הנוער של ימינו...

הנוער של ימינו...

אתחיל בזה שלא ידעתי היכן לרשום זאת, לכן רשמתי פה, אם יש לכן עוד פורומים להציע לי לפרסם בהם אודה לכם. ניגש לעניין. אתמול אני ומס' חברות שלי, יצאנו לחוף הים לחגוג יום הולדת 17 לאחת מהן (מן הסתם אנחנו בנות 17) בהתחלה ישבנו בבית קפה ולאחר מכן הלכנו לשבת ליד הים, פרשנו שמיכה, כסאות וכ'ו. ישבנו, דיברנו, צחקנו ונהנינו ולפתע מזווית עיננו באו התקרבו שתי בנות ממרחק רב והתחילו לטעון שאנחנו מפריעות להן ועושות רעש וכ'ו, אציין שהן היו ממש רחוקות שבשביל לראות אותן הייתי צריכה משקפת! ואציין בשיא הכנות שאני וחברותיי אפילו לא צעקנו [עזבו את זה שזה שטח פתוח וגם צעקות לא היו אמורות להפריע]. הן התחילו לטעון שאנחנו מפריעות חברותיי שישבו [אני עמדתי ליד האורחות] ענו להן בסדר נשתוק וכ'ו התחיל להתפתח ויכוח, לא אצא טהורה, לא ענינו להן תשובות נקיות אבל לא קיללו וניבלנו את הפה כמותן התגלגלו העניינים והן התחילו ללכת איתי מכות, שתיהן, אני שהייתי המומה ולא נתקלתי בזה בעבר בחיים בעיקר הגנתי על עצמי, לאחר מכן הצטרפה עוד אחת ועוד בן אחד. לא שמתי לב איך זה הסתיים בדיוק כי הייתי עסוקה בלהגן על עצמי מהרצפה (שעל ההתחלה שיערי נמשך עד לרצפה) נגד שלוש בנות ובן. אני בהלם מזה! עד עכשיו! עזבו את העובדה שכואב לי מאוד וכ'ו. מה זה צריך להיות? לא עשינו להן שום דבר! אח''כ לא אמרו שום דבר שהיה אמור להעלות את חמתן בצורה כזו. לא ניתן להבין מאיפה זה הגיע! עכשיו תציעו לי בתור נערה בת 17, מעט חנונית (שדיי חטפה כי גם חברותיה כאלה ולא התערבו אלא העדיפו לקרוא לעזרה) שלא תלך לים יותר למרות שהיא מאוד נהנית שם! זה היה ב12 וחצי, זה לא מאוחר באופן יחסי לבילויים. אני אובדת עצות ועם טראומה. אודה לכולכן. וגם היתיי חייבת לפרוק. תודה.

פלגיה

New member
אני לא יודעת כמה זה קשור לנוער או לימינו

זה קשור לדינמיקה שמשלבת המון אנרגיות, קצת שיעמום, וחום כבד. נראה לי שהדרך הטובה הרבה פעמים היא להיות חכם, ולא תמיד להיות צודק, ולנסות עד כמה שאפשר לא להיגרר לכתחילה אל תוך המריבה הסוערת. ברגע שמריבה מתחילה - עניינים מדרדרים במהירות וכבר קשה לצאת.

slayer510

New member
מי זה הבן הזה שמכה נערה בת 17?

פשוט בושה וחרפה!! לא מספיק ששלושה בנות היכו אותך, גם בן היכה אותך?! בתור אחד שיש לו מספיק כוח כדי להתמודד עם 3 בנות לבדו, לא הייתי מצפה שיכה נערה מסכנה. הייתי מצפה ממנו להפריד ביניכם. אני חושב שעלייך להגיש תלונה במשטרה וזהו!

yagluli

New member
פעם באה תלכי לים עם אלה..

