הנה זה מתחיל

הנה זה מתחיל

ועידת אנאפוליס יוצאת לדרך מחר. והנה כל החגיגות שאמרתי שיתחילו כאשר יוזכר על חלוקת הבירה מתחילות. מצד אחד מחקר חדש על כך שהחלוקה אפשרית. ומצד שני מופע לייזר ענקי נגד חלוקת ירושלים. אני מתארת מה שהולך להיות פה בארץ כאשר יוחלט על חלוקתה. העיניין העיקרי הוא לא השכונות הערביות שבמזרחה. העיניין העיקרי הוא עתיד העיר העתיקה. כאשר ברור ומוסכם שהרובע היהודי והכותל בידינו לעד. אך הדיון העיקרי בועידה או בשיחות שלאחריה יהיה על מעמדו של הר הבית. בכל אופן,אני צופה בעיניין מהצד. אין לי כל זמן להתערב בנעשה. וגם אם היה לי לא הייתי עושה משהו בנידון. וכתבתי על כך בהרחבה כבר. אך אזכיר בקצרה: *נגזלו לי משאבי זמן וכסף בלימודיי במוסדות על תיכוניים ואקדמיים דתיים שיצאתי משם ללא שום תעודה. בגלל התנגדותם של קיצוניים מסויימים לאהבותיי ולעיסוקיי וכן ניסיונות חינוכם שאעזוב דברים שאוהבת וכן ניסיונות חינוכם בניגוד לדרכי.למדתי שם שנים אחדות.משאבי הזמן והכסף שבוזבזו באו על חשבון המשאבים שהוקצו לנושא ירושלים. *זכותי שלא לעסוק כלל בנושא,כמו שזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי. דבר שכאמור אותם קיצוניים דתיים ניסו למנוע.לא יתכן שאנשים ועוד באליטה ינסו לחנך אדם בניגוד לדרכו וינסו לחנך אותו לעזוב דברים שאוהב.בין עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים מצויי חירות הפרט וזכותו לחיות את חייו כפי שבחר. וזה מה שיש לחזק פה בארץ. *היות ונגרמו לי עצבים בגללם,אני לא זאת שתתעצבן על חלוקת ירושלים ומקבלת זאת בשלוות נפש. וכן יש דברים שהרבה יותר אוהבת לעסוק בהם ובהם אעסוק. העצבים שנגרמו לי באו על חשבון אי ההנאה בעיסוק בנושא חלוקת ירושלים. לכן גם לא אעסוק בנושא.פשוט כי לא אוהבת לעסוק בו. הרחבתי על כך יותר בעבר ולא אחזור. בכל אופן,עתה ועידת אנאפוליס יוצאת לדרך. ושוב נושא חלוקת ירושלים עולה על סדר היום. ואני רק יושבת וצופה בזה מהצד. רק יושבת וצופה מהצד. בכל אופן,גם אם הועידה תיכשל חלילה. באיזשהו שלב שוב יעלה נושא ירושלים לסדר היום הציבורי. ואני לא מתכוונת לעשות דבר בעיניין עד אשר יקבע עתידה של ירושלים ויהיה שלום. רק אז מעט זמן ולפי מה שמתאפשר לי לכך וכו' רק אז אעסוק בנושא. עד אז לילה טוב

למעלה