הניסיון או ההנאה??

onlyhope1

New member
הניסיון או ההנאה??

זאת ההתלבטות הכי גדולה שלי ודיי בעייתית כי אני אוטוטו צריכה לשלוח את התשובות שלי לגבי הבחירה במנילה ואני לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה עתודה או משהו אבל חשוב לי לרכוש ניסיון בצבא, אמרו לי שזה יעזור ויתרום לי אחרי השירות יש לי במנילה דיי הרבה דברים שקשורים למחשבים <שזה בערך התחום שאני רוצה להתמקד בו..בינתיים לפחות> אבל אני לא יודעת מה לעשות.. מצד אחד יש דברים כמו תכניתנית אבל שמעתי זה ממרם וצריך להיות גאון מחשבים כדי להתקבל לשם, ואני לא כזאת. גם אני לא רוצה את רוב השירות שלי להעביר רק מול המחשב.. כי בכל מקרה..זה צבא ואני רוצה להנות מהשירות שלי.. חשבתי גם על תפקידים יותר "כייפים" כמו משקית חוויה וכאלו אבל זה לא מקנה לי שום ניסיון.. וזייהו כעקרון אני לא יודעת מה לעשות..ללכת על משהו שיתן לי ניסיון ולדעת שיהיה לי אולי משעמם ואולי בכלל לא אתקבל .. או ללכת על משהו יותר מהנה וקל אבל שלא יתרום לי בעתיד אולי אתם מכירים תפקידים שמשלבים את שניהם?? שמעתי מדריכת חיל תקשוב זה משהו גם עם מחשבים גם מהנה וגם לא צריך לשבת כל הזמן מול המחשב..זה נכון? אשמח לעצה ולדעה

אז ככה...

בשביל לעבור את המבחנים הראשוניים ממש לא צריך להיות "גאון", המבחנים הם די פשוטים וקלים יחסית... ואם את באמת אוהבת מחשבים זה יהיה עבורך תפקיד "כיפי". דבר שני, יש עוד תפקידים במקצועות המחשב כמו "כותבת לומדה" למשל שלא מצריך שום קבע ומקנה לך נסיון כלשהו... ובסה"כ זאת החלטה שלך- רוב האנשים בהחלט לא יוצאים מהצבא עם יותר מדי ידע ודברים שיעזרו להם בחיים, ואחרי הצבא מתחילים בחיים רגילים... וגם לא תמיד מה שעסקת בו בצבא זה מה שתרצי לעשות בעתיד... ז"א... זה לא קובע לך את הכיוון באופן מוחלט. בקשר למדריכת תקשוב, לא שמעתי פרטים על התפקיד הזה אבל חכי לעוד תגובות. מקווה שעזרתי...!!!

onlyhope1

New member
הממ

הבעיה שאני לא בטוחה שאני ממש אוהבת מחשבים..אני יודעת את זה ברמה בסיסית של ה5 יחידות שלמדתי בבית הספר שזה לכתוב תוכנות וכאלה.. שאלו אותי בשאלון עוד למודיעין על כל מיני דברים שקשורים לחלקים של המחשב ולכל מיני תוכניות ופשוט לא הייה לי מושג בזה בגרוש. ככה שהידע שלי הוא רק בית ספרי, אני לא מתעסקת במחשב הרבה ככה ואי אני רק מקווה שאני אמצא תפקיד מענייןן.. תודה רבה על התגובה:]עזרת לי

מש"קית חוויה יכול לתת ניסיון

בהדרכה, בניהול וארגון, בהפעלת אנשים וכו' כל תפקיד תמיד אפשר למצוא איך לכתוב אותו בקו"ח בצורה חיובית ובמה הוא תרם לך. הכל גם שאלה מה את רוצה אח"כ, אם את לא רוצה משהו שעם מחשבים זה לא משנה שהיית תוכניתנית..

ofer16

New member
קורס מפקדות תקשוב

או בשמו העממי "קמ"ת". לקורס מגיעות בנות שעברו מיונים להדרכה לפני הגיוס ונמצאו מתאימות. אורך הקורס כ-4 חודשים, והוא נערך בבה"ד 7. מהלך הקורס השתנה מאוד במחזור האחרון, ועכשיו הוא כזה: מתחילים בקורס מת"מ - מפעיל תקשוב מבצעי - שנמשך כחודשיים. בקורס לומדים הרבה על מכשירי קשר בעיקר, עם נגיעה קלה מאוד במחשבים. כמו כן לומדים על הצפנה, טלפוניה ונושאים נוספים הנוגעים לקשר. אחרי הקורס יוצאים לסיפוח של כמה שבועות בשטח, בו מבצעים את התפקיד בפועל. אחרי הסיפוח חוזרים לבה"ד לקורס מפקדים, שנמשך כחודש וחצי. בסופו את מקבלת שרוך ירוך ונשלחת להדרכה בשטח או פיקוד בבה"ד. אם יש עוד שאלות - אני פה.

ofer16

New member
כן

עדיף שתפני אליי בפרטי, אגב. בעיקרון יש חומר הדרכתי - איך להעביר חומר, איך ליצור עניין וכו', ויש חומר פיקודי - איך לטפל בבעיות פרט, מה מותר ומה אסור, איך להתמודד עם חיילים וכו'. יש התנסויות פיקודיות - סימולציות למיניהן, ויש התנסויות הדרכתיות - שיעורי דוגמה. קורס מאוד כיפי לטעמי.

