הנטייה לשלילה

הנטייה לשלילה

מה שהולך להאמר מטה, נכתב מתוך התבוננות אובייקטיבית בסביבה ולא מתוך גישה פסימית כלפי החיים.
תוך כדי התבוננות בעצמי ובאחרים שמתי לב שלאדם יש נטייה ליפול לדברים השליליים של החיים, כלומר, כוחו של הרוע קטלני וחזק פי כמה וכמה מכוחו של הטוב. לדוגמה, מספיק מילה שלילית אחת בשביל לדרדר את מצבו של חולה סופני לפסימיות גמורה ולגרום לו לאבד תקווה..
או שמספיק מעידה קטנה בשביל לשבור את האדם ולהוציא ממנו את כל החשק לעשייה ולחיפוש אחר פיתרון. מאיפה מגיעה כל הפסימיות הזאת? ובכלל תסתכלו על כל האנשים סביבכם, כל אותם הפרצופים החמוצים שפועלים מתוך ההרגלים הישנים כמו רובוטים חסרי חיים שמתוכנתים לקום בבוקר, לנסוע באוטובוס לעבודה, לעבוד 8 שעות ביום, לסיים עבודה, לחזור הבייתה (למשפחה - למי שיש), לצפות מעט בטלויזיה, לאכול וללכת לישון, להתעורר יום למחרת, לנסוע באוטובוס, להתחיל יום עבודה נוסף והגלגל מסתובב סביב עצמו שוב. שגרה מגעילה ומעצבנת, נראה כאילו האנשים מאבדים מעצמם והכל כזה אוטומטי וחוזר על עצמו שלא שמים לב איך החיים נמרחים ואז מגיעה הזיקנה...
לא פלא שהפסיכולוגים זוכים ללקוחות קבועים וממורמרים שלא מוצאים חיים ורק יודעים להתלונן עד כמה החיים שלהם איבדו משמעות וחוסר המוטיבציה מביא בסופו של דבר לדיכאון שיכול להגמר באסון. אפילו שישנם סיטואציות יוצאי דופן בהם קורים דברים חדשים שמעוררים מעט את הנפש וגורמים לעליה במצב רוח, התלהבות והשראה, אך במהרה, המצב חוזר לקדמותו והמזג האפל שוב פעם משתלט על התודעה
למה תמיד הצד השלילי, הפסימי של החיים הוא הדומיננטי? ובכלל, איך זה שמרבית האנשים אינם מוצאים את עצמם מבחינת הקריירה ומונעים ע"י הלחץ החברתי בלי להפעיל שיקול דעת משל עצמם (אינסטינקט העדר)? הרי אם מסתכלים ועורכים השוואה בין החיובי לשלילי בחיי היום יום - הרוע תמיד תופס את החלק המירבי, כלומר תמיד תיהיה הנטייה להתפס ולהמשך לצדדים הפחות יפים של השגרה ולהתעלם מהצדדים היפים של החיים... וכל המרירירות, הרוע, הסבל האנושי, הייאוש והתסכול - מהי מטרת קיומם בעולמנו?? הם אכן תופסים חלק נכבד בחיים ואני מניחה שאצל הטיפוס הלוחם הם מהווים טריגר להשתחרר מכל העוול , אך מה לגבי האנשים הממוצעים? למה הם נבלעים בתוך כל המערבולת הזאת? ואיפה נכנס הרציונאל כאן בכל הסיפור?

גלעד63

New member
לא יודע../images/Emo10.gif

אני באופן אישי לא מרגיש ככה. כנראה שאני לא מספיק ממוצע

הכל יחסי

ראשית אומר שעשית הבחנה יפה וחשובה שנית אומר שמכיוון שהעולם הזה, המציאות הזו, נתפסת על ידינו באופן יחסי, את התשובה האמיתית לשאלה שלך רק את תוכלי לתת לעצמך דרך חקירה והתבוננות בדיוק כמו זו שהביאה אותך להבחנה שהבאת הנה. זו הסיבה אגב שבעוד את ראית את כל הסבל בעולם בברור יש גם אנשים כמו גילעד שאין הם יודעים על מה את מדברת. אין זה אומר שאת ראית מה שהם אינם יכולים לראות או שאת הוזה. זה פשוט טיבען של תפיסות מציאות יחסיות. יום מבורך

