הנה מתחילים....

GalMilshtein

New member
הנה מתחילים....

היי

אז לאור ההתפתחויות של האוכל האחרונות והעובדה שאנחנו מכינים לקטנטן אוכל לצהרון כל יום

אנחנו רוצים לבשל בצורה יעילה (כלומר אם אפשר פעם בשבוע לבשל להקפיא ולהפשיר במהלך השבוע) שבמהלך השבוע ההכנה ליום למחרת לא תהיה כרוכה ביותר מידי זמן

כל זה לקחת בחשבון שאנחנו הורים ממש לא בשלנים ( בלשון המעטה ).

אפשר הצעות להכנה ? לתפריט שיהיה יחסית מגוון...בריא וטעים ?

חשבנו שאפשרי יום בשבוע בלי בשר או עוף – יש רעיונות מה אפשר לתת לו בתור עיקרית ?

האם יש במחלקות הקפואים ללא גלוטן משהו שאפשר רק לחמם ? (למקרה שנתקע בלי שהכנו משהו מראש ).

ושאלה אחרת שלא קשורה- איך אתם מציגים את הצליאק כשמישהו פונה או מתעניין בנושא ? כלומר האם אתם מציגים את העניין כמחלה ? (אלרגיה זה לא )...

תודה

net the jet

New member
תשובות- אתחיל באחרונה. כששואלים אותי אני אומרת שצליאק

זו מחלה. מחלה אוטואימונית. זה לא אלרגיה ולא רגישות, זו מחלה...כמובן שאם יש אוזן קשבת שמתענינת, אני מסבירה הלאה...
&nbsp
לגבי הכנת אוכל, הקפאה וכ״ו- הכי יעיל יהיה אם תכתבו מה הילד אוהב.
אבל ככה להתחלה, אי בעיה להכין ולהקפיא דברים כמו : שניצלים, קציצות, כדורי בשר, רוטב בולונז, לזניה ( בשרית, חלבית ) אם הוא אוכל אפשר להכין סיר מרק, גם ניתן להקפיא ( מרק עוף קופא נפלא, מרקים עם קטניות וירקות גם ) אפשר להכין פחמימות לכמה ימים ולחלק למנות. בד״כ נשמר טוב במקרר 3 אפילו 4 ימים. גם ירקות מבשולים יחזיקו מעמד...
לגבי מנות לא בשריות- לזניה, פסטות עם רטבים, אורז ושעועית לבנה, או עדשים. צ׳ילי צמחוני ועוד...
&nbsp

happy end

New member
הצעות

תמיד כשאנחו מכינים אוכל לצליאקית אנחנו מבשלים כמות גדולה ומקפיאים. מבחינת מנות בשריות מקפיאים קבוע שניצלים, נאגטס ביתיים, קציצות בקר וירקות מטוגנות, קציצות עוף ברוטב, קבב, רוטב בולונז. קוסקוס שאני מכינה במיקרוגל מקמח תירס (פירסמתי פה בעבר מתכון) אני גם מקפיאה במנות וגם מרק ירקות טחון. את יתר התוספות אני מכינה כל יום בעיקר אורז, פסטה, קינואה ופירה.
למנה צמחונית ניתן לשלוח שניצל טבעול תירס או בולונז עם עדשים כתומות. אם הילד שלכם אוהב קטניות אז אפשר מרק עם גרגירי חומוס או עדשים שחורות.
כשאני נתקעת ממש בלי כוחות לבשל אני שולחת נקנקיות או מטגנת על מחבת פסים המבורגר של אל גאוצ'ו (נטול). יש גם צ'יפס למיקרוגל שאני מכינה בימים קשים במיוחד. לא בריא אבל פעם ב..מרשה לעצמי.
וסתם עוד רעיונות לארוחה מהירה ופשוטה- עוף בגריל שאני מכניסה לתנור עם תפוחי אדמה או בטטות, או תבשיל של פולקע עוף עם תפוחי אדמה, גזר ורוטב עגבניות, צ'ילי שעועית עם בקר טחון.
שיהיה בתאבון!

טליאמתי

New member
כבר ענו לך על הרוב אז אוסיף רק שני דברים:

