הנה מאמר מעניין

דג קדוש

New member
הטענות לאו דווקא מוצדקות

שיטת הפלייליסט עובדת ברוב העולם המערבי. אלא מה? שבישראל יש תחנת רדיו למוסיקה אחת גדולה מאוד - והיא גלגלצ, ועל כן הפלייליסט שלה, הוא לכאורה "הקובע". העניין הוא שכולם מקטרים - אבל - אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, עם שוק חופשי. יש לנו תחנות רדיו אזוריות, פרטיות, רבות מאוד. מי שבוחר להאזין לגלגלצ הם המאזינים! אם המאזינים יחליטו לעבור לתחנות רדיו אחרות, כוחה פשוט ילך ויאבד. שיר שלאו דווקא התקבל בגלגלצ יכול בהחלט להתקבל במקומות אחרים ולפרוץ משם, וכך גם - כמובן - האומן ששר אותו. ישראלים אוהבים לקטר. אבל במקרה הזה, לכולם יש את הזכות להאזין לתחנות אחרות, את המונופול של גלגלצ בכל מה שקשור למוסיקה עברית יצרו המאזינים ותו לא! אפשר למצוא תחנות אחרות לשמוע באוטו או בבית. ותחשבו על זה.

ravithe

New member
נשמע הגיוני

לכן אני כמעט ולא מאזינה לגלגלצ! אבל באמת שאין סיבה ואפילו אסור, שתחנה תונחה משיקולים כלכליים/ שיקולי כבוד וכו'... מהיכרותך עם עולם הרדיו, איפה ניתן למצוא יותר קלאסיקות עבריות?

דג קדוש

New member
יש כמה תחנות

103FM - רדיו ללא הפסקה - בסופי שבוע משמיעים בלופים קלאסיקות עבריות ישנות. ממש תענוג להאזין, מן הסתם גם נורית די מככבת שם, יחד עם עוד אומנים שמזכירים תקופות טובות יותר בזמר העברי. 88FM - מוסיקה לאו דווקא עברית, אבל די משובחת, ברוב שעות היום. ו כ מ ו ב ן - רשת ג'. יש שם קצת זבל, אבל רוב הזמן מקבלים מוסיקה עברית, איכותית וטובה. שמעתי שם כמה פעמים את "שיר עברי" ואת "פגישה מקרית" מהדיסק החדש של נורית, שירים שלא נכנסו לפלייליסט של גלגלצ. האזנה נעימה ואיכותית

דג קדוש

New member
תוספת!

וכמובן (איך שכחתי?!) גלי-צה"ל! לא גלגלצ יש בגל"צ את התוכנית "4 אחרי הצהריים", בין 16:00-17:00 בין הימים א' - ה', עם מוסיקה עברית ישנה ומשובחת! 96.6FM במרכז.

ravithe

New member
כן, זה מה שגם אני שומעת

גלצ- אני אוהבת גם בבוקר לשמוע קצת אקטואליה, וכמובן בין ארבע לחמש. אחה"צ אני באמת בורחת ל- 88. לגבי 103- אני לא מכירה אבל אנסה. ובג' הבעיה היא הפרסומות- זה די מעיק ומפריע.

מצטרף להמלצה

103FM, או בשמו העברי "רדיו ללא הפסקה" (או שאני מבלבל עם משהו אחר? בכל אופן אני מתכוון לרדיו חיפה... אצלנו בצפון הוא יושב על תדר 104.5FM אם אני לא טועה). אתמול (שבת) היו כמה שעות של מוזיקה עברית במיטבה, ממש מוזיקה שקשה למצוא ברוב שעות היום ברוב תחנות הרדיו.

למעלה