הנה נושא לדיון

hativa1

New member
הנה נושא לדיון

לאחרונה נפטר המשורר אהוד מנור. למרות כל האבל, כולם השכילו להזכיר לכולם שמדובר בפזמונאי, ולא במשורר. ובכן השאלה עליה חשבתי... מה היה מאיר? האם הוא היה פזמונאי? או משורר? או אולי קצת מזה וקצת מזה?

משורר, האמאמאמא של המשוררים...

זאת כמובן, לדעתי. גם הפזמון הפשוט ביותר של מאיר מקפל בתוכו תובנות עמוקות. וגם אם נעזוב תובנות ונתרכז רק בסגנון הרי שהרמיזות, הדימויים והמטאפורות, ההפוך על הפוכים וכל הטריקים והשטיקים... כל אלה מעידים לדעתי על עליונות פואטית יותר מכשרון בשליטה על משקלים (מה שיאה לפזמונאי). פזמונאי מטבעו מכוון לקהל יעד רחב רחב בעוד שמאיר זצוקלל"ה לא מכוון כלל, הוא פשוט פוגע. והמבין יבין.

אני אוהבת את המילה 'מקפל'

זה תמיד מזכיר לי שאומרים לערבב בתנועות קיפול- וזה כבר עושה אסוצאציה של קרם לעוגה.. (חח.. שמנמנה שכמותי..)

REMBRANT

New member
מלכים לא יכולים להיות שנים

מלך זה רק אחד - אייל גולן !

naama82

New member
צודקת!!

תידאמזצ

New member
אני מסכימה איתך ובגדול!

פעמים רבות כשאני חווה סיטואציה שדורשת מטאפורה, השירים של מאיר מתנגנים לי בראש. הוא היה גאון, וגם החיבור בין הלחן למילים היה גאוני. זה כמו שאומרים שלא חשוב מה אומרים, העיקר איך אומרים, הוא השתמש במוזיקה כאינטונציה בצורה מדהימה, ועשה חיבור נפלא, בין ה"מה" ל"איך"!

ilovelior

New member
אולי כמו שמאיר הגדיר את עצמו

אם בידור זה במובן של פיזור, אז אני דווקא שואף אל הריכוז... (או משהו כזה)

SLEEPING MICKEY

New member
מה שלי עושה את זה...../images/Emo168.gif

אני חושב שמאיר היה יותר משורר מאשר פזמונאי. פזמונאים נוטים לכתוב שירים עממיים קליטים משהוא, בעוד שבשביל לטעום את השירים של מאיר הייתם חייבים להיות מכוונים ל"תדר הנכון".לדעתי הדבר היפה, בשירים של מאיר, הוא היכולת שלו לתת ביטוי במילים לכל מיני מראות, ריחות וקולות שלא ידעת שניתן. "רוח קלה בו תבוא לעת ערב תפזר את ראשך הלאה הלאה אי אן"

yossnet1

New member
אולי בכל זאת הגדרה...

קוטנר: אז אתה באמת רואה את עצמך בתור בדרן? בתור אחד שבא מהבידור? מאיר: אני בא מהבידור. אבל אני דווקא שואף אל הריכוז. הבידור במובן של פיזור...אז אני דווקא שואף אל הריכוז, אבל אני עושה את זה באמצעים כמו בידוריים. השטח הטבעי או המרעה הטבעי, הבסטה שלי זה בתחום הבידור. ההופעות האלה בפאבים, כן? ובמקומות קטנים. קוטנר: יש לך בשירים שלך הרבה הרבה מילים עם הרבה תוכן. כשאתה מופיע במקומות כאלה זה לא הפוך ממה שהשירים האלה בעצם מייצגים? זאת אומרת, שם אנשים באים, שותים, מרשרשים עם הכוסות.. מאיר: כן? קוטנר: ..לא מקשיבים עד הסוף. או שכן? מאיר: אז בדרך כלל אני מצליח איכשהו..משתדל ומצליח ברב הפעמים לגרום לריכוז למרות האוירה הכמו מפוזרת. ולפעמים מהזווית המסוימת שבה בן אדם קולט אותך דרך הבירה שלו, והאוירה הכמו קלה, פתאום הצלחת לחדור מתחת להכרה שלו עם איזשהו דבר, ולתפוס לו את הריכוז, והוא נשאר עליך, אז בעצם חלק מהדברים ייכנס לו לתודעה ואולי הוא יתקדם עם זה. אני לא יודע.

רפי צבר

New member
דיברו על זה איפשהו, מתישהו...

מאיר עפ"י ההגדרה המגודרת הוא פיזמונאי, יש הגדרה למשורר ואני לא ממש בקיא בה... לגבי הוא יותר ממשורר, הוא סוג של מורה... יש בו דגולה בל תתואר...

בוא ננסה לבחון את זה....

ההגדרה לפזמונאי: פזמונאי הוא אדם הכותב טקסטים המיועדים להלחנה או נכתבים עבור לחן נתון, על-מנת שיושרו על-ידי זמרים ולהקות זמר. ההגדרה למשורר: משורר הוא אדם הכותב שירה. "מתוך ויקיפדיה". אז הנה אנחנו רואים מה ההבדל בין פזמונאי למשורר ולפי דעתי מאיר היה בהחלט משורר ומלחין דגול ואפילו יותר מיזה!

ובכן

הוא היה משורר ללא ספק. במקרה הוא גם הלחין את הקטעים המשוררים... אני בהחלט חושב שלא יאה להגדיר אדם כזה כפזמונאי, הרי הטקסטים שלו מחוכמים בהרבה מאלה הקליטים שנכתבו בידי פזמונאים ע"מ לשיר אותם בערבי ציבור. למעשה, את רוב השירים של מורנו, לא ניתן ואף לא תמיד רצוי לשיר בצבור. מה גם שחלקם הלא מבוטל לא עוסק כ"כ במנגינה, כי אם בדיבור על גבי ליווי...

למעלה