הנה הפרק השני.

shemesh7079

New member
לא צריך להתעצבן:)

אבל ברצינות, למה עצבנית? תראי, אני מודה שלא היתה לי סבלנות לראות את כל הפרק. אבל כבר מזמן למדתי שלראיין אנשים אקראיים ברחוב (כמו בהתחלה- עם משפטים כמו הלוואי וכולם יהיו מוסלמים ואינשללה וכו' וכו') זו לא בדיוק עיתונאות חוקרת במיטבה. אני חושבת שמטרת הסדרה היא לזרוע פאניקה. זה מזכיר לי כתבה שראיתי לפני כמה שנים בערוץ 2, זה היה על הזיהום בחיפה ועל הסיכון בכל החומרים שמחזיקים במפרץ. הכתבה היתה מאוד מפחידה, מלווה במפות עם עיגולים אדומים. משפט הסיום של העיתונאי הנאמן היה משהו בסגנון- "ואם אתם לא בטווח המסוכן של X, הרי שתמיד יש את הטילים של חיזבאללה שיכולים להגיע לכל פינה בארץ". ממש ככה.
קיצוניים ודבילים יש בכל מקום, וסדרות מפחידות אפשר לעשות בכל מדינה (ובכל זרם דתי), לדבר עם איזה KKK בארה"ב, או מישהו מטורף במאה שערים. ודיכוי נשים היא בעייה שממש לא נוגעת רק למוסלמים באירופה. אני כן חושבת שצריך ראייה יותר ביקורתית של הדברים. כן, יש קבוצות מוסלמים קיצוניות, כנראה בכל מדינה אירופאית ובכל עיר בירה. אבל מכאן ועד להיסטריה של הכתבות הללו יש מרחק לא קטן.
אין לי מושג איך אירופה תראה עוד כמה עשורים, אני באופן אישי גרה במקום עם אחוז מהגרים די נמוך, אם כי מורגש (טוב, אולי זה כי אני נמצאת הרבה בקורסים לגרמנית?
), רובם מיוגוסלביה לשעבר, טורקיה ומזרח אירופה, מיעוטם מוסלמי. אם יבוא היום וארגיש שהחופש שלי נפגע בגללם, אני מאמינה שאארוז את הפקלאות שלי ואעזוב (לא יודעת לאן אבל נחצה את הגשר כשנגיע אליו).

tch111

New member
אני מנסה לחשוב, נניח שאת צודקת בל מה שכתבת

וקראתי בעיון אתמה שכתבת.
נניח שהסרטון הוא תעמולה זולה ועל מנת להפחיד.
אולם יש לך כרגע ממש ארועים שמדברים בעד עצמם והמראים לך מי הם המוסלמים, לא מדובר כאן במחוז קטן או מדינה מסויימת.
מדובר פה בהתעוררות של מיליונים לרצח בגלל שאיזה פרובוקטור העלה סרט על מוחמד ועל המוסלמים.
זה שאת גרה במקום קטן ואת לא מרגישה זאת מזכיר לי שגם ארצות הברית הגדולה לא ידעה שקיים טרור מוסלמי עד שהוא פגע בה, גם הספרדים לא ידעו שקיים טרור עד לפיגועים במדריד.
גם אני גר בעיר קטנה ולא מרגיש את ההשתלטות המוסלמית על בשרי, אולם אני קורא עיתונים ועוקב אחרי מה שקורה בישראל ובעולם ומאוד מודאג, לא כל כך עבורי כמו עבור העתיד

shemesh7079

New member
מי הם המוסלמים?