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אובייקטיביות

מחפשת יקרה, עולה מדברייך שאת תופסת את המציאות כך וכאילו היא כך עבור כולם. האם את מוכנה לשים לב שזו תפיסת המציאות שלך בלבד? אני לא חושבת שעבור רוב האנשים הצד השלילי והפסימי הוא הדומיננטי - יש כאלה ויש כאלה. השאלה היא - מה קורה לך? מדוע את חשה שהכל כל כך שלילי? מה עושה לך התפיסה הזו? האם את מוכנה לראות את הדברים אחרת - לראות את החיובי שיכול להיות בחיים? זו הבחירה שלך - היא לא קשורה לכל האנשים האחרים, ולאיך הם רואים את המציאות.

isaacm

New member
העולם עליו את מסתכלת שונה מהעולם שמסתכל עלייך

אם זה מקובל עלייך, אזמין אותך לטיול (איך הפרס נראה לך?
) כבר עלה הדיון בהרבה הזדמנויות על ההנעה של המין האנושי. (רדיפה אחר התענוג ובריחה מכאב - בגדול). מכירה את פירמידת הצרכים של מאסלו? מה הוא טוען? שלפני שאני מתבסס ברמה כזו או אחרת בשלב מסויים של הפירמידה, אני לא מייצר ביקוש בשלב הבא של הפירמידה. רק אחרי שיש לי צרכי קיום בסיסיים, אדאג לביטחון. רק אחרי שיש לי ביטחון אדאג למשפחתיות, השתייכות. רק אחרי שיש לי משפחתיות והשתייכות אדאג להישגיות אחריות וכד' אחרי ההישגיות מגיע שלב המימוש העצמי. מי שרוצה לתקן את ההצגה שלי - שלא יטרח - יש את המקור. הנקודה שאני רוצה להסביר היא שהגישה ה"חיובית" (הי, אל תיתפסו למלים), כלומר הגישה בה אני מתעסק במה שאני רוצה להשיג, יושבת במקום הרבה יותר גבוה בפירמידה. אז די ברור שמה שאת מתארת אף שאינו נכון באופן מוחלט, יש בו הרבה מהאמת. נראה לי די ברור. מה את אומרת? איציק

naama2712

New member
מבינה את מה שאת כותבת

אני חושבת שזאת התמכרות והתמקדות. התמכרות לדרמות , תראי מה משודר בטלויזיה שאלפי אנשים מתמכרים אליו - טלנובלות, הרבה אנשים מכורים לסבל, לדרמה. מנסים לרדוף אחרי מה שאין להם ( כמו כסף), ואפילו אנשים עשירים מאוד לא בהכרח מאושרים, גם הם מכורים לדרמות. כמו שכתבת, הרבה אנשים חיים על אוטומט. ומרגע לידתנו מחדירים בנו את המנטרה שהחיים קשים, ושאלוהים מחלק אגוזים למי שאין שיניים, שאנו חסרי כוח וכו' מספיק לקרוא קצת בתורה שלנו ולהבין שזה לא התחיל אתמול. רוב העולם מכור לסבל, שמעתי מספיק אנשים שאמרו שזה מה שגורם להם להרגיש בחיים, הם הופכים לחסרי מנוחה כשהכל טוב, ולכן יוצרים עוד ועוד דרמות. תחשבי על זה, אם אנשים לא היו כ"כ מכורים לסבל איזה מן עולם מדהים היה לנו? לצערי רוב האנשים חשים שאם אין דרמות לא מגיע האושר, אלא השיעמום. הכל עניין של החלטה, נכון, לא כולם מודעים לכך, הבן אדם ה"ממוצע" לא חושב על זה כי הוא על אוטומט באוטוסטרדה שלא מפסיקה . אנחנו זן של חקיינים, ולרוב אנשים יחקו אחד לאחד את הוריהם שחיקו את הוריהם וכ'ו. עד שמגיעים אנשים "ממוצעים" אחרים שמחליטים להתמקד במשהו טוב, וכשמתמקדים במשהו, רואים הרבה ממנו. "ניסים" קורים כל הזמן, אנשים עושים את הלא יאמן והבילתי נתפס כל רגע, הכל עניין של התמקדות. אני לא חושבת שהרוע "שולט" בעולם. כל בן אדם יחווה את המציאות כפי שהוא יצר אותה, ובהתאם יחווה גם את סביבתו.

