הנה זה מגיע..

ותשחק

New member
מלודי..

את בת 26 או 46..? :) תודה על המילים המחכימות, ואולי יהיו לך תשובות בשבילי גם על הדברים שכתבתי למטה לקטנטן.

מלודי6

New member
בת 26 ועוד נראת פחות

אבל התמזל מזלי, ורוב חיי סביבתי הייתה עם אנשים מבוגרים ממני ובעלי חוכמת חיים. אז ספגתי מהסביבה ומהנסיון על בשרי. לגבי השאר, אין לי כל-כך הרבה זמן להגיב עתה. אני אגיב בהזדמנות אחרת.

מלודי6

New member
מה זה לא עולה?

עליי צריכים לשלם
ואיפה בכלל הפרח?

ותשחק

New member
ויש עוד צד

שלא דיברתי עליו, על זה שלדור השני שלי תהיה משפחה אחרת, שלא אכיר, לא אכיר את האחים החורגים וכד'.. וזה נורא מפחיד, שלילד שלי תהיה משפחה שהיא לגמרי לא המשפחה שלי.. איך אפשר להכיל את זה? מצד אחד, אפשר לומר - זה מקסים, נהדר וכו' ואני יכולה להבין, אבל שוב, עדיין..

TILTAN2

New member
תדפדפי ... קדימה

תסתכלי קדימה תלמדי ממה שהיה תאחלי לו הצלחה ( אם כי את מכירה אותו טוב ויודעת שמן הסתם הוא לא השתנה) תפרגני לעצמך ואם תאמיני אז גם הטוב יגיע סוף שבוע חמים ונעים אבי

נעה שחר

New member
באמת לא מבינה..

למה מקנאים כשבן הזוג שניפרדנו ממנו מתחתן?! לא היה לך טוב איתו.. סבלת... מה איכפת לך עם מי הוא עכשיו?!

אפשר להבין את זה

כי זה לא בא ממקום של מישהי תפסה את מקומי אלא ממקום של הוא מצא ואני עדיין לבד

ותשחק

New member
יש גם צד כזה

של מישהי שתפסה את מקומי, אבל לא במובן של קנאה, אלא במובן שהוא הגבר היחידי שהיה איתי אי פעם.. ועכשיו הוא עם מישהי אחרת.. מין תחושת 'בגידה' דבילית שכזו, אבל מצד שני - נראה לי שזה תוצר של החשיבה והחברה בה גדלתי בה, בה ערך הנישואין הוא כל כך מקודש וטהור, ופתאום משהו בערך הזה נסדק, והנה הוא עם מישהי אחרת, ברגעים שהיו הכי אינטימיים בשבילי איתו.. זה בלתי נתפס אצלי כרגע.. (מקווה שלא חרגתי כאן מגבולות הצניעות בדיבור..)

הבהרה

אנחנו כולנו שבויים בסטיגמות שונות ומשונות, מי יותר ומי פחות. ברגע שאדם מכיר בדבר כלשהו, שהינו רק סטיגמה ולא משהו מהותי ואמיתי, הוא כבר בחצי הדרך לפתרון. נראה שאת בדרך הנכונה. בהצלחה

ותשחק

New member
מה כאן הסטיגמה?

ערך הנישואין? מבחינתי הוא היה ונשאר קדוש.. יחד עם ההבנה שגירושין זה דבר שקיים ביהדות וכו'.. אך לא "אמרו" לי, או לא למדתי אף פעם בכל המדרשות, איך עושים את המעבר האינטימי הזה בחזרה, בחשיבה ובתחושה הפנימית.. (במעבר של אינטימיות אל תוך נישואין, זה הרבה הרבה יותר פשוט) זהו, הוצאתי את זה.