ואז נראה אותן משחקות אותה.. קטנה אחת לירך או לשוק, וזה שנתיים פיזיותרפתיות עד שהיא תחזור ללכת כמו שהיא הלכה (אם בכלל) את כל הבריונים האלה צריך לשרוף.. זה בטח גם היה בנתניה או אשדוד.. מהערי חוף ששורצים בהם מלא ערסים.. דעי לך שעם אנשים שמאיימים עליך צריך לאיים בחזרה, גם אין לך שום דבר מאחורי האיומים.. אם תראי להם שאת מרגישה מאויימת הם יתלהמו עוד יותר, אם תדברי איתם בשפה שלהם הם יבינו שעדיף לא להתעסק איתך כי כנראה את לא סתם מאיימת.. זוהי התיאוריה שלי לגבי טיפול בערסים, מקווה שלא ירביצו לך יותר, ואם כן, תרימי טלפון, נלך להרביץ להם ביחד !! :)

אם יש לך איזה שהם פרטים עליהם

תגישי תלונה במשטרה הייתה עלייך התנפלות אולי ככה ילמדו את הלקח ומה זה בן שבא להרביץ לך??? שלוש בנות מתנפלות עלייך והוא מצטרף?. תלונה!

Jen74

New member
בחלק מהחופים יש נקודת משטרה

לא יודעת אם בחוף שהייתם בו יש נקודת משטרה ואם היא מאויישת. מה לגבי אנשים אחרים בחוף? אף אחד לא ראה? לא התערב? ישראלים יודעים ככאלה שאוהבים לדחוף את האף שלהם ולהתערב. אני יכולה להבין את החברות שלך שפחדו להתערב כשקיבלת מכות אבל מצד שני הן יכלו פשוט לעזור לך להיחלץ מידיהן של הנערות לפני שהגיע החבר שלהן לעזור להן להרביץ לך וללכת משם. לפעמים עדיף לוותר על מקום נוח מול הים לטובת הבריאות הפיזית והנפשית שלך. באופן אישי הייתי מתעלמת מהנערות אם היו באות לדבר איתי. פשוט מפנה אליהן את הגב וממשיכה בענייני. אם הן היו ממשיכות לעמוד לידי ולהגיד לי כמה שאני רעשנית ומפריעה, הייתי פשוט אומרת לחברות שלי "בואו נלך, יש כאן יותר מדי רעש, אי אפשר לדבר בכיף" ופשוט הולכת כמה מטרים הצידה מהבנות. לא קרה לי אף פעם שהגעתי למצב של ויכוח שהסלים למכות אז אני לא יודעת מה לייעץ לך מעבר למה שכתבתי. אם כבר הגעתם למצב של מכות, משהו בהתנהלות שלך היה לא מחושב ולא נכון כי במקום להמשיך ולדבר עם הבנות אפשר היה פשוט להתרחק מהן. לצערי, בכל מקרה של אלימות, מי שצריך לוותר ולהתרחק הוא הקורבן, המותקף אם הוא רוצה לשמור על בריאותו.

burningsun

New member
קרה לי דבר דומה

כשהייתי בן 15 עם חברים ושלושתינו חטפנו. לדעתי הם פשוט חיפשו להוציא אגרסיות ואתן הייתן שם. הכי טוב במקרה כזה הוא לקום וללכת. אם הם ממשיכות אחריכן ומכות, להתנער וללכת. עצוב, מרגיז, מתסכל, הלוואי והייתן שוברות להן את היידים אבל זה לא קרה.... לא להיגרר. הן יעזבו אתכן אחרי דקה שתיים. אירועים כאלו לא קורים הרבה ואם היה לך ביש המזל, סיכוי קלוש שהוא יחזור על עצמו. אלא אם הן הולכות לאותו חוף באופן קבוע. אם לא תלכי לחוף יותר, הטראומה תישאר, אם תתמודדי ותלכי זה יעבור לאט לאט - מניסיון. בהצלחה

