הנחש לא אוכל ...

הנחש לא אוכל ...

יש לי נחש בואה בגודל 45 ס"מ , והבאתי לו עכברים ממש קטנים , והוא לא נוגע בהם ... ! א"כ הבאתי לו עכבר מת והוא גם לא נגע בו ... ! יש למישהו מושג מה הבעיה פה ? ? ?

gaichuk

New member
יעזור אם תפרט מעט על הנחש.

אם להסתמך על מה שכתבת, אז הדבר הראשון שעולה לי בראש זה: הנחש לא רעב. פשוט מאד. בן כמה הנחש? כמה זמן אצלך? מצב הנשל? השיל בעבר? אכל בעבר ? גודל טרריום? טמפרטורה? וכו' וכו' וכו' ככל שתתן יותר פרטים על הנחש כך נוכל לעזור יותר. תמונות תמיד מתקבלות בשמחה. (אלא אם כן הנחש בתמונה עבר עיצוב עם מעדר...
)

בן שבועיים

השיל לפני כמה ימים יש לי אותו יומיים הטרריום קטןיחסית אבל זה זמני טמפרטורה של 26 מעלות

salingre

New member
תנסה...

להעלות לו את הטמפרטורה ל 29-30 באיזור החם ובקר 25-26 ככה אל תגע בו שבוע לפחות כדי שיתרגל לבית החדש שלו ורק אחרי שבוע תאכיל אותו... נחשים יכולים לשרוד זמן ממושך מאוד ללא מזון... למעשה הנחש שלא אכל הכי הרבה זמן היה פיתון מתכדר שלא אכל 18 חודשים! אם הוא לא יאכל תנסה גרבילים (אבל יש בזה סיכון שהנחש לא יסכים אחר כך לאכול עכברים אלא רק גרבילים... בן כמה הנחש? איזה גודל הוא? ומאיפה הוא נקנה?

salingre

New member
נחש בגיל כזה זה די בעיתי

בגלל שיכול להיות שהוא לא הורגל לאכול עכברים (או לאכול בכלל...) בטבע פיתונים מתכדרים ניזונים מירבועים וגרבילים ולא עכברים ... מצורפת כתובת שתעזור לך מאוד!!!

salingre

New member
אופססס

יש לך בואה היתבלבלתי... בואה בעיקרון הוא נחש לא בררן באוכל תנסה עוד שבוע להאכיל (אחרי שהוא יתרגל לביתו החדש...) יכול להיות שהנחש לא רעב... תנסה עוד שבוע ותעדכן אותנו

נסה לקרוא קצת יותר את ההודעות

אליהן אתה מגיב. הכותרת של ההודעה שלו היא "בן שבועיים" ובהודעה הראשונה או השניה הוא רשם שהנחש באורך 45 ס"מ. בכל מקרה בואה קונסטריקטור בת שבועיים תהיה בגודל הזה תן קח 5 ס"מ. לפעמים לוקח לנחשים מספר ימים או שבועות לאחר הנשל הראשון עד שהם מתחילים לאכול. ולכן יש לנסות בסבלנות פעם בשבוע להאכיל את הנחש ולראות האם הוא מעוניין. אפשר להציע גם גורי חולדות בני יום או קצת יותר. בכל מקרה יש לעזוב את הנחש לנפשו עד אשר הוא יתחיל לאכול בצורה מסודרת. וכמו שציין אורי הטמ"פ קצת נמוכה וכדאי ללכת עם ההמלצה של אורי. אין צורך לנסות גרבילים, זה תקף כשמדובר על פיתונים מתכדרים ולא על בואות (אין גרבילים בדרום אמריקה למיטב ידיעתי). ואורי אין שום מקום להשוואה בין נחש בוגר שכל החיים אכל טוב ויש לו משקל טוב לבין נחש שרק הושרץ ועדיין הגוף שלו חלש ואין עליו משקל בשביל לצום תקופות כל כך ארוכות. נ.ב הצום הארוך ביותר בנחשים היה יותר קרוב לשלוש שנים מאשר שנה וחצי.

salingre

New member
בקשר לגרבילים

היתבלבלתי כי חשבתי שיש לו פיתון מתכדר לא בואה... אני הלכי לישון ב1 וקמתי ב6 וחצי... אולי זה משפיע

rea3

New member
בפעם הבאה תתן קרדיט ליונתן שתרגם

את המאמר הזה.

salingre

New member
רע.