על קדושת ערך הנישואין

הקדושה, המדות הטובות וכל דבר אחר בכל רגע בחיים נמדד אך ורק על פי ה"עיניים" של התורה הק' ולא ח"ו ע"פ ראות עינינו ואיך שדמיינו את הדברים אולי אפילו מגיל צעיר וכו' ערך הנישואין וקדושתם הינו ע"פ דין התורה והשקפתה בלבד!!! כל מה שמעבר, גם הוא נדמה לנו שהוא קדושה, הוא ממש לא קדושה, זה צריך וחייב להיות ברור כשמש לכל אחד/ת. התורה שציוותה עלינו להתחתן (עם כל הכרוך עם זה) נתנה לנו גם את האפשרות להתגרש!!! הגירושים אינם סתירה של ערך הנישואין, הם בסך הכל גבול שלו, כלומר עד כאן היינו נשואים ומכאן ולהבא לא! התובנות וכו' שאדם מגיע אליהם במהלך הנישואין אינם אמורים להיות מוכחשים ו/או מודחקים בתקופת הגירושין, ממש לא, זה טעות מרה שתוקעת את הבן אדם בצורה שמונעת ממנו להתחיל דבר חדש וטוב (מה שקוראים בעברית פרק ב') להיפך הוא מודע לכל מה שעבר וגילה וכו' ודווקא עם כל זה הוא ממשיך בדרך התורה ובודק איך הוא יכול לפתוח בפרק חדש ראוי וטוב. בהצלחה

ותשחק

New member
שוב ענית לי..

קודם כל ברמה השכלית, שעם זה אני מסכימה איתך לחלוטין.. והטבת להסביר זאת, במיוחד הסיפא של הדברים שלך.. (מה יש לי היום עם המילה 'סיפא'?), אבל אני שואלת כאשה, איך אני אמורה רגשית להשלים עם אותו מעבר רגשי ואינטימי? איך הייתי שייכת פעם כל כולי לאיש אחד, והיום כבר לא? (כשבחברה החילונית מן הסתם אין את זה, כי הכל מותר..)

נעה שחר

New member
היית שייכת - ובחרת שלא!!!

סגרי את הפרק ההוא בחייך.. ברחת מגבר שלא עשה לך טוב, ממציאות שלא התאימה לך - היה, ונגמר!! יש זכרונות, תמיד יהיו, וכמובן הילדים.. אבל .. את צריכה להפסיק לחשוב עליו כ'שלך' בקטע האינטימי..

ותשחק

New member
עברתי את השלב הזה

של הקנאה.. שהיתה קשורה לעוד דברים.. עכשיו אני בשלב אחר, כמו שכתבתי למלודי.. אני צריכה להיפתר לגמרי מגלגלי החשיבה של אי הצדק לעומת העוול שנעשה ועדיין.. שם הקושי שלי 'מתמרכז' כרגע.. נראה לי..

סאני42

New member
ואולי זו תחילתו של..העונש שלו??????.

את יוצאת מנקודת הנחה שהוא הולך ללקק דבש... מי אמר לך? אני בעד לדבר על מה שמציק אך היזהרי להתחפר... קשה לטפס משם. כל מה שאת חושבת כרגע אלו מחשבות שאת יוצרת כלפיהם בדמיונך ואין לזה שום קשר למציאות. תותי ספרי לה מה "התגלה" בסוף לגבי ארוסת בעלך...... אלו דברים שלא היית יודעת אם לא היה מתפוצץ הכל והיית ממשיכה לחשוב שהכל דבש........

ותשחק

New member
ממה ששמעתי..

ארוסתו היא בחורה טובה ומוכרת.. זה נכון שהכל אפשרי, אך כמובן שהמטרה שלי היא לא לאחל לו רע..

תגידי מהר, בשכמל"ו!!!!

הכח הוא לאחל רק טוב, זה בכל מקרה לא על חשבונך!!! אגב, אם יהיה לו טוב, כנראה שלא יציק לו שגם לך יהיה טוב. אההה, לא חשבת על זה. לעיתים אדם במצוקה מציק לאחרים רק בגלל מצוקתו!!! בהצלחה

למעלה