התעוררות של מיליונים לרצח? לי זה נראה עדיין כמו התלהמות של כמה אלפים ואולי עשרות אלפים.
אני מודה שיש דברים שמדאיגים אותי יותר. הבעיה העיקרית שלי עם הסרט הזה, זה שהוא נראה לי חלק מההתנהלות של ההנהגה והתקשורת (חלק מהתקשורת, כמו הביביתון למשל) לזרוע פניקה ולהסיח את דעתו של הציבור הישראלי ממה שמתרחש בישראל עצמה. עכשיו תגיד שאולי הגזמתי ואני רואה קונספירציות איפה שהן אינן, ואתה יודע מה, אני מאוד מקווה שאתה צודק ואני טועה. בעיניי, להפיק ולשדר בישראל תכנית שכזו, אם לקחת את זה לקיצוניות, זה כמו שבאחת ממדינות אפריקה יעשו תכנית על עוני או אלימות נגד נשים באירופה או מחדלים במערכת הבריאות באוסטריה. לשבת בישראל ולהגיד שאירופה נאבקת על ערכיה, שהמוסלמים משתלטים על אירופה, ושיש מקומות שאי אפשר להכנס אליהם? לשדר תכנית כזו במדינה בה הדת "מחבקת" את המדינה ובה יהודי לא יכול להתחתן עם לא יהודי? בה ערבים ויהודים בכלל לא לומדים באותם בתי הספר? כמו שכתבתי, זה פשוט לא מריח לי כמו סדרה רצינית שרוצה לתאר ולרדת לעומקה של בעיה, אלא כמו הפחדה. זה לא מוזר לך שהחברים הישראלים שלך שגרים בישראל שואלים אותך האם אתה מוטרד מהשתלטות האסלאם על אירופה? לי זה די מוזר, וזה קרה לי.
מה שעוד מטריד הוא העובדה שהתכנית הזו קוראת לעצמה תחקיר רציני, כשברור לכל אחד שלא כך הוא הדבר. הדוברים (סליחה, ה"מומחים") הם בעלי אג'נדה מסוימת, עוברים ושבים ברחוב שמפזרים הצהרות מפגרות, קליפים מהפגנות ומהומות שלא ברור ממתי ועל מה (גם קליפים ממהומות של חרדים על כבר-לא-זוכרת-מה-היה-הבלגאן-האחרון זה מאוד מפחיד, לא?), בקיצור, לא רציני.
ועכשיו לעניין המקום הקטן שבו אני גרה. תראה, אני חיה במחשבה שבכל מקום יש בעיות ויש צרות. אין מקום מושלם, לצערי הרב. אני מודה שאני בחרתי מקום שבו אוכל לתת למשפחה שלי את החיים הכי טובים (לתפישתי כמובן). ראיית המציאות שלי היא שכיום זה מקום די טוב לחיות, או בוא נאמר כך -as good as it gets. אני לא חושבת שהטרור המוסלמי אורב לי מעבר לפינה והוא יכה בלי שנבין מה נחת עלינו. או אם להגיד את זה אחרת, אני חושבת שהסבירות לכך היא הרבה הרבה יותר נמוכה מאשר במקומות אחרים בהם גרתי. אני לא חיה את חיי בפחד מזה, אבל זה כבר גם עניין של אופי(גרתי בירושלים באחת התקופות הכי עמוסות פיגועים, ולא מאוד פחדתי, אבל כאמא לילדה לא הייתי גרה שם אם היתה לי בחירה). יש אנשים יותר חרדתיים ויש פחות, יש כאלה שיותר מושפעים מהסביבה ומהתקשורת ויש שפחות. קטונתי מלהשפיע על סדרי עולם ועל מה ממשלות מטומטמות יותר ופחות עושות כדי להתמודד עם תופעות כאלה. מבחינתי מה שאני יכולה לעשות בחיי היום יום, זה לנסות לחנך את הבת שלי לערכים מסוימים. לי יש חברים מוסלמים ונוצרים, גם בישראל. מבחינתי בני אדם הם בני אדם, טפשים ומטומטמים יש בכל מקום. האיסלאם עכשיו נמצא במקום בו היתה הנצרות לפני כמה מאות שנים. איך זה יתגלגל? נחיה ונראה טפו טפו.