Ofra m

New member
היי נעמה

מאוד התחברתי ללמה שכתבת כי אני מרגישה לפעמים כמו מכורה לדרמות, למרות שאני לא אוהבת ולא יודעת איך תמיד אני מוצאת את עצמי בדרמות האם את יכולה לעזור לי לדעת איך אני יוצרת מציאות שהיא לא כזו?

אוריק3

New member
עפרה..את צריכה לשנות לשם כך את השקפת החיים

שלך..ללמוד להביט על הארועים אחרת. ולהסיק מסקנות אופרטיביות אחרת. וזה לא קשור לרוחניות בכלל אלא לנקודת ההשקפה שלך על החיים המעשיים. הפילוסופיה הפרקטית הישומית.

cottoneyejoe

New member
מדינת ישראל

או כל מדינה שהיא ערוכה על סמך ערכים מוטעים שיצאו מהקשרם שבמקום לתת לאדם את מבוקשו ולספק לו את צורכיו הנפשיים עושה בדיוק הפוך ומהללת את מעשיה, ובאופן פרטני יחס האדם לסביבתו נובעת בילדות שם הוא מתחיל לקבל ולקנות מושגים על העולם הסובב אותו בין עם שגויים ובין עם לא.

המלצת קריאה עבורך

הספר "Learned optimism" של מרטין זליגמן. הוא קצת יענה לך תשובות על שאלותיך וגם יאיר קצת את דרכך לכיוונים יותר מאירים.. במיוחד אם את מחפשת אחר האמת! עכשיו תגובה למה שכתבת: "מה שהולך להאמר מטה, נכתב מתוך התבוננות אובייקטיבית בסביבה ולא מתוך גישה פסימית כלפי החיים" א. אין כזה דבר התבוננות אובייקטיבית! זה לא קיים, אין אדם היכול להיות אובייקטיבי מכיוון שתמיד תהיה לו דעה בנושא, לכאן או לכאן ודעתו תשפיע באופן חד משמעי על דרך ההסתכלות שלו ועל התפיסה שלו את העולם!!! (אפילו בפיזיקה קוונטית מסבירים שהנסיין משפיע על הניסוי תמיד) ב. אם עלה בך הצורך לכתוב את המשפט הזה בהתחלה, אני מעריך שידעת שמה שהולך לצאת (או מה שכתבת לפני זה) עלול להתפס אצל רבים כמישהו שכותב מתוך גישה פסימית כלפי החיים) - וזו אכן התגובה שקיבלת מאריק ואולי גם קצת מאחרים. ב NLP יש הנחת יסוד שאומרת, המשמעות של דבריך היא בתגובה שאת מקבלת... לדעתי, שווה לך לבחון שוב את המקום הזה. "תוך כדי התבוננות בעצמי ובאחרים שמתי לב שלאדם יש נטייה ליפול לדברים השליליים של החיים, כלומר, כוחו של הרוע קטלני וחזק פי כמה וכמה מכוחו של הטוב." על זה אומרים , תאמרי לי מי הם חבריים ואומר לך מי את - למה אני מתכוון, אם את מסתובבת בסביבה של אנשים שאין להם את הכוח, הידע ו/או המיומנות להתמודד עם רוע (כפי שאת מכנה אותו) אזי אני לא מתפלא שאלו הם הדברים שאת רואה. אני מסתובב בחברה של אנשים שדווקא כל מילה שלילית שתגידי להם, הם יעשו את ההיפך כדי להוכיח אותך עד כמה את טועה... לדוגמה: אנשים שאמרו להם שהם לא יצליחו, החליטו להוכיח שיצליחו מעבר לכל הציפיות גם בלי תואר או אפילו תעודת בגרות. אנשים שאמרו להם שהם לא יצליחו ללכת, ישארו נכים, הוכיחו את הרופאים על השטויות שהם אמרו להם, בזה שהם צעדו החוצה מבית החולים (ולא חסרות דוגמאות) לגבי ""ובכלל תסתכלו על כל האנשים סביבכם, כל אותם הפרצופים החמוצים שפועלים מתוך ההרגלים הישנים כמו רובוטים חסרי חיים שמתוכנתים לקום בבוקר, לנסוע באוטובוס לעבודה, לעבוד 8 שעות ביום, לסיים עבודה, לחזור הבייתה (למשפחה - למי שיש), לצפות מעט בטלויזיה, לאכול וללכת לישון, להתעורר יום למחרת, לנסוע באוטובוס, להתחיל יום עבודה נוסף והגלגל מסתובב סביב עצמו שוב. שגרה מגעילה ומעצבנת, נראה כאילו האנשים מאבדים מעצמם והכל כזה אוטומטי וחוזר על עצמו שלא שמים לב איך החיים נמרחים ואז מגיעה הזיקנה."" נכון, אנשים למדו להיות פסיבים, אנשים למדו להיות נשלטים