הנה הלינק שוב...

SHADOW DRAGON

New member
למעשה היה חבל לטרוח !

הכתבה כתובה "גרוע" כלומר - מתמקדת ב"דחקות" ובמה שלא היה בסדר... וכאלה... במקום לתאר את הכף , השלווה , והיופי.

בת ים

New member
אותי הצחיקה../images/Emo26.gif

ההצהרה על יאכטה מ"סוג" 361 -"פיצפונת." כנראה שגודל זה דבר מאד יחסי......

SHADOW DRAGON

New member
הבהרות נדרשות על דגם היאכטה !

הללו ! פרטים בבקשה... פרטים ! ייצרן, סוג היאכטה, אורך.. נדמה שמדובר ביאכטה 36 FEET לא ? פשוט יש לי עבודה ואים לי זמן לחפש את הדגם ביוק...

בת ים

New member
זה בדיוק העניין../images/Emo12.gif

לא מצויין סוג היאכטה, ההתיחסות ל"סוג" היא כמובן התיחסות לגודל הסירה-36 פיט. ממבט על כזה, ממש לא מקצועי נראה לי ג´נו או בנטו-אבל ממש לא מתחייבת.

סקיפר1

New member
בציי ההשכרות יאכטות בגודל 36

נמצאות בגבול התחתון. וברור שהכל יחסי. גם הנסיון של כותבי הכתבה יחסי: "בסיפון התחתון שלושה חדרי שינה זעירים, סלון נחמד, מטבחון ושירותים קטנים בצמוד למקלחת זעירה. בחלק האחורי של הסיפון פינת ישיבה קטנה סמוך להגה. תורן גבוה מתנשא במרכז הסיפון, בחלקו העליון נמתח המפרש הראשי, ואילו המשכו יורד עד לקרקעית הספינה, שם טמונה משקולת כבדה כדי למנוע מאיתנו התהפכות. סמוך לחרטום מפרש נוסף, ´החלוץ´. כשהוא תופח ברוח נצברת מהירות רבה. הפיצפונת שלנו מצוידת גם במנוע קטן, 30 כ"ס ימיים, שמספק מהירות שיט של 6.5 קשר (קצת יותר מהליכה מהירה)."

soso_sami

New member
לאט, לאט, לאט עם הביקורת

גם אני קראתי את הכתבה. גם אני חושב שהיא גרועה. גם אני חושב שהיא מטעה אבל לאט עם הביקורת... 361 זו יכטה של בנטו 36 רגל די חביבה מאוד מזכירה את ה-370 שלהם. אנחנו צריכים לזכור שאמנם אנחנו מנוסים, ידענים ומבינים ואנחנו הרוב באוכלוסיה אבל עדיין ישנם 49% מהאוכלוסיה שבקושי יודעת ומבינה מה זה סירה, מפרשים או 36 רגל. לאלה שרגילים לצאת לטיול בחו"ל עם בתי מלון 36 רגל זה מרחב מאוד צר. תא המקלחת והשירותים מרווח ככל שיהיה עדיין אינו קרוב בגודלו לתא השירותים במלון 2 כוכבים. אז בואו נאט קצת עם הביקורת ונזכור שהכתבה לא מיועדת עבורנו הימאים. ונכון שיש לי הרבה ביקורת על הכתבה גם מעבר לאמור לעיל.

בת ים

New member
בסירה זהה שטנו בשבוע שעבר

סירה נהדרת!!! בשבילי 36 פיט זה עולם ומלואו. אבל, אני חייבת להגיד שכותב הכתבה, גם אם הוא לא סקיפר מנוסה או מומחה גדול בסירות, צריך לפחות לדייק בפרטים האלמנטרים-אי אפשר להגיד יאכטה מסוג 361-כי זה לא מדוייק.

סקיפר1

New member
אכן יאכטה חביבה ואהובה. אבל זו

התיחסותי בפורום הזה למה שנכתב, תחת ההנחה שזהו פורום מקצועי בנושא שייט. בפורומים אחרים (המיועדים לאוכלוסיות אחרות) אני מתייחס אחרת לכתבה. כנראה שגם הסקיפר לא ביצע הכנת ציפיות ראויה, ועל כן הוא יוצא באור שלילי בכתבה. רק מחזק את הכלל שלי שלהפלגה תמיד יוצאים שני סקיפרים שסומכים זה על זה\זו.

למעלה