הניתוח הטכני: EUR\USD

caza forex

New member
הניתוח הטכני: EUR\USD

לאור העליות האחרונות במחירי הנפט, המזון והאנרגיה, הבנק המרכזי של ארה"ב (הפד) יתקשה מאוד להמשיך במדיניות מוניטארית מרחיבה שכן הורדות ריבית נוספות עשויות להגביר עוד יותר את הלחצים האינפלציוניים. כתוצאה מכך, החוזים העתידיים על ריבית הפד מראים סיכוי של 78% להורדת ריבית של 0.25% לרמה של 2.0%, כאשר ה-22% הנותרים דווקא משקפים את ההסתברות לכך שהפד יותיר את הריבית על כנה. נזכיר כי עד לפני שבוע, הורדת ריבית של 0.25% הייתה מגולמת כולה בשוק והתגברות הסיכויים לכך שהפד יותיר את הריבית על רמה של 2.25% , היא עוד אחת מהסיבות המובילות להתחזקותו של השטר הירוק. אם כן, ייתכן שאנו עומדים כעת בפתחו של היפוך מגמתו של הדולר ומכיוון שכך, נבחן את ההתפתחויות האחרונות בתנועתו של היורו-דולר אשר ביום חמישי האחרון החל לספק (בשעה טובה) איתותים ליציאה לתיקון (היפוך המגמה המשנית). מבט על הגרף היומי של הצמד מלמד כי היעד הישן והאולטימטיבי של 1.60 הושג בסופו של דבר בשעות הצהריים של יום רביעי האחרון כאשר שערו של היורו-דולר הנוסק הצליח לגעת ברמת ה- 1.6019 ומשם החל לסגת מטה בחדות, במה שנראה כאיתות לסיום המגמה המשנית העולה של הצמד. למעשה, מסביבות אמצע חודש מרץ, תנועת מחירו של היורו-דולר יוצרת את תבנית ה"יתד" (המסומנת בקווים אדומים). נציין כי מבחינה טכנית, תבנית ה"יתד" מנבאת בהסתברות של 75% פריצה כנגד השיפוע המקורי של התבנית. כפי שניתן לראות, זהו בדיוק התרחיש אשר החל לקרום עור וגידים ביום חמישי האחרון שעה שהיורו-דולר פורץ כלפי מטה את הצלע התחתונה של ה"יתד" וממשיך במומנטום חזק עד לתחנת העצירה הראשונה סביב הרמות של 1.5555. כפי שניתן לראות בגרף, רמת הנסיגה הראשונה של פיבונצ'י 23.6% היא אשר מספקת את התמיכה לתחנת העצירה הראשונה של הצמד. יחד עם זאת, כמובן שפריצה נוספת מתחת לרמת ה-23.6% תהווה אישור נוסף (ובטוח יותר) להיפוך סופי של המגמה המשנית. ניתוח המתנדים הנלווים של הצמד מאשר את האיתותים לתחילתה של מגמה דובית שכן, מדד ה-OBV (אינדיקאטור נפח מסחר-המתנד העליון) פורץ (במקביל לפריצת התבנית) כלפי מטה את קו מגמתו, בעוד שמדד העוצמה היחסי (RSI) מספק אף הוא איתות מכירה (בדמות "סטייה שלילית" - המחיר עולה בזמן שה-RSI יורד) המוסיף בטחון למהלך הצפוי. כעת נותר לבחון את תנועת הצמד בטווח הקצר יותר על מנת להבין טוב יותר את מיקומה הרצוי של הוראת ההגנה וכמו גם, את פוטנציאל העלייה המינורית אשר מתקנת כעת את מהלך הירידות של סוף השבוע האחרון (תיקון לתיקון). ניתוח יעדי הנסיגה בגרף הקצר של הצמד (גרף ה-4 שעות) מלמדנו כי עד כה, המגמה המינורית מיצתה את יעד התיקון הראשון של 23.6% אם כי, רצוי כמובן לקחת בחשבון את האפשרות של תיקון מלא עד רמת הנסיגה האחרונה של 61.8% הממוקמת סביב הרמה של 1.5850 ומצטלבת עם הצלע התחתונה של תבנית ה"יתד" המספקת את ההתנגדות האחרונה למהלך הירידות החדש. מכיוון שכך, הוראת הגנה שמרנית ניתן להציב מעל רמת הנסיגה האחרונה סביב 1.5860/70 (מסומן ב-X אדום). יעד מחיר לעומת זאת, ניתן להציב במספר מיקומים אפשריים: 1) בסמוך לרמת הנסיגה של 38.2% סביב 1.5370. 2) בסמוך לרמת הנסיגה של 50.0% סביב 1.5160. 3) בסמוך לרמת הנסיגה האחרונה של 61.8% ולצלע העליונה של תבנית המשולש (כעת משמשת כרמת תמיכה) אשר נפרצה בסוף חודש פברואר (מסומנת בקווים לבנים) סביב הרמות של 1.50. בהצלחה והמשך יום טוב.

