הנה כמה מתכונים:

shirili

New member
עוגת קציפה - מתחסל ברגע וקל להכנה

שלב 1 5 ביצים פודינג שוקולד 2 כפות סוכר מקציפים את החלבון עם הסוכר לאחר שהקצפנו אנו מוסיפים את השאר בערבוב קליל עם כף משטיחים בתוך תבנית אלומיניום אגולה ומכניסים לתנור 180 מעלות כ- 45 דקות. צריך לבדוק אם התחתית מוכנה כי לא מדדתי את הזמן במדוייק. שלב 2 שמנת מתוקה פודינג וניל כוס חלב מקציפים את השמנת לאחר מכן מוסיפים בעקבוב קל את החלב והפודינג ומשטיחים מעל התחתית שהתקררה. לסיום אפשר לגרד שוקולד ולפזר מעל \ לפזר עם מסננת אבקת קקאו או שוקו\ להכין רוטב שקולד יוצא טעים ומבטיחה שלא נשאר כלום אחרי יומיים שלושה!! העוגה צריכה להיות לפחות 24 שעות במקרר מכוסה.

shirili

New member
ממולאים לצמחונים שבינינו

מתכון לממולאים: מצרכים: פלפלים ירוק בהיר. גזר מגורד גס כרוב קצוץ פטרוזיליה קצוץ כוסברה קצוצה עלי כרפס קצוצים כוס של סויה - כמו בקר טחון שקונים מוכן שהושרה במים פושרים למשך חצי שעה. פלפל לבן ג'ינג'ר טחון או גרידה של טרי מלח אורז שטוף ומסונן שהושרה במים קרים למשך שעתיים. מערבבים הכל ומכניסים לתוך הפלפל הנקי. הכיני קודם את העיסה ואח"כ הכיני את הפלפלים. הכמויות לא צריכות להיות גדולות. אם נשאר הרבה אפשר להקפיא ולשמור לפעם הבאה. אם נשאר מעט אפשר לפזר בתבנית או בסיר. אפשר להכין בסיר שטוח על הכיריים או בתבנית בתנור. מכניסים את הפלפלים כשהפת כלפי מעלה לסיר/תבנית. מוסיפים מים שלא יעלו מעל הפלפלים, מוסיפים תבלינים לטעם ומלח. על האש מבשלים על אש קטנה אחרי הרתיחה. יש לבדוק שהאורז למעלה לא נשאר יבש. אפשר להוסיף מים. לכסות עם מכסה. בתנור לכסות עם נייר כסף לאפות בחום של 200 מעלות אח"כ להוריד ל 150 מעלות. רצוי לבדוק אחרי שעה, אם האורז למעלה יבש אני הופכת בעדינות את הפלפלים כך שהפתח יהיה למטה. ככל שזה נמצא יותר זמן על האש או בתנור זה נעשה טעים יותר.

shirili

New member
בשבת שעברה הכנתי חמין צמחוני

חומוס שעועית סויה "כמו בקר" ביצים אפונה תפוח אדמה אפשר להוסיף עוד דברים להוסיף תבלינים לפי הטעם ולשים בסיר על אש ק טנה לפחות 12 שעות

shirili

New member
בשבת הקרובה אני מתכננת להכין ג'חנון

אני עדיין לא יודעת איך זה יצא היות ואף פעם לא ניסיתי קודם להכין.

בישולה1

New member
גחנון כישלון

הכנתי גחנון לפי המתכון מספר העמותה הבצק היה בסדר אפשר היה לעבוד איתו יצאו לי גלגלים יפים בבוקר פתחנו את הסיר לאחר שריח משגע היה בבית הצבע של הגחנון היה חום יפה אך אבוי אחרי 5 דקות שהסיר היה פתוח הגחנון הפך לגומיות והיה בלתי אכיל.מאז לא ניסיתי אבל אולי צריך לשלב כמה סוגי קמחים.הכנתי גם קובנה וערבבתי גם מרמולייט וגם קמח חומוס זה היה אכיל בחצי שעה הראשונה מה שנשאר ראה את דרכו לפח.בהצלחה ותעדכני מה יצא.

למעלה