ע"י התרבות, הממשלה ובעיקר הפחדים שלהם ושל אחרים.. למה? בשביל זה כדאי לך לקרוא את הספר שהמלצתי לך בהתחלה. עדיין, זהו לא מצב מחייב ויש אלפי אנשים שחיים אחרת, בכלל לאחרונה יש התעוררות לכיוון השני. ואנשים מתחילים לצבוע את החיים שלהם בצבעים הרבה יותר עזים מאפור. (זו הסיבה שעולם הקואצ'ינג מתפתח כל כך מהר) ""אפילו שישנם סיטואציות יוצאי דופן בהם קורים דברים חדשים שמעוררים מעט את הנפש וגורמים לעליה במצב רוח, התלהבות והשראה, אך במהרה, המצב חוזר לקדמותו והמזג האפל שוב פעם משתלט על התודעה "" מוזר אצלי זה בדיוק הפוך. אני בד"כ שמח ועולץ ולפעמים יש סיטואציות שבהן קורה דבר מה שקצת מאפיל על החיוביות והחיוניות שבי, ובד"כ תוך שעה עד שלוש, אני חוזר לעצמי ולאופטימיות שלי למה, כי ככה למדתי לחיות! ככה למדתי להתמודד עם הדברים שבדרך. ""למה תמיד הצד השלילי, הפסימי של החיים הוא הדומיננטי?"" הצד השלילי הוא לא ממש דומיננטי - כמו שהחושך הוא לא דומיננטי. מספיק נר אחד קטן שמגרש את כל החושך ומעלים אותו... בגלל זה עוד לא הצליחו למצוא פנס אחד שיוצר חושך - אך יש כל כך הרבה מקורות של אור! ""ובכלל, איך זה שמרבית האנשים אינם מוצאים את עצמם מבחינת הקריירה ומונעים ע"י הלחץ החברתי בלי להפעיל שיקול דעת משל עצמם (אינסטינקט העדר)?"" זהו סיפור אחר, היות ורוב האנשים גודלו מתוך תרבות אחת והעולם ממשיך ומתקדם, לא כולם מוכנים להתאים את עצמם לתרבות שמשתנה, מפחד, וזה כי לימדו אותם לפחד ולתת לפחד לשלוט בהם - מכיוון שההורים שלהם לא ידעו דרך אחרת לשלוט בילדים אלא דרך הפחד "אם לא תאכל יבוא שוטר ויקח אותך" "אם לא תלך לישון, מחר לא תלך לשחק כדורגל" "אם לא תכיו שיעורי בית, לא תצא במשך שבוע מהבית" וכד'... ""הרי אם מסתכלים ועורכים השוואה בין החיובי לשלילי בחיי היום יום - הרוע תמיד תופס את החלק המירבי, כלומר תמיד תיהיה הנטייה להתפס ולהמשך לצדדים הפחות יפים של השגרה ולהתעלם מהצדדים היפים של החיים..."" אם מסתכלים ועורכים השוואה בין החיובי לשלילי בחיי היום יום של מי??? למי תמיד תהיה הנטייה להתפס ולהמשך לצדדים הפחות יפים של השגרה...וכו' ??? זוהי רק נקודת מבט סובייקטיבית לחלוטין. ""וכל המרירירות, הרוע, הסבל האנושי, הייאוש והתסכול - מהי מטרת קיומם בעולמנו??"" שתלמדי להנות, להיות חיובית, להיות חזקה, להיות מדהימה ומופלאה! זוהי מטרתם. "" הם אכן תופסים חלק נכבד בחיים ואני מניחה שאצל הטיפוס הלוחם הם מהווים טריגר להשתחרר מכל העוול , אך מה לגבי האנשים הממוצעים?"" בחיים של מי? כתבת כאן הכללה. שלא תמיד נכונה. ולגבי האנשים הממוצעים.. זו ההזדמנות שלהם לצאת מהממוצעות שלהם.... בשביל זה הם קיבלו את זה - כי הם ממוצעים (ברשותך אשתמש במילה אחרת, הם בינוניים!!!) והם חיים חיים בינוניים, ומפחדים לגעת בעוצמה האמיתית של עצמם ולצאת מהבינוניות האפרורית של חייהם. אך תמיד קיימת דרך נוספת, דרך אחרת, שונה, שתיקח אותם אל עבר המקום שבו נמצאים הרבה אנשים אחרים, כאלו שמרגישים שהעולם מדהים!! שרואים את כל הטוב שבו, שממצים את החיים שלהם, שחיים את החיים באמת! ""למה הם נבלעים בתוך כל המערבולת הזאת?"" - כי כל עוד הם לא למדו את השיעור, הוא ימשיך להידפק על דלתותיהם עד שהם ילמדו (או ימותו, ואז יחזרו לכאן שוב בגוף אחר ללמוד את אותו השיעור שוב) ""ואיפה נכנס הרציונאל כאן בכל הסיפור?"" לא הבנתי את השאלה.. שיהיה יום נפלא מיקי

