הנה זה בא

הנה זה בא ../images/Emo4.gif

ביום חמישי הקרוב יש לי תור בלין (יייייישששש - לא כל כך) אני אמורה להתחיל את הטיפול ביום שבת והשיטה שלהם לא מובנת לי כל כך. למה מתחילים עם הדיכוי לפני המחזור ולא ביום השני למחזור כמו שעשיתי עד עכשיו? מישהי יכולה להסביר לי את ההיגיון שעומד בדיכוי שלפני המחזור. אם יש סיכוי להריון טיבעי זה לא יכול להזיק? האם גם בבתי חילוי/ מרפאות אחרות עושים את זה ככה?

מדובר בפרוטוקול ארוך

שלום לך! בלין מעדיפים לתת פרוטוקול ארוך, המתחיל בדיכוי ביום ה-21 של המחזור. לאחר שבועיים מוזמנים לבדיקות דם ואולטראסאונד כדי לוודא שאכן הושג דיכוי ושאת לא, "בטעות" בהריון. רק לאחר מכן מתחילים עם זריקות הגירוי. זהו פרוטוקל מקובל ואין לך מה לחשוש. בהצלחה!

כלומ אנ יכולה לשכוח מהמחזור

הקרב עלינו "לטובה" או שאני אקבל את המחזור בכל אופן וכו'. זה נישמע לי קצת מוזר דיכוי ביום ה 21. או שאני פשוט רגילה למשהו אחר. האם זה ככה בעוד כמה מקומות

אפרסקה

New member
עשיתי את הפרוטוקול הזה ../images/Emo101.gif

את אמורה לקבל מחזור באמצע הדיכוי. כך זה היה אצלי. זה פרוטוקול קצת יותר ארוך ולכן גם קצת "מתיש" (אני הזרקתי 30 יום עד שעשינו הזרעה) אבל הוא אמור לוודא שלא יתפספס ביוץ. הרופא שלי הסביר לי שהדיכוי לא פוגע בהריון, אם נקלט. שיהיה בהצלחה

תודה../images/Emo66.gif

אני מקווה שאני יעמוד בפרוטוקול ארוך. את יכולה להגידר כמה ארוך. הפרוטוקול האחרון שעשיתי היה כ - 3 שבועות. כלומר מהיום השני של המחזור דיקוי ואז הגירוי. מה זה פרוטוקול ארוך כאן.

סנונית 1

New member
נידחפת עם שאלה

גם לי הרופא אמר לעשות דיכוי ארוך בגלל פסח. עכשיו אני מבינה שזה כולל יותר זריקות? אני צודקת? וחוץ מזה עם יש דיכוי של הביוץ אז איך יכול להיות הריון? תודה לכל המשיבות.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפרוטוקול דיכוי ארוך - הסבר../images/Emo41.gif

שלום לכולם! מכיוון שנשאלתי גם במסרים אני מנצלת את ההזדמנות להסביר יותר בפירוט על הפרוטוקול הארוך. מקווה שחלק מהשאלות ימצאו תשובה בהסבר זה. 1. את הדיכוי מתחילים לקחת ביום ה-21 של המחזור. הדיכוי יכול להתבצע בכמה צורות:
דקא ארוך (3.75) הניתן בזריקה אחת לישבן.
דקא קצר (0.1) הניתן בזריקות יומיומיות תת עוריות (אני מזריקה לבטן או לירך).
משאפים (בוסרלין/סינרל): מספר שאיפות ביום. מטרת הדיכוי הארוך: להגיע לשלב גירוי השחלות כשהגוף נמצא כבר במצב של דיכוי הורמונלי. 2. לאחר שבועיים (במהלכם בדרך כלל מגיע המחזור) מגיעים לבדיקת דם ואולטראסאונד כשהמטרות הן: לבדוק שהגוף אכן נמצא בדיכוי, לוודא שאין ציסטות, לוודא שאין הריון. מכיוון שמתחילים לקחת את הדיכוי לאחר מועד הביוץ, ייתכן מצב של הריון צעיר. הדיכוי לא אמור לפגוע בהריון כזה (אני מכירה לפחות ילדה אחת ש"נוצרה" בסיטואציה כזו). 3. לאחר שמוודאים שהכל תקין מתחילים לקבל את הזריקות הגורמות לצמיחת הזקיקים. בלין למשל, קוראים ליום של בדיקת הדם "day 1", כלומר היום הראשון של המחזור ומתחילים להזריק ביום השלישי, כלומר יומיים לאחר בדיקת הדם. מכאן התהליך זהה לפרוטוקול הקצר. 4. לגבי כמות הזריקות: אם מקבלים דקא קצר (0.1) אז באמת זה יוצא בסביבות חודש של זריקות. מעבר לכך אין הבדל
... אצלי כל הפרוטוקולים היו ארוכים. נכון, זה יוצא תהליך קצת ארוך. בהצלחה לכולם!

אפרסקה

New member
לא להבהל מה"אורך" ../images/Emo8.gif

אכן פרוטוקול ארוך כשמו כן הוא, ארוך. אבל ברגע שכבר מזריקים, זה באמת לא נורא עוד שבוע או פחות שבוע, לא? יתכן שיצא להזריק שתי זריקות ביום, אני למשל לקחתי כל יום גם דיפרלין (דיכוי) וגם גונל או מנוגון. קצת מבאס אבל בסופו של דבר, קטן עלינו.

C i d i

New member
בשביל זה המציאו את המשאף

או בשמו הנוכחי "סופרפאקט". במקום להזריק חודש ימים (בנוסף לגונל והמנוגון) מסניפים מספר פעמים ביום תרסיס לאף. האפקט זהה לכל דיכוי אחר ולדעתי האישית מאוד נח!

טוב אם עד עכשיו לא הייתי בלחץ |עזרה

אז עכשיו הצלחתן בהחלט אני מרשה לעצמי להילחץ/ להיכנס לדיכאון. ממש לא נחמד להלחיץ. אני מקווה שזה לא יקח הרבה זמן. עוד שאלה אחת - גם אם הוגדרתי כפולציסתית אז הפרוטוקול הוא אותו דבר או "שמתחשבים" בי קצת ומקצרים את התהליך

נועם@בת

New member
אם את פוליציסטית יזהרו איתך יותר

לםפעמים זה דיוכי מסיבי יותר, לפעמים זה מינון הורמונים נמוך יותר (מה שמאריך את הדרך). שכן לפוליציסטיות יש סיכוי מוגבר לחטוף גירוי יתר שחלתי
. נועם

למעלה