בסוף המאמר יש קרדיט ליונתן ולאתר שבעל האתר כתב את המאמר...

salingre

New member
הנחש שלך

אכל בעבר או שאצלך זו הפעם הראשונה? ואם הוא אכל בעבר אז לפני כמה זמן הוא אכל? יכול להיות שהוא לא רעב...

אני ער מ6 בבוקר וזה לא תירוץ לכלום

דבר שני אם הנחש בן שבועיים אז הנשל האחרון שהוא עשה היה גם הנשל הראשון ולכן אין הרבה סיכוי שהנחש אכל קודם לכן.

הנחש לא אוכל . . . ועוד כמה שאלות -

בואה קונסטראקטור , בת שבועיים ... 45 ס"מ. הבאתי לה היום עכבר ממש קטן , והיא לא אכלה ולא התקרבה אליו אפילו .. א"כ הרגתי אותו והבאתי לה אותו מת , ועדיין לא היה שינוי .. אין לי מושג מה הבעיה ... * שמתי אותה באקווריום של 60 ס"מ על 20 ס"מ . משטח של דשא סינטתי , אבן , וצלוחית עם מים .. טמפרטורה של 27 מעלות .. זה בסדר ? חסר משהו ? ולמה היא לא אוכלת אותו ?

לדעתי.

שים בכלי קטן יותר.. פלסטיקיה תתאים בול,תשים ניר או עיתון בתחתית.תחמם ל 29 מעלות קבוע בכל הפלסטיקיה.בעוד שבוע תציע לנחש עכברון או גור חולדה (הייתי הולך על גור חולדה מכמה סיבות,א.הוא יתרגל לאכול חולדות מגיל צעיר וזה מצויין,ב. גור חולדה לא יהיה קשה לתפיסה כמו עכברון מה קוראים אותו עכבר קופץ,ולא סתם..) וזהו.. אבל אל תחמם אם מנורה ואם כן אז שאתה נותן ת'אוכל תתן לו בחושך.. ולהבא,אל תקנה נחשים לפני הארוחה הראשונה שלהם.

naja

New member
לדעתי....

יש שאלות שכדאי לענות עליהן מניסיון ולא סתם לזרוק תשובה..... הגודל של הטרריום שלו הוא בסדר גמור בשביל בואה צעירה ואין סיבה לצופף אותה בטרריום קטן יותר. לגבי גור החולדה-פה אתה כבר טועה ובגדול.זה אומנם עשוי לעבוד, אבל מהנסיון שלי עם נחשים צעירים-כמעט כולם יעדיפו עכבר ורבים מהם בכלל יסרבו להתקרב לחולדה. הייתה לי פעם השרצה של 29 בואות. אחרי הנשל הראשון הצעתי לכולן חולדות בנות יום-רק שתיים אכלו. הוצאתי את החולדות והצעתי עכברים באותו הגודל-26 מתוך 27 אכלו ומיד..... לגבי קניית נחשים לפני ארוחה ראשונה-עם זה אני דווקא מסכים איתך.

לגבי חולדות..

אם אתה אומר אז אתה יודע מה אתה אומר אבל לגבי גודל,נחש שמרגיש בטוח במיכל קטן אוכל ביתר קלות.זה עבד אצלי אם הקינג שסרב לאכול וזה עובד אצל כמה אנשים שמתעסקים המון אם נחשים והציאו לי לעשות את זה (סטלה,משה..) ואם נחש לא אוכל כדי לצופף אותו לזמן מה אם זה יעזור לגרום לו לאכול, לפחות אני חושב כך

T0M3R

New member
קינג שסירב לאכול?!

ולא הייתה לו שום מחלה? טפיל? פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר...

למעלה