crema2

New member
גם לי זה קרה השבוע

אני בת 21 . לפני כמה חודשיםן הכרתי משיהי בעבודה לשלושה ימים ואחרי זה פיטרו אותה. במשך שלושה ימים התחבבתי איתה. היא סיפרה לי שהיא בת 30 ומשהו . לאז וכרת בת כמה בדיוק. היא נראתה בת גילי, רזה כזאת. סיפרה לי שלא עשתה צבא ואפילו אין לה בן זוג. כלום. היא נדבקה אלי כמו קרציה, הייתי מביאה לה בשלושה ימים האלה אוכל ומתחלקת איתה כי לא התאים לה להכיון לעצה פרוסה ב5 בבוקר. אחרי כמה זמן פגשתי אותה בעיר שלי . הייתי אז אם אמא ומסתבר שהן מכירות.. מסתבר שכל יום ב5 בבוקר אמא שלי והיא מחכות לאטובוס לעבודה (לאמא שלי שי הסעה וההיא צחכה מדי יום לאוטובוס רגיל). באותו היום שנפגשנו , התפלאתי שהיא בעיר שלי ומאז ..אמא שלי סיפרה לי שכבר יום למחרת ל ' התחמקה מכדי להגיד לה שלום , הסתתרה מאחורי התחנה ואמא שלי הבינה שאולי היא לא צריכה להציק לה עם השלום . אחרי כמה זמן אני התחלתי לעבוד ככה בערך שבועיים. ככה יצא שאני , ל ' ואמאש לי היינו ביחד בתחנה. אני מתוך נימוס אמרתי לה שלום ואמא שלי לא אמרה כלום לה. עברו כמה ימים , ככה 10 דקות בתחנה גם אחרי שאמא שלי נסעה בהסעה ל ' הייתה יודת על אמא שלי שהיא מפגרת . "למה , מי היא אמא שלך שאני אגיד לה לה שלום" . אמא שלי היא יותר מבוגרת ממנה והיא הייתה אומרת לה שלום אבל היא זאת שהייתה מתחמקת. בקיצר הייתצה מעצבנת אותי אבל הייתי שותקת. (יש לציין שאמא שלה מתה בגיל 15) מפה לשם היא הייתה ישובת איתי בתחנה ואפילו יורדת על הנוסעים באוטובוס מהסיבה מטופשת כמו זה שאחת הנוסעות ממהר לקום כדי לצאת מהאוטובוס, או שלמישהי יש פירסינג בלשון כמו ילדה קטנה. את מי זה מעניין?! יום אחד היא אמרה לי "אל תשגעי אותי, טוב?" בקול . גם אמא שלי אמרה שהיא לא בסדר . באותו הרגע היא שוב קשקשה לי שאמא שלי סתומה שלא אומרת שלום. אמרתי לה שהיא בעצה לא אומרת שלום . ואז היא אמרה שאני כן אומרת לה , אז למה היא לא אומרת לה באותו הרגע.. באוטוסוס הייתי עצבנית עלייה שהיא חשה את עצמה , וגם לי היא אמרה שאני סתומה שסתם אמרתי לה משהו בקשר לעבודה. באוטובוס לפתע היא חייה עליי , לקחה לי בלי רשות את האוזנייה בנגן אמפי 3 . לקחתי לה מהאוזן ואמרתי שאני שומעת לבד.. היא התיישבה לידי בצורה שבה שתי הכסאות פנות לצד ההפוך , מה שגרום לנוסעים אחרים להסתכל עלייך. באותו הרגע שלא נתתי לה לשמוע היא אמרתי שי לי שריטה ושמה שוב באוזן.. אני התעצבנתי עלייה , לקחתי לה מהאוזן והבטתי קדימה.. היא אמרה לי להיזהר ממנה ושלא כדי לי להתחיל איתה. הייתי בהלם מהתגובה שלה . הנגן הוא שלי , לא שלה. מה היא מאיימת עליי ועוד לפני כמה דקות רצתה שארד ממנה ושלא אשגע אותה! לא שנארתי חייבת ואמרתי לראשונה בחיים שלי עם כל האגו שהיא שרוטה בעצמה , ושבעצה לא תאיים עליי. ואז לא האמנתי לגילה המופלג שהיא פשוט סתרה לי , יותר נכון נתנה לי מן אגרוךף כזה לכיון העין בלחי. יכולי לריב איתה באטובוס . הייתי בהלם ממנה . ראיתי אצלה אש בעיניים , כאילו זה מין סיפוק בשבילה לריב והיא רצתה שאתן לה מכה בחזרה כדי לגרום לקטטה שבסופה היא כיוותה לנצח.. בגלל שראיתי את האש בעיניים, ידעתיש היא ערסית, ואני ילדה טובה וחוץ מזה ידעתי שאם לא אתן לה מכות בחזרה יצא שהיא לא בסדר בראש ולא ששתינו מופרעות. כלך עשיתי . אמרתיע לה שתעזוב אותי בשקט , שאני לא חברה שלה ושלא תדגבר עליי. היא ניסתה להאיץ את העצבים שלי ומייד התחילה ללכלך על אמאש לי בעודי מאזינה למוזיקה. עכשיו אני אה בעצמי שמצד אחת כן פתחתי עלייה פה בכך שהחזרתי לה את הקללות , ומצד שני העמדתי אותה במצב שבו היא חולת נפש.. אומנם אני היחידה שסותרתי אבל אני גאה בעצמי.ץ אם הייתי שותקת לה , מהש בד"כ אני עושה הייתי יוצאת פסיבית . מצד שני אם הייתי נכנסת איתה לקטטה אז הייתי יורדת לרמה הנמוכה שלה . דברים לא פותרים במכות . זה מה שקיבלתי בבית. בגילה היא הייתה צריכה להיות זהירה יותר כי הייתי יכולה לערב משטרה.

