../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפרוטוקול דיכוי ארוך - הסבר../images/Emo41.gif
שלום לכולם! מכיוון שנשאלתי גם במסרים אני מנצלת את ההזדמנות להסביר יותר בפירוט על הפרוטוקול הארוך. מקווה שחלק מהשאלות ימצאו תשובה בהסבר זה. 1. את הדיכוי מתחילים לקחת ביום ה-21 של המחזור. הדיכוי יכול להתבצע בכמה צורות:
דקא ארוך (3.75) הניתן בזריקה אחת לישבן.
דקא קצר (0.1) הניתן בזריקות יומיומיות תת עוריות (אני מזריקה לבטן או לירך).
משאפים (בוסרלין/סינרל): מספר שאיפות ביום. מטרת הדיכוי הארוך: להגיע לשלב גירוי השחלות כשהגוף נמצא כבר במצב של דיכוי הורמונלי. 2. לאחר שבועיים (במהלכם בדרך כלל מגיע המחזור) מגיעים לבדיקת דם ואולטראסאונד כשהמטרות הן: לבדוק שהגוף אכן נמצא בדיכוי, לוודא שאין ציסטות, לוודא שאין הריון. מכיוון שמתחילים לקחת את הדיכוי לאחר מועד הביוץ, ייתכן מצב של הריון צעיר. הדיכוי לא אמור לפגוע בהריון כזה (אני מכירה לפחות ילדה אחת ש"נוצרה" בסיטואציה כזו). 3. לאחר שמוודאים שהכל תקין מתחילים לקבל את הזריקות הגורמות לצמיחת הזקיקים. בלין למשל, קוראים ליום של בדיקת הדם "day 1", כלומר היום הראשון של המחזור ומתחילים להזריק ביום השלישי, כלומר יומיים לאחר בדיקת הדם. מכאן התהליך זהה לפרוטוקול הקצר. 4. לגבי כמות הזריקות: אם מקבלים דקא קצר (0.1) אז באמת זה יוצא בסביבות חודש של זריקות. מעבר לכך אין הבדל
... אצלי כל הפרוטוקולים היו ארוכים. נכון, זה יוצא תהליך קצת ארוך. בהצלחה לכולם!