"הנוער של היום.."

angelitush1

New member
"הנוער של היום.."

יש מן תחושה כזו בכל מקום.. שהנוער של היום...קשה,אחר,תובעני לא ערכי..וכוליי.. (לא לכעוס-יודעת שזו הכללה גסה...זה לשם הדיון..) האם לדעתכם זה נכון?? ואם כן..מה הסיבה לכך??? ואם לדעתכם זה לא.נכון ..למה לדעתכם,חושבים כך..?

מגי 336

New member
יש כאלו וגם כאלו ../images/Emo20.gif

רק להזכר במלחמה האחרונה בחיילים הצעירים שהקריבו נפשם על מנת להציל את חבריהם... לראות כמה מבני הנוער מתגייסים לצבא ומתנדבים לחיל קרבי, הולכים לקורס קצינים, תורמים לחברה מול עמותות התנדבות. ...וכמובן שיש גם אחרים שמשתכרים, שמשתמטים, שבורחים ממחוייבות. אני חושבת שהסיבה נעוצה בחברה הסובבת את הנער: בחינוך שקיבל בבית ובסביבת המגורים (החברים הקרובים, השכנים) ועד כמה הנער נתון להשפעות חיצוניות). לכן כל כך חשוב שמורה יהיה גם מחנך וידע להציב ערכים ומורשת כחלק בלתי נפרד מסדר העדיפויות המערכתי של כיתתו. את המבוגרים כבר אי אפשר לחנך... לכן חשוב כל כך שמשרד החינוך יתן דעתו וישקיע יותר משאבים בילדים ובנוער שלנו.

הנוער של היום

הזמנים השתנו, הגישות השתנו. ילד של היום נגיש לאינפורמציות מרובות יותר מפעם, ילד שכזה מאפיל על מבוגר ברמת הידע מה שמערער לא אחת את סמכות המבוגר שנותר חסר מענה. פעם המבוגר היה הידען והילד/נער היה ה"יונק" בקשב ממנו. התנאים, פעם הייתה גישה של "המוסד במרכז" , הארץ, המדינה, בית הספר.. אלו היו הדברים החשובים, אותם היו צריכים להעצים עד כדי התגמדות הפרט לעומת המוסד. הגישה הפכה יוצרות ושמה את "הילד במרכז" וכמרכזי רמת הדרישות עלו וה"מוסד" נכנע. כח הידע, העצמת הפרט ועוד מרכיבים הפכו את הנער ללמרכז אגואיסטי ותובעני נטול ערכים-ואיך שאמרת ללא הכללות. עוד פן אחד, כל אחד מאיתנו היה אחר בנערותו, גיל ההתבגרות הוציא מכל אחד מאיתנו התנהגויות לא ראויות בעיני הדור הקודם, בדרך כלל הזכרון לגבי אותן התנהגויות די עמום אצל רובינו אך הדור הקודם יעיד שהנוער ההוא לא כמו הנוער של לפני ההוא.

orli997

New member
הנוער של היום

אני זוכרת את עצמי ואת החבורה בה הסתובבתי, ובכן אני יכולה להבטיח לכן שגם עלי הרימו גבה ואמרו אחרי גבי או גב הורי, הנוער של היום......... יום נפלא לכם באהבה אור-לי

ToryMaster

New member
אני חשובת שזה נורא לא נכון

אני כן חושבת שהערכים מתבטאים בצורה שונה, ואנחנו כבני נוער חיים במציאות שכל כך לא דומה לזו שההורים שלנו גדלו בה, שקשה להם לתפוס שאפשר להיות שונים ועדיין ערכיים.

רותי 11

New member
הנוער של היום אולי משדר את זה

אסל לדעתי הוא משדר מצוקה כי הנוער של היום הוא רגיש יותר הוא רגשי הרבה יותר מהנוער של העבר (אינדיגו) לא קל להם והם מוציאים את התסכולים שלהם דרך כעס. חלקית ההורים, הממסד "אשמים" בזה משום שאנחנו לא יודעים לשים להם גבולות של אהבה. הם די הולכים לאיבוד, ומצד שני הם גם באו לשבור המון מסגרות לשנות את העולם הם לקחו על עצמם תפקיד לא קל - אבל הם עושים את זה טוב. מה שהם באמת צריכים זה המון אהבה והמון ביטחון בחיים.

מסכימה עם מה שנכתב כאן../images/Emo24.gif

אני חושבת שזה משפט שגור בקרב כל המבוגרים, בכל דור שהוא... בטח אמרו זאת בתקופת הפלמ"ח ולפני כן ואחר כך... וגם ילדינו בטח יגידו את זה... אני חושבת שזה קצת מזה וקצת מזה כמו כל דבר בחיים שלנו כמו המבוגרים שבקירבינו חלקם עם ערכים, חלקם פחות. הנוער הוא ראי שלנו.

למעלה