הנושא סטארט - סטופ

boriska1

Well-known member
ראשית העובדות:
מדובר על וולוו שנת 2015 S60.
למכונית יש התראות טקסט על הרבה מאוד מנגנונים, זאת בטרם נדלקות נורות אזהרה
החלפתי בחברה את המצבר לפני כ7 חודשים. כמובן לקחתי את המצבר המשובח יותר מאלה שהם הציעו
מזה זמן מנגנון סטארט - סטופ לא עובד כראוי
התייחסתי לזה ברצינות, כי לפי נסיוני הפסקת הפעילות סטארט - סטופ, היא סימן ראשון לאי תקינות המצבר
לקחתי את האוטו לחשמלאי מוסמך (לא לחברה) , זה עשה דיאגנוסטיקה והגיע למסקנה שהמצבר תקין, הטעינה תקינה, איפס את ההגדרות ואמר שזה עשוי לעזור.
לא עזר, המנגנון לא עובד.
אתמול הופיעה לי הודעת טקסט שמנגנון סטארט - סטופ, צריך תשומת לב.

והשאלה:

למה אני מטריח את חכמי הפורום בנושא? האם לאי תקינות הסטארט - סטופ יכולה להשפיע על מנגנונים אחרים ברכה?

ובשוליים אציין: אינני משתמש במנגנון זה, מכבה אותו עם הנעות האוטו
לו היה ניתן בהגדרות לבטלו, הייתי עושה את זה, אבל לא ניתן
מוסך וולוו הקרוב הוא כ40 קילומטר ממני, זו טרחה וגם הוצאה כספית לא מבוטלת

אודה מאוד על התייסות חכמי הפורום

נערך לאחרונה ב:

em28

Well-known member
לא יודע על נזק למערכות אחרות, אבל מתעניין למה אתה מכבה את המנגנון.
נסעתי ברכבים (קטנים, לא וולוו) עם מנגנון כזה בחו"ל והיה בסדר.

boriska1

Well-known member
אני מכבה, כיוון שאני לא רואה לנכון שהאוטו יכבה בכל עצירה. אני חושב שכדאי לי לבזבז קצת דלק ולא לשחוק את המצבר והסטרטר. לו חשבתי שזה תורם לסביבה , הייתי משתמש בו. בכלל, אם צריך להוציא כסף על מכונית, אני מעדיף לעשות את זה בתחנת דלק ןלא במוסך. לכן אני משתמש במכוניות אמינות, שהן בדרך כלל, זוללות דלק. בסוף זה יוצא אותו הדבר, רק פחות נרווים

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
אני מכבה, כיוון שאני לא רואה לנכון שהאוטו יכבה בכל עצירה. אני חושב שכדאי לי לבזבז קצת דלק ולא לשחוק את המצבר והסטרטר. לו חשבתי שזה תורם לסביבה , הייתי משתמש בו.
ברור שזה לא משהו "יעיל" בעיר צפופה ובפקקים, כשבכל רגע אתה זוחל עוד 2-3 מטרים ושוב עוצר לרבע דקה.
זה כן טוב בנסיעה ממושכת, כשאתה עוצר ברמזור וגם אז? לא ממש ולא תמיד...
אבל כשהמנוע חם וההתנעה היא ברבע שנייה? זה לא ממש מעמיס על המצבר הטעון ועל הסטרטר. בכל מקרה, קח בחשבון, שבהרבה רכבים חדשים המנגנון הזה קיים, ככה שאם כל כך הרבה יצרנים אימצו אותו, הוא כנראה מסייע קצת בצריכת הדלק, במניעת זיהום אוויר ובעוד פרמטרים שאיני מתמצא בהם.
בכל מקרה, בשני מקרים המערכת לא תעבוד:
אם המצבר אינו טעון במלואו, המערכת לא תופעל.
ואם אתה תחליט שאינך רוצה, גם אז היא תנוטרל.

boriska1

Well-known member
משה, אם יש קילקול במערכת זו בלבד, האם זה משפיע על מנגנונים אחרים? מזכרון עמום (זה היה לפני כמה חודשים), החשמלאי , כאשר עשה דיאגנוסטיקה, הזכיר שיש אפשרות שאיזה קבל הלך או לא פועל טוב. וכאן שאלה נוספת: האם היית נותן לחשמלאי רכב להחליף קבל. אני עושה במוסך, שלא בחברה רק טיפולים שוטפים, כגון החלפת פילטרים ושמן מנוע, החלפת ברקסים וכד". כל שחריג אני עושה בחברה, כגון צינורית שהתפוצצה, החלפת שמן גיר ופילו החלפת מצבר. לאיזה קטגוריה היית מסווג את זה?