../images/Emo13.gif צודק

אני באמת מסכימה עם רוב הדברים שרשמת, פשוט קשה לי להכנס לנעליים שלך בכדי לראות על מה אתה מדבר כיוון שהתרגלתי לראות את הדברים בדרך שלי שלא תמיד מובילה אותי למקום הנכון. אבל תנסה להיות קצת יותר אובייקטיבי: אתה לא יכול להסתכל על הכל דרך משקפיים ורודות כיוון שקיימים סיטואציות כמו תכונות אופי אצל אנשים מסויימים שאפילו עד כמה שתהיה סובלני כלפיהם - תמיד תעדיף לשמור מהם מרחק (ואתה לא יכול להתעלם מהנוכחות שלהם), או מצבים של אלימות, אונס, פשעים, חוסר צדק... גם כאן אתה בוחר לעצום עיניים? אתה רוצה להגיד שאין לך שום מעורבות כשאתה צופה בטלויזיה או קורא עיתונים שאתה מדלג על זה הלאה? וכשנוהגים בך בחוסר הגיון, משקרים ומשפילים - גם פה אתה בוחר להסתכל על הצד החיובי של החיים?!

מיה mia

New member
מחפשת אחר האמת

אני רוצה להתייחס לתגובתך לתשובה של מיקי - איתה אני מסכימה מאד. שימי לב שמיקי יוצא מנקודת הנחה ראשונה (שגם אני נוטה אליה) - שאין אובייקטיביות. הבחירה שלך לראות את השלילי כיותר דומיננטי היא סובייקטיבית. הרי יש גם דברים טובים ויפים בעולם - יש לידות ופריחה וחברים טובים ואהבה ועזרה לזולת ונדיבות.. אני אתן לך את חוות דעתי לעיתונים וטלויזיה - עליהם למכור. לכן באופן סובייקטיבי נבחרות כתבות באופן מוטה ולא מאוזן - מוטה למה שימכור את העיתון או יביא יותר צופים לטלויזיה. את יכולה למצוא הרבה מאד מחוות מדהימות שמבוצעות, אך לרוב הם לא יופיעו במדורי החדשות. אל תניחי שהם לא קיימים. זכרי שהסובייקטיביות קיימת בכל דבר. כתוב ושבעל פה. נכון שיש תכונות שליליות בעולם ומעשים שליליים. דרך ההתמודדות של כל אחד לכך, הוא סוג של שיעור אך הוא בעיקר בחירה והרגל של כל אחד. בחירה באופן ההסתכלות והפרשנות של דברים, בחירה בתגובה לאחרים וכו. אני בוחרת להודות ולזכור את הדברים הטובים שקורים בחיי. לתת להם מקום. אני בוחרת ללמוד על עצמי מהדברים השליליים הקורים בחיי - לצמוח מהם. הרגל כי לכולנו תבניות חשיבה שאינם בהכרח המציאות. בין היתר, החינוך שקיבלנו (בבית, בסביבה, בבית ספר) משפיע על מי שאנחנו ואיך אנו פועלים. ילד ששמע הרבה "לא" ("לא לגעת", "אסור", "אל תפריע", "אי אפשר"...) יכול להיות שתבניות החשיבה שלו יהיו שונות מילד שלא שמע כמעט או בכלל אמירות שליליות. אני מבינה אותך ואת בחירותייך ומציעה לך להתבונן עליהן ואולי לזהות שהן הדרך בה את בוחרת לראות דברים. לגבי אינסטינקט העדר שציינת בהודעתך הראשונה, יש לי נקודה למחשבה - היתה לך הבחנה מצוינת שלרוב מי שאינו מוצא את עצמו מונע ע"י העדר, כלומר אנשים שלא מבצעים בחירה (אני אהיה רקדנית, אני אהיה גננת, אני אהיה רופאה..) ומתלבטים, עצם "אי הבחירה" שלהם היא המנווטת את דרכם לכיוון שהוא לא בהכרח הרצוי להם. כלומר, אי בחירה היא סוג של בחירה.. לא? למשל בחירה שמישהו אחר יוביל את דרכם. אגב, חשבתי על כך שהקושי שלך להסכים עם מיקי קשור לשם שבחרת "מחפשת אחר האמת". מה היא האמת שאת מנסה למצוא? זו התומכת בדברייך או זו המחדשת לך תפיסות חדשות? האם את יכולה לשקול שהאמת היא סובייקטיבית ותלויה לגמרי בך? בברכה, מיה