crema2

New member
המשך..

אהה כשהיא ירדה על אמא שלי באטובוס בכךש היא לא מפחדת ממנה. יום למחרת שקלתי לקחת אטובוס שמגיעה לפני כדי לברוח מההתמודדות של לראות אותה.בסף החלתי להתעמת עם המצב . וכן.. היא לא עמדב בדברייה ואח"כה הסתתרה מאחורי התחנה הפחדנית הזאת. ואיך שאמאש לי נסעה היא רצתה להמשיך את העימות שעצרתי יום לפני בכך שהתעלמתי ממנה עד שנמאס לה והיא הובכה. היא אמרה לי שוב להיזהר ממנה אבל אני המשכתי בגרסתע. גם ציינתי אתז ה שהיא רמה נמוכה ובגילה הייתה צריכה להקים משפחה ולא ולהרים ידיי על אנשים שלא חייבהים לה דבר. היא השמיכה לאיים אבל שוב התעלמתי ממנה. היא גם אמרה שהתנפלתי עליה באטובוס מה שהיא שעתה בעצם ולא אני . שאם עוד פעם אשעה לה בשוות היא תחטיף לי..שתעז לעשות את זה ובאמת שלא תהיי לי ברירה אלא לערב את המשטרה. היא זאת ששרוטה , לא אני ...!!

y u l i 24

New member
שמעי

קודם כל טוב שיש לך איפה לפרוק את הסיפור , זה כבר טוב.. עכשיו אני רוצה לספר לך משהו שקרה לפני 13 שנה , כשאני הייתי בת 15 בערך . יצאתי עם שתי חברות מהבית ספר והלכנו לחכות בתחנת האוטובוס לאוטובוס שייקח אותנו לדיזינגוף.. רצינו קצת ללכת להסתובב כי סימנו מוקדם. היה יום שישי . בעודנו עומדות בתחנה , הגיעו שתי בנות, ערסיות מפחידות , אחת מהן הייתה גבוהה ממני בראש והשניה רחבה ממני פי 3 . הגבוהה לבשה נעלי פלטפורמה שהיו מקובולות לפני 13 שנה , ולא סתם פלטפורמה אלא כזו עם ברזל על האחורה של הפלטפורמה.. ואז אאוט אוף נואו-וור היא הסתכלה עלי ושאלה מה אנחנו עושות פה. אמרתי לה מחכות לאוטובוס היא הסתכלה על חברה שלי , ואמרה לה את גם איתן? והחברה ענתה כן. מתברר בדיעבד שהערסית הכירה את חברה שלי מהשכונה הקודמת שבה הן גרו. אחרי בערך 3 דקות מרגע השאלה היא אמרה שהפנים שלי לא נראות לה והורידה לי סטירה. ככה סתם בתחנת האוטובוס .. אני כבר הייתי המומה מהחוצפה והתעוזה ואמרתי לחברותיי בואו נלך. הערסית תפסה אותי ביד , ואמרה לי אתן לא הולכות לשום מקום ופתאום התחילה לחבוט בי ולנסות למשוך לי בשיער. התנגדתי ותקעתי לה ציפורניי בידיים וכל העניין נמשך אולי 3 דקות בלחץ אבל אף נהג שעבר בכביש המהיר לא עצר , ואף עובר אורח לא התערב. חברותיי גם כן ניסו לעצור אותה אבל החברה השמנה שלה חסמה אותן ותוך כדי זה בעטה בי גם קצת. אחרי שהשארתי לה כמה ציפורניים שבורות מתחת לעור היא סיננה "כוס אמק היא פצעה אותי!!" ואז ניצלתי את ההפוגה וצרחתי לחברותיי שירוצו ופשוט רצנו לתוך אחת השכונות הקרובות ..שם מצאתי טלפון ציבורי (כן היו דברים כאלו פעם..) התקשרתי לאמא שלי וביקשתי שתבוא לקחת אותי הביתה. שם גיליתי חבלות באיזור הצלעות והגב (מהבעיטות) ועוד כל מיני שריטות וכמובן ציפורניים שבורות .. לכן אני מניחה שכמו הערסית שלי , גם הערסית שלך חיפשה להוציא עצבים אני יכולה להגיד לך שכמוך- כמוני גם פחדתי ללכת לבד לבית הספר והייתי מחכה ללכת עםחברות כדי לא להתקל בערסיות , מה שאני כן יכולה להמליץ לך זה פשוט ללכת לבלות איפה שבא לך ואם את רואה אותן בקרבת מקום , א. תדברים עם חברותייך חננות או לא , שיכנסו לעזור וב. להתקשר למשטרה ולדווח אם זה יקרה שוב. בהצלחה וחזקי ואמצי

