הנה שאלה קשה לי

הנה שאלה קשה לי

עפ"י ההלכה, עד אחד נאמן באיסורים. בגדול, הפרוש הוא, שאם עד כשר
מעיד שמאכל
הוא כשר, מאמינים לו. אז אם אני יהודי ירא שמים ופותח מסעדה, למה הרבנות מחייבת אותי להחזיק משגיח כשרות מטעמה, כשבעצם צריכים להאמין לי שאני אמכור אוכל כשר בלבד (כמובן בהנחה שבדקו ומצאו שאני יודע הלכות כשרות כראוי)? יש לזה יסוד הלכתי, או יסוד אחר?

mgb

New member
חזקת נאמנות

בס"ד שלום ! אני בטוח שאת העקרון אתה מכיר אבל העניין שכל החזקות לא רלוונטיות כיום באשר חולצה לבנה וכיפה שחורה ניתן להשיג בקלות.. נאמנות של "עד אחד נאמן באיסורין" היא ברמה האישית. ברמה הציבורית אתה צריך עדיין להוכיח שהינך אישית עדיין נאמן. גם יהודי שאיננו נאמן אם יש לו משגיח נאמן בזכות המשגיח ולא בגללו וזה נכון גם ליהודי (שנראה) נאמן על פי לבושו לפחות. הרי בשכונות חרדיות כשיש אירוע השכנות מסייעות לא פעם בדברי מאפה או סלטים ואפילו במאכלים מן החי ואין מערער על כך. ואידך, זיל גמור.. בברכה מגב

ערביך ערבא צריך!

שבוע טוב ומבורך. משגיח הכשרות של הרבנות, מי בדק אותו? האם הוא מפורסם ביראת שמים? זה שבדק אותו, שיבדוק אותי. אם עברתי את הבדיקה, למה צריך משגיח? לא הצעתי שיבדקו אותי על סמך אורכו של זקני, אלא שכפי שהם בודקים את המשגיחים, שיבדקו אותי. אם הם כשרים אז גם אני. ואני מתפלא על כבודו שמדבר על "רמה אישית" ו-"רמה ציבורית". הרי ההלכה של עאנ"ב מדברת גם על שוחט שמוכר בשר, ועל כל חנות שמוכרת צרכי מזון, לא שמעתי שרבותינו עשו חילוקים של רמה אישית ורמה ציבורית, אלא אם כן אני טועה, הראה נא לי את החילוק הזה בדבריהם.

אלי ו.

New member
הרבנות אינה מחייבת אותך בכלום

עד לא מזמן היה מקום בירושלים בשם "הדר גאולה" שפעל ללא הכשר אבל היה נאמן וכולם אכלו אצלו. (לאחרונה הם קיבלו את השגחת בד"ץ העדה החרדית, מסיבות שונות) כשהרבנות נותנת הכשר זה מכיון שכנראה אתה לא מוכר בציבור כמו בעלי הדר גאולה ולכן המשגיח של הרבנות הוא הנאמן באיסורים מבחינת הציבור. וההערה אחרונה, נכון שעד אחד נאמן באיסורים אבל עד שהוא גם בעל העסק יכול להיות חשוד שהאינטרסים שלו אינם תואמים את הכשרות וכידוע הכסף יעוור עיני צדיקים.

אז כך

מה זה היה? "הדר גאולה" חי וקיים. יש עוד מקומות באזור גאולה ללא הכשר, כי פשוט מאמינים להם. ההערה האחרונה שלך לא נכונה הלכתית. בעל העסק ירא שמים איננו חשוד להאכיל את ישראל במאכלים לא כשרים. זאת מסקנה שלך, אבל עובדה שחכמי ישראל לדורתם לא חשבו כך.

אלי ו.

New member
להדר גאולה יש היום השגחה

ולכן השתמשתי בלשון "היה". ואסביר שוב, ודאי שאם מאמינים לך אין לך צורך בהכשר, לא של הרבנות ולא של אף אחד אחר. אם אתה רוצה בהכשר של הרבנות זה בגלל שהציבור לא מאמין לך. אם יש לך טענות, פנה לציבור ולא להשגחות הכשרות.

זה לא בדיוק כך

הדר גאולה פונה לציבור מסוים מאד. דווקא הציבור המכנה עצמו מסורתי, זה שבפועל לא מקפיד על כשרות כראוי, הוא זה שמתייחס ברצינות לתעודת כשרות של הרבנות. ושאלתי המקורית נותרה בעינה.

mgb

New member
הכשר ונאמנות

בס"ד שלום ! אוקיי הנושא מוצה!! אינני רואה טעם לדסקס בעוד שהשאיפה שלך כנראה, עמרי, לקבל "הכשר אישי" מה שלא יקרה, לדעתי. אל תשכח שהשאלות והתשובות הן לעיני רבים ושאיפה לקבל הכשר לא ממש עניינם של כולם ! בתודה על אי-הוספת תגובות ! מגב

למעלה