי האחרון. האיתות השני (והבטוח יותר) לתחילת הירידה התקבל כאשר קו המגמה המינורית (מסומן בקו לבן) נפרץ כלפי מטה במקביל לפריצה מטה בקו המגמה (מסומן בקו אדום) של מתנד ה-OBV. אם כך, נשאלת השאלה לאן עכשיו? כמובן שיעד היציאה הראשון למהלך היורד ממוקם באופן טבעי באיזור השפל האחרון וסביב הרמה הראשונה של 38.2% סביב 1.5360. אך כמו שכבר ציינתי בסקירות הקודמות, ישנו סיכוי לא קטן לתיקון מלא של היורו או במילים אחרות, למהלך ירידה אשר צפוי להסתיים (באופן זמני לכל הפחות) סביב הרמה של 1.50. הסיבה להשערה זו נובעת כאמור מעוצמתה של רמה זו אשר ככל הנראה תשתמש כמגנט חזק אשר ימשוך אליו את רמת המחירים. מבט נוסף על הגרף היומי של הצמד מאפשר להצביע על נקודה מעניינת נוספת באשר ליעד המחיר ב-1.50 והיא העובדה שיעד ההתקדמות של פיבונצ'י 161.8%, (אשר בניגוד לניתוח יעדי הנסיגה משמש הפעם לניתוח יעד התקדמות) ביחס למהלך המינורי העולה האחרון (מ- 1.5350 ועד ל-1.58) נופל בדיוק מפחיד סביב הרמה המפורסמת של ה-1.50 ומסומן בקו סגול אשר מעט קשה להבחין בו מאחר והוא מתמזג ביחד עם הקו הצהוב של רמת הנסיגה של 61.8% וכמו גם עם הקו האדום שמהווה את צלעו העליונה של "המשולש השורי". אז שיהיה לכולם בהצלחה והמשך יום טוב... נ.ב לשחקן שקט ועצבני, תודה על כל המחמאות. זה בהחלט נחמד לדעת שאנשים יודעים להעריך דברים שנעשים עבורם.

תודה קאזה-ניתוח טוב וברור. יש לי שאלה:

אני אשאל אותך שאלה היפותתית : אם המחיר היה יורד עכשיו ל 1.5 , היית נכנס לונג??? למה אני שואל אותך עכשיו? כי אח"כ שבמידה והוא יורד לשם המחשבה הכללית משתנה פתאום ומשפיעה בתת מודע על הסוחר -ואז כולם מופתעים...כשלמעשה המחשבה הראשונית היתה נכונה... מה אתה אומר?

caza forex

New member
ברמת העקרון...

בהחלט כן. בדרך כלל במצבים מן הסוג הזה אני מציב מראש הוראת קניה בלימיט מעט מעל רמת הנסיגה אחרונה 61.8% קרי, 1.50 במקרה שלנו. יחד עם זאת, במקרים כאלו אני תמיד לוקח בחשבון את האפשרות להמשך הירידות אל מעבר לרמת הנסיגה האחרונה, מה שיצביע על היפוך המגמה הראשית. לכן, אני אדאג למקם הוראת רווח (במרבית המקרים - מימוש חצי מהפוזיציה) קצרה סביב הרמה הבאה (50%) וזאת מפני שגם אם בסופו של תהליך הצמד אכן ימצה את מלוא התיקון, סיכוי גבוה מאוד כי הוא ייבלם באופן זמני ב-1.50 ולכל הפחות יצא לתיקון כלפי מעלה, מה שיאפשר לשוורים המתוחכמים בלבד לעשות סיבוב אחרון כלפי מעלה. איסוף יותר מאסיבי של סחורה אני אתחיל רק עם פריצה חזרה מעלה של רמת הנסיגה הראשונה 38.2% סביב 1.536, מה שיהווה איתות משמעותי לחזרה לכיוון המגמה הראשית. ולמעשה, כל עוד לא תתרחש פריצה שכזו, אהיה מוכן להגיב בהיפוך הפוזיציה (שינוי כיוון) כל אימת שרמת ה-1.50 תהיה בסכנת פריצה.

למעלה