tch111

New member
אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת, במיוחד עם

המשפט האחרון.
"האיסלאם עכשיו נמצא במקום בו היתה הנצרות לפני כמה מאות שנים. איך זה יתגלגל? נחיה ונראה טפו טפו."
התעמולה הפלסטינית מפיצה סרטים שיקריים על כביכול פעולות אי חוקיות של הצבא, כמו אותו סירטון שהופץ לא מזמן של אב שנשא ילדה פצועה שנפצעה בכביכול ע"י ירי, דוברצה"ל גילה כעבור זמן מה את אותה התמונה שצולמה מלפני כמה שנים ומסתבר שהילדה נפצעה כשנפלה מנדנדה.
או אותו סירטו שראיתי בטלויזיה בספרד הלוויה של הרוג שנהרג מפועלת צה"ל שנפל מהאלונקה בזמן ההלוויה, ומיהר לעלות עליה חזרה, בכוחות עצמו.
הגיע הזמן שגם ישראל תפרסם סירטונים המראים וחושפים את פרצופו של האיסלם.
בסה"כ תגובתם הברברית של המוסלמים על הסירטון שפורסם עכשיו מדברת בעד עצמם.

shemesh7079

New member
אין ספק שבמלחמה הזו אנחנו מפסידים

השאלה היא אם זה לא קרב אבוד מראש. התעמולה הפלסטינית מפיצה שקרים והאנשים שמאמינים לתעמולה הזו לא ממש מעוניינים באמת, וזו הנקודה החשובה (והבעייתית).

tch111

New member
תתפלאי לשמוע כמה אנטי ישראלים ישנם

לפחות פה בספרד, רק בגלל התעמולה השקרית של הפלסטינים ובגלל שאין הסברה ישראלית.
בשיחות מאוד קצרות שהיו לי פה עם ספרדים הפכתי רבים מאנטי ישראלים לפרו ישראלים, את מה שאני עושה יכולה הסברה מקצועית לעשות הרבה יותר טוב.
הבעיה היא שבמקום הסברה ישראלית יש לנו הסברה שמאלנית מכוונת להזיק לישראל.

diday

Member
תעמולה מטבעה מבוססת על שקרים ו/או הפחדה

כשהם מפיצים שקרים והשקרים מתגלים מתייחסים אליהם בסלחנות.
כשאנחנו עושים את אותו הדבר, מתייחסים אלינו בפחות, בהרבה פחות, סלחנות.
מדוע?
אולי בשל אנטישמיות, כמו שאנחנו מנסים - כפתרון קל - לקבוע.
אולי ההפך, בגלל ההערכה כלפינו שבשלה מצפים מאתנו ליותר.

ההסברה לוקה בחסר גם בגלל שקשה להסביר חלק מההתנהלות שלנו. אם אי אפשר להסביר את ההתנהלות שלנו כלפי פנים - פרט לאספסוף שלו אפשר להסביר כל דבר, כמו למשל שהמוסלמים משתלטים על אירופה - כיצד תסבירי אותה כלפי חוץ?
אני משער שמי שאחראי על ההסברה הוא משרד החוץ שהעומדים בראשו הם, נו, טוב עדיף שאשתוק - פרט לאספסוף כולם מבינים.

MayFebruar

New member
אל תתני לסדרה הזאת להפחיד אותך

אני יכולה להגיד לך בתור אחת שגרה באחד הגטאות של אוסלו (איזה דרמטי זה נשמע!) בו יש כמעט 50% מהגרים שרוב הגדול מוסלמים, שאני לא מפחדת. לא לגור פה (מה כבר יעשו לי? ומי בכלל יודע שאני ישראלית או יהודיה?) ובכלל.
כשלמדתי נורבגית (קורס יום), זה היה בביה"ס ענק ונראה לי שאני הייתי מהמערביים היחידים שלמדו שם. כשאחותי באה לבקר אותי ולקחתי אותה לביה"ס היא אמרה לי 'וואי, זה ממש כמו עזה'. בכיתה שלי היו שליש מרוקאים, שליש פקיסטנים ורק שלושה לא מוסלמים. ואת יודעת מה, מאוד נהניתי ללמוד עם כולם. נכון שראיתי שהרבה מהם בלעו את הצפרדע כשהם היו צריכים ללמוד איתי, אבל אף פעם לא היתה שום עיונות כלפי. המרוקאים אפילו סיפרו לי שהם מאוד גאים שבממשלת ישראל יש שרים מרוקאים

בגלל הפי.סי שכתבת עליו, הרבה אנשים לא אומרים מה דעתם על המוסלמים אבל זה לא אומר שהם לא רואים את ההגירה או מקבלים את המוסלמים (ולראיה, מפלגת הימין מתחזקת בנורבגיה). ולכן אני בספק שהמוסלמים באמת ישתלטו על אירופה.
אני כן מבינה את החשש שלך, אבל לדעתי זאת סדרה שמאוד מקצינה ומכלילה ואני מאוד מאוד נגד הכללות.

