הנה אני מתחילה

הנה אני מתחילה

שלום לכולכם, אני נועה, בת 21, כמעט שנה אחרי השחרור מהצבא. בחודשים האחרונים החיים שלי הפכו לסוערים ומורכבים. לא לדאוג, שום דבר טראגי, רק כמה סערות ומערבולות בחיי האהבה שלי. בזמן האחרון אני מרגישה צורך בשינוי בחיים שלי. צורך בסדר, ברגיעה, בשלווה. רצון לעשות סוף סוף דברים שדחיתי, להגשים חלומות, להפוך את עצמי ואת החיים שלי לשלמים יותר, מלאים יותר, טובים יותר. אני מנסה לעשות את זה בכל מיני דרכים, בין השאר התחלתי להתעניין בכל תחומי המודעות וה"רוחניות". למרות הספקטיות והציניות אני מוצאת רעיונות ודרכים שנראים לי טובים ונכונים לי, לפחות לנסות. והיום, בעקבות ארועי פרק 2295 בטלנובלה שנקראת החיים שלי ואחרי שהבנתי שזהו, אני עכשיו לבד, בלי בן זוג, וצריכה ורוצה להתמקד בעצמי. אז אני מתחילה את המסע שלי, שאני מקווה שישתלב במסע אחר שאני מתכננת לצאת אליו עוד כמה חודשים, מסע פיזי יותר (אבל לא רק), למזרח הרחוק. אבל במסע הזה אני לא רוצה להיות לבד, רוצה לקבל עצות, להתחלק ולשתף, רוצה מין קבוצת תמיכה כזאת, שתהיה איתי בשינויים שאני מקווה לחוות. שוטטתי קצת באינטרנט בפורומים שונים ואני רוצה לנסות לעשות את זה כאן, איתכם. מה דעתכם?

loquado

New member
עורך ומגיש בגלי צה"ל

ברוח הפרסומות של ימינו : -הכותרת ?! -מה קשר ?! -חבר שלי ?! -מה עשה בשירות הצבאי? הגיש קפה וערך שולחנות - עורך ומגיש או לא ?! :) (אני בעניין של פתיחים כרגע) ===================================== האלן נועה. דבר ראשון לפני שאת מגישה טופס מועמדות לבחינת קבלה.... ועכשיו קצת רצינות. הנה כמה דברים שאמרת: "חיים סוערים ... "...בין השאר התחלתי להתעניין בכל תחומי המודעות וה"רוחניות" "...מסע פיזי יותר (אבל לא רק), למזרח הרחוק..." והנה דברי כדלהלן :) אין טעם לצאת למסע חיפוש עצמי בשום מקום פיזי אחר. הכל -התשובות ,הקשיים והתקוות נמצאים קרוב אלייך ותמיד בהישג ידיך. ככה בראו אותנו -גמישים כאלה :) "מסע רוחני" אמיתי כפי שאני תופס אותו הוא מסע המיועד ונשאר נאמן למטרה או דרך אחת ואיני מכיר אף צעיר שעשה דבר כזה . טיול יכול להיות דבר נפלא, אפילו משהו שמאוד מלמד על עצמך ועל העולם שבו אנו חיים, וזה די הרבה. סעי לטיול. אני ממליץ לפני הטיול לנסות לחשוב כמה ימים באיזה תכונות את רוצה לפגוש ולהתמלא ולרשום על פתק קטן...-יכול להיות מצפן יעיל (כמו ג'ימיני של פינוקיו) תמיכה מקבלים כאן חינם. ו..ברוכה הבאה -הנוסעת :)

ניני51

New member
נועה, לעצם הנסיעה למזרח הרחוק

יש מימד רוחני. המזרח הרחוק בעיקר הודו, טעונה ברוחניות. אם תרצי לשאול שאלות, את יכולה להכנס בכל קפה אינטרנט לאתר הזה ולכתוב לנו בעזרת המקלדת "עברית". יש לי הרגשה שיש כמה קפה אינטרנטים שיש להם פונטים בעברית. עניין של הצע וביקוש. נסיעה טובה, וצמיחה רוחנית.

loquado

New member
טעונת טיפוח...רוח יש בכל מקום

* לא בא לי לפרט, אבל יש בהודו זוועה שלא מתיישבת עם "רוחניות" באשר היא.

זכיר

New member
חוויות

הנה כמה עובדות אנקדוטליות על הודו- הנשים הכי עניות הן הכי יפות. מבחוץ ומבפנים - תמירות, גאות וחייכניות. שיחה עם מצורע\קיפח\מעוות (אחרי שיוצאים מהמשחק של מקבץ נדבות-עשיר כקורח) מאפשרת הצצה לזווית מבט שאי אפשר לפגוש בשום מקום אחר. בהודו מסתובבים סאדו(ים), אנשים שויתרו על כל החומרי בחיים שלהם ומסתובבים עם יריעת בד לגופם ופינכת מזון. רובם כנראה תפסו טרמפ על האופציה לנדבות ,אבל חלקם סאדו(ים) "אמיתיים" שויתרו על עסק מצליח ומשפחה למען מסע לגילוי עצמי. בהודו אפשר לשאול אנשים איך הם מרגישים ואם הם הינדים של ממש הם עשויים לענות שהם לא מרגישים (הם ויתרו על הרכושנות כלפי הרגשות שלהם, ע"ע BHAGAVADGITA ). בהינדית, משתמשים באותה מילה ל"אתמול" ול"מחר". בהודו יש טיבטים. והימלאיה ואנשים שמתכנסים מכל העולם במצבים שונים של חיפוש וגילוי עצמי. וכן, בהודו יש המון הודים ממש המון... והחוויות מתגלגלות שם ברחוב כמו אשפה. :)

דרייה

New member
הודו לה' כי טוב...