caza forex

New member
תיקון טעות לסקירה הטכנית

תבנית ה"יתד" מסומנת בקווים לבנים ולא אדומים בעוד שתבנית ה"משולש" מסומנת בקווים אדומים ולא לבנים כפי שנכתב.

לוחם770

New member
אין מה לומר...

מאד מאד מוצלחות הסקירות שלך ונותנות המון סיוע בראיית הדברים בצורה ברורה ונכונה אך יש לי כמה שאלות לימודיות. 1) איך יש בודקים לפי חוזים עתידיים את צפיית השוק לכיוונה של הריבית (ומה זה המספרים באחוזים הרי עושה השוק נותן לך מחיר ובו מגולם במאה אחוז למה הוא מצפה איך בעצם יודעים מבחינת אחוזים למה השוק מצפה)? 2) למה אני מקבל מככל מיני אתרים כל מיני ציפיות על פי מה זה מתבטא (לדוגמא באפיקס (כן.. כן.. אני יודע שהבטחתי לא להסתמך יותר על הסקירות שלהם אבל זה ההרגל הרע שלי) צופים ירידה של 0.5) 3) אם אפשר להרחיב לגבי מה שרשמת בנושא RSI (לא כל כך הבנתי את המושג "סטייה שלילית" ומה היא בעצם מלמדת אותנו) ושוב ממש תודה על הסקירות המחכימות ומאד מאד חיכתי לסקירה שלך ספציפיצ על היורו/דולר

caza forex

New member
תשובות

תודה על המחמאות...אני שמח שאני יכול לעזור ולתרום. ולגופו של עניין, לגבי שאלתך הראשונה, אני יכול לאמר שהשיטה לחישוב ההסתברויות להעלאת/הורדת הריבית היא שיטה מורכבת למדי בה משתמשים הכלכלנים והאנליסטים היושבים ב- Chicago Board Of Trade. אתה מוזמן להיכנס לאתר שלהם בכתובת: http://www.cbot.com. בגדול, החישוב וההסתברויות המתקבלות ביחס להחלטת הריבית נגזרות מהתשואות השונות מהחוזים העתידיים על האג"חים בארה"ב (T-BILLS). לגבי השאלה השניה, מדובר בכל מיני ציפיות ביחס לנתונים שונים שמתקבלות מאנליסטים היושבים בסוכנויות הידיעות (רויטרס, בלומברג וכו') או במוסדות הפיננסיים העורכים את הסקרים הכלכליים. לשאלתך השלישית, המושג "סטייה שלילית" מתאר מצב בו האינדיקאטור (במקרה זה RSI) מאותת על מכירה, כלומר, יורד מרמותיו הגבוהות בזמן שהמחיר עצמו נע בכיוון ההפוך - עולה. המשמעות, איתות לכך שההיפוך במגמה הוא רק עניין של זמן. תמונת ראי של המצב המתואר היא מה שקרוי בעגה המקצועית "סטייה חיובית" ומשמעותה הפוכה כמובן. אז נתראה בסקירה הבאה...יום טוב.

למעלה