הנה עברה לה שנה....

shimonev

New member
הנה עברה לה שנה....

עברה לה שנה מאז שסיימתי את הטכני. עברתי הרבה השנה... קורסים בטכני חיפה, עבודה, טירונות. והגעתי לטייסת 123, כבוד
. בתור חממניק. ןעכשיו אני יושב וחושב האם זה שאני שוחר עשה לי טוב יותר או גרוע יותר. תחשבו על זה אני משרת במחלקה שרק אני וחבר והמפקד היו שוחרים. וכל השאר היו סתם תלמידי תיכון שלא למדו בחיים שלהם חשמל. ואני והם משרתים באותו מקום בלי הבדל. עכשיו תחשבו על זה זה שאני שוחר משנה משהו? מבחינת קורסים אולי אתה יכול עם קצת בעיות לקבל משהו טוב יותר. אבל טוב יותר זה יחסי. אז אני עד עכשיו לא מצאתי סיבה טובה ללכת לטכני. אתה לומד במקום 4-6 שנים וחושב שתגיע לחיל האוויר ותקבל משהו בשמיים. אז אתה מקבל את הקורסים ויש לך חושך בעיניים חברים שלך שלא למדו בטכני יקבלו קורס יותר טוב. מבלי להיות שוחרים. אז למה בכלל קיים בית הספר הזה רק אלוקים יודע. לפני עד 15 שנה זה היה רעיון טוב אבל היום.... לא שווה בכלל להחזיק בית ספר כזה. אני לא נגד הטכני... המקום בסדר אפשר להנות שם ונכון שהצבא זה בית זונות לשוחרים. אבל עדיין אתה יכול לקבל אותו בית זונות מבלי להיות שוחר. ההמשך יבוא....

shimonev

New member
היציאות הביתה הם בגדול....

חצאים ז"א שבת בבית שבת בבסיס. אבל.... זה יכול להשתנות תלוי במקום שאתה משרת... לדוגמה בטייסת תחזוקה בחצרים יוצאים חצאים, אבל בטייסות אחרות בבסיס יוצאים לפעמים שלשים (שתי שבתות בבית אחת בבסיס). ולפעמים יותר משלשים, רבעים ומעלה... זה גם כן תלוי בתפקיד שלך. אתה יכול לצאת יומיות גם כן ולחזור לבסיס בשביל שבתות. או יש כאלו שסוגרים שבת רק מתי שיש להם תורנות מסויימת. זה נורא תלוי לאן תיפול ומי המפקדים שלך. אבל בגדול בחיל האוויר סוגרים חצאים. ותכין את עצמך לחצאים כי רוב הסיכוים שתיסגור חצאים. לפחות בתחילת השירות.

Babajista13

New member
שאלה רטורית (להמחשת המצב)

אתה מקבל תוספת של שעות נוספות? (מה אומר יותר כסף :)

shimonev

New member
חחחח לא מקבלים כולם

חוץ מתוספות כמו רמת סיכון. מי שמשרת בטייסת מקבל עוד כמה שקלים נוספים. בגלל רמת סיכון ב'. בערך 57 שקלים

למעלה