1. במקפיאי בתי הטבע יש מזון שאפשר לקנות מוכן. השאלה היא האם הילד יאהב אותו. יש פשטידות שונות, קוסקוס, פיצות וכו'. יש ודאי עוד הרבה דברים שלא זכורים לי כרגע. כדאי שתעשה סיבוב היכרות קצר
.
בנוסף, אתה יכול ליצור קשר עם יניב צמח (שף ללא גלוטן) ולבדוק את הנושא איתו. יתכן שתוכל לרתום את כישורי הבישול והאפיה המעולים שלו לצרכים שלך. לרכוש אחת לתקופה ולהקפיא. (יש לו אתר ובו אתה יכול לראות את המוצרים שלו והנה הקישור לפייסבוק שלו https://he-il.facebook.com/ynyb.zmh).
כמו כן, אם זכור לי נכון, בגלוטןפרי בפתח תקווה יש מבחר נאה של של קפואים. אמנם לא הייתי שם המון זמן, אבל אני מניחה שהמקפיאים שלהם עדיין עמוסים
. שם תוכל להחשף למגוון מוצרים של חברות שונות. אפשר לחסוך ביקור ולהציץ באתר שלהם ולראות מה יש http://www.glutenfree.co.il/.
&nbsp
2. לגבי ההגדרה של צליאק לצורך ההסבר:
הגידה שלי היא זאת:
--->אני תמיד אומרת שזאת מחלה ושהתרופה היחידה למחלה הזאת היא התזונה נ"ג המוקפדת (דגש על המילה 'מוקפדת'). אני מדגישה שלא מדובר בבחירה ואין ויתורים או עיגול פינות. וכמו במחלות שבהן לוקחים תרופות ואי אפשר לותר יום אחד על התרופה, כך בצליאק.
--->זאת לא רגישות-מפני שרגישות זאת מילה 'פרווה' ואינה מסבירה את הצורך בהקפדה יתרה.
היום חשוב יותר להבהיר את הההבדל מפני שיש מצבים שמוגדרים כרגישות לגלוטן. וצליאק אינה רגישות אלא מחלה.
--->צליאק גם אינה אלרגיה-
יש היום מודעות גדולה לאלרגיות השונות ולתוצאות החמורות שלהן (ע"ע הבחורה האילתית שמתה בעקבות אכילת נוטלה). יש חשש גדול במקומות ציבוריים מהנושא. מכיוון שממילא צליאק אינה אלרגיה ואין חשש למוות מצריכה של גלוטן בטעות או אפילו כשילד לוקח מילד אחר בלי לשים לב ביס של משהו גלוטני, ואין צורך בזריקה לגיבוי, אין צורך להפחיד שלא לצורך.
&nbsp
צליאק היא מחלה שיש לה טיפול (מעצבן, לכל החיים, מטריח, יקר, אין סופי אבל...הוא תזונתי וכרוך בעקר בהרגלי חיים).
אין צורך לדעתי לעשות ממנה משהו שהיא אינה.
לא להמעיט מערכה ולא להגזים בערכה.
אפשר בהחלט לתת קרדיט לצוות הגן/בי"ס/משפחה וכו/ שיבינו את הצורך בהקפדה המלאה והחד משמעית.
להסביר ביסודיות, לעזור בהתארגנות ולבדוק ולודא (בעדינות כדי לא ליצור אנטי) כל הזמן שאין חריגות.
כמובן שמעקב קבוע ובדיקות דם אחת לחצי שנה חשובים מאוד ויתנו קנה מידה לשמירה וההקפדה.
(אצל מבוגרים לאחר תקופה של איזון נוגדנים מספיק לעשות בדיקות דם אחת לשנה).
&nbsp
בהצלחה גדולה

ooochy

New member
אצלנו קצת אחרת

גם אני אתחיל מהסוף דווקא - אנחנו הורים עם ילדים צעירים יחסית עם צליאק (הגדול בן 10 הצעיר בן 2). אנחנו כן מגדירים את המצב כרגישות - כי שמנו לב שלילדים שלנו ההגדרה של מחלה עושה תחושה מאוד לא נוחה . ולכן החלפנו לרגישות - כשאנחנו מדגישים שהרגישות היא מאוד מאוד גבוהה ולכן ההקפדה צריכה להיות ב100% מבחינתנו, אחרת הילדים סובלים כמה שעות ואולי יותר.

אנחנו מנסים לתאם את האוכל לפי התפריט של הצהרון (זה קבוע) יום ראשון יש שניצלונים ואורז
יום שני יש קציצות ברוטב ואורז
יום שלישי יש פסטה ובולונז
יום רביעי יש עוף
יום חמישי יש קוסקוס וירקות.

זה הבסיס שממנו אנחנו יוצאים, אני מקפיאה אוכל מחולק למנות - למשל שניצלים אני מכינה מצופה בפירורי לחם אבל לא מטוגן, מקפיאה בופסא כשבין מנה למנה יש נייר פרגמנט או משהו אחר שמפריד ומאפשר הוצאה של מנה אחת. ערב לפני אני מוציאה ומטגנת על הבוקר
קציצות אני גם מכינה כמות גדולה ומקפיאה במנות קטנות בהתאם לכמות האנשים שצריכים לאכול מזה
אותו דבר לגבי הבולונז.
עוף בתנור אני לא מקפיאה, את זה אני מכינה בערב שלפני
ובמקום הקוסקוס אני מכינה מה שיש לפעמים קבב קנוי שמטגנת במחבת לפעמים נקניקיות לפעמים שווארמה שמכינה בבית.

אפשרות בלי בשר : פסטה ברוטב עגבניות, רוטב שמנת, רוטב פסטו. תבשיל של חומוסים ואורז ואיזה ירק

הכל זה לא דברים מסובכים, אבל דורשים קצת זמן להכנה. לרוב אני מכינה כמות כזו שמאפשרת לי לבשל שוב בעוד 4 שבועות, ככה שיוצא שאחת ל4 שבועות אני מכינה כמות גדולה של שניצלים, קציצות,בולונז.
לזה מתווסף שלפעמים אנחנו מקבלים שאריות משבת אצל הסבתא

למעלה