SimsY

New member
משטרה וגמרנו !

את תראי איך הן יבואו לבכות שתבטלי את התלונה אחר כך... אל תבטלי - משטרה משטרה משטרה ושוב משטרה.

כנסי בבקשה

יש לך מזל שזה לא נגמר יותר גרוע ובקשר לחברות שלך אני בטוחה שהן פחדו פחד מוות, הם פשוט חבורה של אכזרים שחיפשו למי להיטפל ואם אלה לא הייתן אתן אז מישהו אחר אני מרחמת על מי שייתקל בהם בפעם הבאה שמקווה שלא תהיה, תדעי לך שאם הם היו נתקלים למשל באנשים אחרים שנראים מאיימים הם לא היו מעיזים לעשות את זה הייתי רוצה שמישהו יחטיף לכלבות והכלב ההם גם בסמטה חשוכה שיראו מה זה אני יודעת על מה את מדברת אמנם לא בקנה מידה כמו זה אבל היטפלות מפחידה ללא סיבה דוגמא אחת כשהייתי ילדה בטיול משפחתי לחיפה כשקבוצה של חוליגנים קטנים ימח שמם נטפלו אל אחי אז ילד ונאלצנו לבקש ממישהו מבוגר שהכיר אותם להתערב סיפור לא נעים...

גיל110

New member
משטרה

תצאו אתן הצודקות. אם אתן רוצות, אני מוכן לעזור. תעבירו לי את הפרטים, ואני מוכן ללכת לחכות לכן בתחנה שתגישו תלונה ולעזור למלא פרטים (לפעמים חוקרים, שאצלהם נותנים פרטי תלונה במקרה פלילי, לא הכי נחמדים). מה שבוצע כן זה עבירה פלילית שיכול לעלות להן בשלוש שנות מאסר. לכי למשטרה יקרה, אל תחששי, הצדק יצא לאור. בשביל עוד פרטים על הגשת תלונה ועל כל מה שכרוך בהליכים משפטיים, את מוזמנת לשלוח הודעה פרטית. אה, ואני גאה בך על האיפוק ועל זה שלא נכנסתן איתן לריב שהיה יכול לעלות בחיים של מישהי. ודעתי המקצועית לאירוע: שיכרות או סמים. תקוו שזה סמים כי בנוסף לסעיף תקיפה וגרימת נזק, יהיה גם סעיף של תקיפה בגילופין ושימוש בסמים. דבר שיגדיל את עונש המאסר ל-5\6 שנים ויפצה אותכן כספית בכ20,000 לנערה. ועצה אחרונה, אם את הולכת לתביעה פלילית, לא נראה לי שיהיה מנוס בהתייעצות ולקיחת עורך דין.

למעלה