מ ש ה 53

Well-known member
משה, אם יש קילקול במערכת זו בלבד, האם זה משפיע על מנגנונים אחרים? מזכרון עמום (זה היה לפני כמה חודשים), החשמלאי , כאשר עשה דיאגנוסטיקה, הזכיר שיש אפשרות שאיזה קבל הלך או לא פועל טוב. וכאן שאלה נוספת: האם היית נותן לחשמלאי רכב להחליף קבל. אני עושה במוסך, שלא בחברה רק טיפולים שוטפים, כגון החלפת פילטרים ושמן מנוע, החלפת ברקסים וכד". כל שחריג אני עושה בחברה, כגון צינורית שהתפוצצה, החלפת שמן גיר ופילו החלפת מצבר. לאיזה קטגוריה היית מסווג את זה?
אודה, שאיני מכונאי ואין לי הרבה מושג בתחום.
מנגד, לאשתי יש רכב חדש (שנה), גולף, ובגולף יש מערכת כזו.
בעיקרון, אשתי דווקא מעדיפה "לשלם יותר" ולטפל ברכב במוסך המורשה. יתכן שזה גם מה שהייתי מציע לך, כי מי שמכיר הכי טוב את המערכות הללו זה המוסכים המוסמכים מטעם היצרן. מאידך, קיים בליבי חשש, שהם לא ינסו בכלל להחליף לך קבל (גם אם זה רק קבל), אלא יציעו לך להחליף את כל ה"כרטיס" או מה שזה לא יהיה, ואז עלות התיקון תרקיע לשחקים. כי הם לא מחליפים רכיבים. הם מחליפים מכלולים.
ואם זה רק קבל ששייך למעגל שאחראי ל"סטארט סטופ"? לחץ על מפסק הביטול ותתעלם. עד כאן עצתי...

ואגב, לפני מספר שנים, ברכב קודם שהיה לאשתי, החליפו לה כרטיס אלקטרוני כלשהו (במחיר גבוה של כ-3K), לאחר שטענו שהייתה בו תקלה.
לפני כמה חודשים, היא קיבלה מכתב, שבו הודיעו לה, שאם הוחלף לה כרטיס כזה וכזה בעבר, נבע הדבר ממה שהיצרן קבע שזה סוג של "ריקול" ועל כן, היא רשאית לתבוע ולקבל בחזרה את המחיר ששילמה. אבל מכיוון שהחליפה רכב, ומכיוון שהיא לא שמרה תיעוד... איך היא תוכיח שמה שהוחלף היה מה שהוגדר אחרי מספר שנים כסוג של "ריקול"? האם הם יעזרו לה לחפש ברשימות שלהם את התיעוד? אז היא... וויתרה.

boriska1

Well-known member
תודה רבה משה
יש הבדל בין רכב בן שנה לבין רכב בן 7. ולו בגלל האחריות. אם אינך מטפל בחברה אתה עשוי לאבד אותה.
היום לא צריך לשמור קבלות על כלום (כמעט), הכל במחשב של החברה המספקת שרות/מוכרת. ובטח במוסך מרכזי של פולקסווגן.

חן 1111

Active member
גם אני לא סובל את המערכת הזאת ומכבה אותה תמיד. כך שלא היה מטריד אותי אם היא לא תקינה.
תקלה במערכת לא יכולה לגרום נזק למערכות אחרות, אבל למעשה ייתכן מצב הפוך, שהחיווי הזה נובע מתקלה במקום אחר. זו לא מערכת נפרדת. זה בסך הכל המתנע, המצבר, ואיזה מחשב ששולט על זה, ובדרך כלל לא מתקלקל.
החשד הראשון כמובן נופל על המצבר. אז הפעולה שלך היתה נכונה. לא ציינת איזה מצבר התקינו לך. יש מצברים שמיועדים למערכת סטארט-סטופ וזה מה שצריך להתקין.
עוד אפשרות זה שיש מגע לא תקין והמערכת מקבלת לפעמים מתח נמוך מדי.
יש למערכת ממשק גם עם מערכת הבלמים - בדרך כלל מתג פנסי הבלימה או מתג נוסף זהה שמותקן בדוושה, אבל ייתכן שהיא מחוברת גם ל-ABS ומקבלת נתוני לחץ ומהירות.
ויש לה גם חיבור למתג של ידית תיבת ההילוכים, ואולי גם למתגי הדלתות או תאורת הפנים (כדי שהיא תדע מתי אתה יוצא מהרכב), ואולי עוד דברים. ייתכן שחשמלאי בחברה ידע לבדוק ולאתר הכל (אולי עם מחשב בדיקה מקורי) וייתכן גם שזו תקלה שמופיעה לפעמים ואז יהיה קשה לאתר אותה. אני הייתי מתעלם וזהו.