Woking

New member
המוסלמים לא ישתלטו על אירופה

מהרבה סיבות, אבל בעיקר מהסיבה הפשוטה שפוליטיקה זה לא משחק של מספרים אלא של קבוצות כח. אם זה היה משחק של מספרים חצי מראשי הממשלות היו נשים. בבריטניה יש פי שלושה חברי פרלמנט יהודים מאשר מוסלמים למרות שיש עשרה מוסלמים על כל יהודי. ברור הוא איפה שהרבה גויים (ימח שמם וזכרם) מצביעים עבור מועמדים יהודים. כלומר ליהודים יש כח פוליטי גדול בהרבה ממספרם היחסי באוכלוסיה, ולעומת זאת לנשים אין כח פוליטי שאפילו מתקרב למספרם היחסי. אז גם אם מחר המוסלמים בבריטניה יהיו 25% מהאוכלוסיה, וגם אם כולם ירצו מדינת שריעה, תהי בטוחה שזה לא יקרה, כי אין להם יצוג משמעותי בפרלמנט, ובטח שלא בבית הלורדים, ובטח ובטח שלא בבתי המשפט, ואם כבר מגיע איזה מוסלמי לפרלמנט או לבית המשפט, הוא לא מהסוג שרוצה מדינת שריעה. מתוך שמונת חברי הפרלמנט המוסלמים שלוש הן נשים, ולא הן לא מתלבשות בחליפה של נינג'ה.

mish07

New member
בעוד שניים-שלושה דורות

אירופה תבחן את מידת הצלחתה של האינטגרציה. מאד ייתכן שהמהגרים המסורתיים לא יצליחו להחזיק את הצעירים בכבלי הדת ואז יהיה תהליך של הטמעות ואימוץ התרבות המקומית. בינתיים זה לא נראה באופק באזורים רבים אולם השאלה היא כמה דורות זה יחזיק מעמד?
אין ספק לדוגמא שאם משווים את אוכלוסית המהגרים שהגיעה למזרח לונדון בתחילת המאה ה-20 לאוכלוסיית המהגרים מבנגלדש שהגיעה בעשרים שנה האחרונות לאותו אזור נראה שאין דמיון בתהליך האסימילציה והרצון להתקדם מבחינה כלכלית. כל עוד ישנן אוכלוסיות שלמות שלא מעוניינות לעבוד אלא רק לחיות על קצבאות ולקיים את חייהן במסגרת גטאות זה יוצר בעייה קשה.
התורכים שהגיעו לפני כמה עשרות שנים, שרובם לא מאד דתיים, השתלבו בהצלחה רבה יותר.

diday

Member
גם אם האינטגרציה לא תצליח

עדיין מדור לדור הם מתרחקים מהמורשת שהוריהם הביאו אתם.
יכול להעיד מגרמניה:
אצל הדור השני שנולד כאן, הגרמנית לא משהו אבל גם שפת האם לא. הדור השלישי סופג יותר גרמנית וכך הלאה.
חלק גדול מהם יישאר בשכבה סוציואקונומית נמוכה, אבל באותה שכבה תמצאי גם הרבה גרמנים.
משער שהבריחה לדת, מה שקרוי בארץ התחזקות למרות שהמתחזק לעתים קרובות מדי נחלש, תהיה קיימת באחוזים מעט גבוהים יותר מאצל הילידים. יחד עם זאת רואה את הבריחה מהדת שמטבעה מגבילה.

חלק מ"המתחזקים" כמו חלק מהילידים יגיעו לטרור ולפשעי שנאה, כך שתמיד יהיה מעניין.

למעלה