הנה דילמה:

shellyland

New member
הנה דילמה:

ביום רביעי בלילה הייתי בסופר. בעודי משוטטת בין מקררי הבשר הקפוא לבין מדפי התבלינים וחומרי הניקוי, נחה עיני על ספר שמחירו 19.90: ח.נ. ביאליק - שירים ופזמונות לילדים מצויירים בידי נחום גוטמן. מובן שמיהרתי לרכוש את הספר, למצוא בו פנינים כמו: ציץ, צוויץ - מי צייץ? קול ציפור הוא על העץ או: בא, בא -מי הבא? דובא רבא, רברבא וגם: בי, בי, בובתי אל תבכי חמדתי שלא לדבר על: קן לציפור בין העצים, נד נד נד נד רד עלה עלה ורד, יוסי בכינור פסי בתוף, צילי וגילי וכו.. עכשיו מה, מחר האחיינית האהובה שלי חוגגת 6 שנים מאז הגיחה לעולם, ואני לא יודעת אם לשמור את האוצר הזה לעצמי או להעניק אותו לילדה ליום הולדתה. מה אתם הייתם עושים במקומי? להגנתי אומר שכבר קניתי לה מתנה אחת, אבל אנחנו אף פעם לא מסתפקים באחת, וחוץ מזה השאלה היא עקרונית: האם להעביר את המורשת לדור הבא, תוך חשש אמיתי שהיא לא תוערך כראוי, או שמא לשמור אותה לעצמי ולא לחשוף את הנוער לנפלאות "החמה מראש האילנות נסתלקה".

מיטללל

New member
חכי כמה שנים

ורק אז תעבירי את זה. היא ילדה קטנה. אני לא חושבת שהיא תדע להעריך ולשמור על זה...

גם נכון

וגם תתני לה, יא קמצנית. את מודעת כבר ליכולתו המופלאה של חן ביאליק (אחד מידידיי הקרובים ביותר), ואין ספק שהיא תעריך את המתנה, אם לא היום, אז בעוד 30 שנה, כשהוא כבר יהיה קרוע, מקושקש וחסר צורה. אגב, את השיר "צנח לו זלזל" כתב ביאליק באותו היום בו ישב אצלי והעיריה גזמה את העץ המעצבן שעשה לי צל בחלון בחדר השינה.

shellyland

New member
לא ../images/Emo4.gif

זה היה העותק היחיד, ומיהרתי לקנות אותו לפני שעוד מישהו ישים לב שיש. אבל בטוח יש בחנויות אחרות. השאלה אם לתת אותו לילדה, ולהיות "הדודה המעצבנת שמביאה ספרים של פעם" או לרוץ לקנות במקום קלטת של קטנטנות. אגב, בינתים הספקתי להיות בקניון ולקנות לה עוד משהו, ליתר ביטחון. אז מה עושים עם ביאליק? נותנים לה ונהיים הדודה ההיא או שמשאירים אותו אצלי ומקריאים לה בכל פעם שהיא באה לבקר?

אושר מ

New member
משאירים אצלך

את המתנה הזו היא תקבל פעם, כשהיא תדע להעריך אותה.

דן צ

New member
יש גם את השיר הקלסי הזה../images/Emo118.gif

"תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית, יעקב? יעקב? תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית, נמרוד? נמרוד? תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית תמיד יש מישהו בבית, אז למה אני לבד בבית?"
רק בישראל

maayan15

New member
אני חושבת שתשמרי את הספר...

אל תהפכי להיות הדודה שמביאה ספרים של פעם. אבל כל פעם שאת באה לביקור תביאי איתך את הספר ותקראי לה שיר אחד או שניים...אם תראי שהיא נהנת מזה, שנה הבאה שתקבל את הספר... בינתיים, תני לילדה צעצועים!

אקווה

New member
טעות חמורה!!!

המילים המדויקות בסוף הן: ""עכשיו אני לבד" (ואללה, גם אני, כשחושבים על זה...יעקב ונמרוד כנראה מצאו להם כבר משהו יותר מעניין לעשות מאשר להיות בבית.., צודקים, לא?:) )

זה לא שיר שנושא מסר פמיניסטי?

משהו כמו ההסתמכות על מישהו אחר, הדוברת הנשית קיימת רק כהסתמך על קיומו של המישהו הנוסף בבית, ולא משנה מה יהיה שמו (יעקב המיושן או נמרוד הגיבור). למעשה היא לבד. אבל אני מודה, צחקתי כמו מטורף כשזה היה בטלוויזיה, במיוחד עם שיר ההמשך: "תמיד יש שיחה ממתינה".

אמנם לא על זה נשאלתי

אבל זו שאלה פשוט מקסימה. חוץ מזה, לדעתי הענין כאן הוא האם יהיה מישהו שיפעיל את הצעצוע הזה. ר"ל, האם יש אוהב ביאליק (אני למשל ממש נמסתי ממעט הציטוטים שהבאת) שיקרא לזאטוטה את השירים באהבה ובחום. אם כן - אז לתת לתת לתת! (היא אוהבת שאת קוראת לה? כי אז אולי את תוכלי להיות אותו מישהו). אם לא, אז באמת חבל"ז. ובהזדמנות נדבר על מסרים חתרניים בשירי הילדים של ביאליק - איך אהבתי את המאמר הזה של ארי אלון. בהזדמנות, אם יבוא לכם. סליחה, לא קשור, הייתי חייב. כך או כך, שיהיה לך ולאחיינית מוצלח.

Idan91

New member
לתת לאחיינית! ../images/Emo187.gif

ושיהיה במזל. אגב, את יכולה להגיח לסופר שנית ולבדוק אם יש שם עותק נוסף.

למעלה