לא תמיד ניתן לתאר במילים את העוצמות שיש שם בהודו..ולמה ישראלים נמשכים לשם..דווקא לשם.. המראות החזקים,הצבעים האינסופיים,הריחות החזקים,כמות האנשים..הקצב הכל מקבל מימיד אחר ממה שאנו מכירים פה במערב..

loquado

New member
היי דריה

כל דבר חי ,כל דבר קיים שואף ונושף. אנחנו נושמים חמצן ועוד כמה מרכיבים שונים מהאוויר, דגים נושמים מים, מלאכים נושמים ....-משהו שונה, כנ"ל משרתי בריאה אלו ואחרים. גם הפלנטה נושמת חומרים מסויימים. מקומות הכניסה והיציאה של החומרים מהווים מקומות משיכה לאנשים-אך אינם מבטיחים התפתחות.

הם חיים את ההוה העולם המערבי מתרגם

מתרגם זאת לרוחניות שכן הוא חסר ביסודות עולם התיעוש והמדע. שנה טובה וחתימה טובה

מלי.

New member
עולם התיעוש והמדע

דר אסתיה חוטרגזע אנא חדדי את התיחסותך לעולם התיעוש והמדע.. מן המשפט שכתבת משתמע כאילו במדע ותיעוש אין רוחניות.. תהיתי האם זוהי תפיסתך וזוהי כוונתך? האם מישהו חושב שניתן לעשות הפרדה חדה ולסווג את המושג 'רוחניות'? האם רוחניות שייכת למקום מסוים?או שהיא נובעת למעשה מהאדם עצמו או לחליפין מהמסה הקריטית של קבוצת אנשים... לסווג איזור מסוים בעולם כרוחני ואחר כלא רוחני או מערבי להערכתי היא חוסר הבנה בסיסית של המושג הנ"ל... כיוון שגם במדע ישנו האלמנט הרוחני וכך גם בתיעוש ולמעשה בכל תחום ותחום בחיינו- השאלה מה מחפשים ואת מה רוצים למצוא. גם ההפרדה בין מסע פיזי לארצות רחוקות לבין מסע רוחני אינה נכונה. כי ההפרדה היא זו שאינה נכונה. המסע הפיזי והרוחני אחד הם, וכך גם היומיום בחיינו- כי החיים שלנו הם מסע אחד גדול.... (קצת האירועים הוא זה שיכול להשתנות... ואיתן ההבנות והתובנות הנלמדות.) בברכת חג שמח ושנה טובה מלי

ברוך בואך מלי יקרה../images/Emo24.gif

אני לא אסתיה ויחד עם זאת אני אנסה לחדד את דבריך. גם במדע וגם בתעשיה ודאי שישנה רוחניות. אילו אותם מדענים וגאונים לא היו מחוברים כל כך טוב לעצמם ולקול הפנימי שלהם לא היינו מגיעים לנוסחאות ולתגליות המדעיות שהם הגיעו. התעשיה הרי מבוססת על תכניות. ומי הוגה את תוכניות הביצוע אם לא אותם אנשים שמחוברים לרוחניות שבהם ומצליחים להוציא מהכוח אל הפועל את התובנות הנפלאות שלהם. רוחניות זה חלק בלתי נמנע מן האדם הדומם הצומח והחי. הרי כל ההתעסקות שלנו בעצמנו כאן בפורום מסתובבת סביב המושגים גוף נפש רוח נשמה... אפשר כן לסווג בעולם את מושג הרוחניות בצורה קצת אחרת: אילו הם הקבוצות שנשארו נאמנות לעצמם ולטבע אלו שנשארו מחוברות אל עולם הרוח ואלו קבוצות שלא? בבסיס לכולנו יש את אותו קו זינוק... לגבי מסעות אסטראליים: ניתן לעשות מסעות כאלה בקצב יותר מהיר ממסעות פיסיים בגלל גורמים סביבתיים שלא מאפשרים עבור כולם לטייל יומיום בארצות אחרות. ניתן להגיע לתובנות הנכונות גם בלי לטוס במטוס למקום הספציפי. יחד עם זאת ברגע שאתה אכן מגיע למקום בפיסי אותו מקום שבו הייתה במסע אסטראלי כן אז מתחדדות הטובנות עוד יותר. אין דבר נפלא יותר מאשר להפעיל את חמשת החושים החיצוניים והפנימיים גם יחד. כן והחיים שלנו הם מסע אחד גדול, ונשכיל אם נדע ללמוד את המסקנות בזמן ולבצע את מה שבאנו לבצע. המשך חג שמח

מלי.

New member
תודה על תשובתך והבנותיך!!!

אכן הפעלת חושינו החיצונים והפנימיים הינה מופלאה והפעלת החושים הללו רק מלמדת עד כמה היכולות של האדם אינן מוגבלות כמו שלעיתים ניתן לחשוב, בעיקר כאשר לומדים לשים לב גם לחושים הפנימיים (הנוספים שלנו). אשר מובילים אותנו למקומות מצבים ויכולות שלעיתים אפילו לא חלמנו שאפשריים.. העולם ומלאו

הודעה מעניינת מלי

אני בסך הכל כתבתי כי מה שנראה לעולם המערבי המתועש כרוחניות איננו רוחני מצד אלו החיים את דרך החיים הזו אלא מצד אלו החשים שבעזרת אורח חיים אחר הם יגיעו לרוחניות. הרוחניות המקום שלה הוא בכל מקום המאפשר לה לצאת לאור. חתימה טובה

נועיק

New member
שלום נועה

דרך צלחה בהגשמת החלומות ומסע מרתק ומהנה. נועה

למעלה