boriska1

Well-known member
חן, תודה רבה על ההתייחסות

המצבר שלי זה מצבר וולטה או וורטה(הטוב והיקר ביניהם, לא זוכר, רק זוכר שמתחיל בV. אני לא יכול לראות כי המצבר מכוסה), מותאם לסטארט - סטופ, הוחלף במוסך וולוו מרכזי.
כאמור חשמלאי עשה לי דיאגנוסטיקה, המצבר והטעינה תקינים. לדעתו איזה קבל לא טוב.

והשאלה: היית נותן לחשמלאי שלא מהחברה, להחליף קבל? מה פוטנציאל הנזק? בהנחה שהחשמלאי בעל מיומנות סבירה.

ובשוליים: הסטארט סטופ לא עובד טוב כבר מספר חודשים. כאשר נכנסתי קצת עמוק יותר למחשב הרכב, כתב שחם מדי (זה היה בשיא החום של הקיץ), אחר כך שניהול החשמל לא מאפשר. וזו פעם ראשונה, שיש התרעת טקסט: מערכת סטארט סטופ דורשת תשומת לבך. יש לזה משמעות לדעתך?

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
חן, תודה רבה על ההתייחסות

המצבר שלי זה מצבר וולטה או וורטה(הטוב והיקר ביניהם, לא זוכר, רק זוכר שמתחיל בV. אני לא יכול לראות כי המצבר מכוסה), מותאם לסטארט - סטופ, הוחלף במוסך וולוו מרכזי.
כאמור חשמלאי עשה לי דיאגנוסטיקה, המצבר והטעינה תקינים. לדעתו איזה קבל לא טוב.

והשאלה: היית נותן לחשמלאי שלא מהחברה, להחליף קבל? מה פוטנציאל הנזק? בהנחה שהחשמלאי בעל מיומנות סבירה.

ובשוליים: הסטארט סטופ לא עובד טוב כבר מספר חודשים. כאשר נכנסתי קצת עמוק יותר למחשב הרכב, כתב שחם מדי (זה היה בשיא החום של הקיץ), אחר כך שניהול החשמל לא מאפשר. וזו פעם ראשונה, שיש התרעת טקסט: מערכת סטארט סטופ דורשת תשומת לבך. יש לזה משמעות לדעתך?
לא ברור לי עניין הקבל. למה דווקא קבל ולא נגד, או דיודה או טרנזיסטור. בכל מקרה בדרך כלל כל החלקים האלה כלולים באיזה מחשב או יחידת בקרה שמוחלפת בשלמותה. קשה מאוד לאבחן איזה רכיב אלקטרוני פגום ולהחליף בדיוק אותו.
ולא, לא הייתי נותן לסתם חשמלאי לגעת בזה.
אתה מתאר מספר תופעות שונות בלי קשר ביניהן. חם מדי - המערכת לא פועלת בטמפרטורות חמות או קרות קיצוניות. ניהול החשמל - הכוונה שהמצבר לא מספיק מלא כדי לאפשר התנעה טובה.
ההודעה השלישית אומרת שהמחשב זיהה תקלה. ייתכן שמחשב האבחון של מוסך החברה יוכל להצביע על כיוון מה הבעיה שם.
אבל שוב, אם אתה ממילא לא משתמש במערכת, מה זה מפריע לך?

boriska1

Well-known member
תודה חן.
חשבתי לתקן את זה מחשש שזה יכול להשפיע על מערכות אחרות. הרגעת אותי בנושא. וגם לא סובל שיש התרעות באוטו. אצטרך להתגבר על זה. בהזדמנות
שאהיה במוסך המרכזי, אבקש לבדוק את זה. עכשיו פשוט אתעלם , כהמלצתך. תודה רבה לך

למעלה