שלומות וברכות מחפשת

""אני באמת מסכימה עם רוב הדברים שרשמת, פשוט קשה לי להכנס לנעליים שלך בכדי לראות על מה אתה מדבר כיוון שהתרגלתי לראות את הדברים בדרך שלי שלא תמיד מובילה אותי למקום הנכון."" זה שקשה, זה רק אומר שזה אפשרי קושי זוהי פונקציה של ידע + מיומנות. עכשיו שיש לך את הידע, תתחילי להתאמן (-; וזה שאת עירנית לעובדה ש א. זהו רק הרגל ב. שהדרך שלך לא תמיד מובילה אותך למקום הנכון. אז את יכולה להתחיל ליצור שינויים בעצמך, אם דרך מטפלים או מאמנים או אפילו לבד זה אפשרי.. וליצור הרגלים חדשים יותר אפקטיבים לחיים שלך ולמטרות שלך בחיים. "" אבל תנסה להיות קצת יותר אובייקטיבי:"" המילה 'אבל' סותרת את כל מה שבא לפניה!!! השימוש הלא מושכל בא יכול להיות הרה אסון! "" אתה לא יכול להסתכל על הכל דרך משקפיים ורודות"" א. אני יכול! מי אמר שאני לא יכול?? את מניח שאת מכירה את האנלוגיה של כוס המים (חצי ריקה חצי מלאה) אפשר להסתכל עליה או כך או כך... זה הכל עניין של מיומנות! "" כיוון שקיימים סיטואציות כמו תכונות אופי אצל אנשים מסויימים שאפילו עד כמה שתהיה סובלני כלפיהם - תמיד תעדיף לשמור מהם מרחק (ואתה לא יכול להתעלם מהנוכחות שלהם),"" במצב כזה, יש לי שתי אפשרויות או להתרחק מהם, או ללמוד מהו הדבר שמרגיז אותי אצלהם.. היה לי חבר שהיה אדם אינטרסנטי לחלוטין עד כדי שלא היה איכפת לו מאחרים ומרגשותיהם ולא פעם נפגעתי ממנו, יחד עם זאת הוא היה שותפי לדירה, אז למדתי להכיר אותו, כיצד הוא פועל, כיצד הוא חושב... והיות שידעתי שהוא כזה, באותו היום השתנה היחס שלי כלפיו וכבר לא נפגעתי ממנו יותר, ידעתי למה לצפות ממנו..
"" או מצבים של אלימות, אונס, פשעים, חוסר צדק... גם כאן אתה בוחר לעצום עיניים?"" קודם כל כשאת אומרת "גם כאן אתה בוחר לעצום עיניים?" את שמה הנחה מוקדמת שלהסתכל דרך משקפיים ורודות זה לעצום את העינים! וזה ממש לא. האם אני לא יכול גם לראות דברים מהפן החיובי שלהם וגם לפעול לשינויים??? בוודאי שכן. וישנם מקרים שלי אישית אין יכולת לעשות משהו לגביהם - אז לדאוג, לבכות, להתעצבן בגללם יהיה בזבוז זמן ואנרגיה!!! האם יש לי משהו לעשות לגבי המושחטות של שרים כאלה ואחרים?? אם הייתי חושב שאני יכול להשפיע, הייתי פועל בכיוון.. היות שבתוך עמי אני חי, וישנם דברים שבהם אני כן יכול להשפיע - שם אני פועל.. אם זה לעשות סדנאות בהתנדבות לנוער למנהיגות איכותית כדוגמה. ""אתה רוצה להגיד שאין לך שום מעורבות כשאתה צופה בטלויזיה או קורא עיתונים שאתה מדלג על זה הלאה?"" זו אחת הטעויות הבסיסיות של בן האדם - היות שהמדיה משדרת רק חדשות רעות, כי המטרה של המדיה היא ליצור רייטינג, בשביל להתפרנס. בן האדם יושב ורואה חדשות רעות על חדשות רעות, ובעיקר חדשות שאין לו מה לעשות לגביהן. אז הוא דואג נורא (כי זה הביטוי האחרון שנשאר לו כדי להראות את האיכפתיות שלו) אך כבר מזמן הוכח שמי שדואג עסוק בלדאוג ולא בלעשות, וזהו בזבוז זמן, אנרגיה ובריאות!!! ולכן כאשר יש לי מתאמנים מסויימים בתהליך ספציפי כלשהו, שלהם אני אומר, תתנתקו מהחדשות! לתקופה. עד שתהיו מספיק חזקים כדי להתמודד עימן באופן אפקטיבי לחיים שלכם. וכן, אני בקושי קורא עיתונים!, אני לא צופה בחדשות אם קורה משהו במדינה, תאמיני לי שזה מגיע אלי.. לא חסר.. אך למה לי לפגוע בבריאות שלי בדברים שאין לי כרגע יכולת להשפיע עליהם? "" וכשנוהגים בך בחוסר הגיון, משקרים ומשפילים - גם פה אתה בוחר להסתכל על הצד החיובי של החיים?! """ כשמישהו נוהג בי בחוסר הגיון ומנסה להשפיל אותי א. היחידי שיכול להשפיל אותי זה אני!!! כי מה לעשות, אם הוא היה מנסה להשפיל אותי בסינית, לא ממש הייתי מבין אותו ולא ממש הייתי מושפל - נכון? כלומר אני צריך לעשות פעולת הבנה/ חשיבה כדי להיות מושפל - הווה אומר שזה בשליטתי... וככל שלומדים יותר כיצד להגיב כך נפגעים ומושפלים פחות בחיים. ב. אם מישהו משקר אותי - אז הוא חיי בשקר לא אני!! וזהו דיון פילוסופי שלם וארוך. ג. אם מישהו מרביץ לי - אני דואג קודם כל להגן על עצמי, אח"כ לברוח מהאדם הזה! ואח"כ לבחון למה זימנתי את האדם הזה והסיטואציה הזו לחיי.. מהו השיעור שמחכה לי שם. כי אם אני לא אלמד את השיעור עכשיו, הוא רק יבוא אח"כ בצורה קשה יותר.. כך שכן, החיים הם א. סובייקטיבים ב. כל אחד מגדיר מה טוב ומה לא טוב לעצמו. ג. לראות את הצד הטוב של הדברים לא אומר שמתעלמים מהם. ד. לא תמיד אני חיובי לחלוטין, עדיין יש לי דרך לעשות, אך אני לומד ומתקדם בה. זה כושר, זה משתפר עם הזמן והתרגול. ה. זה שאני אדם חיובי לא אומר שאני לא חווה סבל, כעס או בעסה מדי פעם - אך זה כן אומר שהרבה יותר קל לי להתמודד עימם! שבוע נפלא מיקי

למעלה