אממ כמה עדכונים..

קורס מת"מ נמשך ברגיל 10 שבועות ובקמ"ת 8 שבועות לומדים בו הרבה על מכשירי קשר שנמצאים בעולם עוד לפני שנולדנו, על מצפינים (לא על הצפנה) ועל טלפוניה והרבה דברים טכניים של חיבורי טלפונים ומכשירי קשר. הדבר היחיד בקורס שקשור למחשבים זה שהמבחנים ממוחשבים. אחרי הקורס מת"מ יוצאים לסיפוח של שבועיים בכל יחידות צה"ל כדי לקבל קצת נסיון. אחרי הסיפוח חוזרים לקורס פיקוד שיהפוך כל חייל לאחלה רובוט הרי כל הקורסים בבה"ד 7 כתובים מראש וכל מילה שהמפקדים אומרים כתובה מראש וכל בעיה שצצה כתובה מראש..

noa_n

New member
זאת הייתה בדיוק הבעיה שלי גם...../images/Emo3.gif

גם עשיתי בגרות במחשבים וזה,וזה ממש מעניין אותי, והיה לי במנילה את כל ה"מקצועות מחשב" האלו, וגם שלחו לי מיונים לאיזה משהו שווה במודיעין שקשור למחשבים, וההורים שלי ניסו להגיד לי שכדאי לי לנסות להתקבל לזה, שזה יכול לתרום, ואחרי כשאני אצא מהצבא אני אמצא עבודה תוך שנייה, ולמה לי לבזבז שנתיים על משהו שלא ייתן לי כלום אח"כ וכו' וכו' אבל אני ממש ממש לא ילדה שיכולה לשבת בחדר, ולדבר למחשבים ולקירות, אז החלטתי להגיד להם במודיעין הזה שלום יפה (למרות שאח"כ טיפ-טיפה הצטערתי, כי לא הגעתי מספיק רחוק כדי לדעת מה זה באמת, עברתי רק שלב 1...) ולבחור במנילה הדרכת יח"ש....
ובאמת שזה ניראה לי הכי כדאי, כי לאן את כבר ממהרת? אף אחד לא מת מזה שהוא העביר שנתיים בכיף, ובתפקיד חוויתי, משהו שהוא לא ייזכה לעשות בהמשך, ומה גם שכל תפקיד נותן משהו- נניח משקית חוויה נותן לך להתנסות בהדרכה, בעבודה מול קהל, את מרחיבה את ידע הארץ שלך, ועוד 1001 דברים. וחברה שלי מדריכת קשר, והיא לא ישר הפכה להיות מדריכה, אלא אחרי כמה חודשים יש מיונים וזה ואת הופכת להיות מדריכה, והמערכות קשר שם זה לא דברים שיעזרו לך באזרחות, זה דברים צבאיים פשוטים יחסית, זה לא מחשבים או משהו, לפחות מה שהיא עושה, אולי יש עוד סוגים... קיצר - עזבי אותך מנסיון במחשבים - לכי על מה שבאמת מלהיב אותך

RedGrass1

New member
לא צריך להיות גאון

ואפילו לא קרוב לזה, לא צריך לדעת איפלו איך מדליקים מחשב. המבחנים הם על אלגורתמים ומבוססים על לוגיקה בלבד. ובקדץ מלדים ממש מאפס.

onlyhope1

New member
יש אולי תפקידים שאתם מכירים שהייתם

ממליצים לאחת כמוני? אני דיי אוהבת מחשבים..אבל חשוב לי להיות עם אנשים..בחברה טובה ואיכותית של אנשים.. לעשות משהו שקשור למחשבים אבל גם לא להיתקע בחדר שנתיים לבד עם המחשב.. אולי אפילו לא משהו שדווקא קשור למחשב..בכללי תקשורת..

Amazing18

New member
טוב תקשיבי..

אין לי כח לשבת ולכתוב לך מה כדאי לך לבחור, אבל על תלכי על מה זה יתן לי באזרחות, תלכי על "מה יעשה לי כיף בשנתיים הקרובות". נכון, בקורות חיים כשמצוין שהיית קצינה זה נותן פלוס רציני, וכל תפקיד בצהל יקנה לך אפשרויות מתקדמות לעבודות כלשהן [בתחום מחשבים, בתי משפט..]. אבל אל תלכי לפי זה, תלכי לפי מה שקורץ לך, לפי מה שעושה לך טוב.. בהצלחה!@#

למעלה