הנה אני הגעתי...

הנה אני הגעתי...

שלום לכם :)
לפי דפדוף קצר, נראה לי שאני בין הצעירות פה... תרתי משמע :)
אני בת 26, נשואה 3 שנים, פרודים חודשיים ומקווה שגרושים ממש בקרוב...
הייתה שיחה עיקרית לגבי הסכמות, והשלב הבא הוא פגישת גישור.

אבל לא לזה באתי..
יש לנו תינוקת, והיא רק בת שנה וחודשיים..
ואני משננת טוב את עיקרון ה"עדיף בית נפרד ושמח, מבית מאוחד ועצוב", וכמובן מרגישה את זה בפועל,
אבל לא משנה כמה זה הגיוני ונחמד והכל,
החלק הזה פשוט קורע אותי..
והעניין הוא, שהוא בכלל לא היה חלק משמעותי בגידול שלה במשך השנה הזו.
אני הייתי האחראית העיקרית, נשארתי בבית 10 חודשים, ונהניתי מכל רגע...
בזמן שהוא המשיך את חייו כמו שהוא רגיל ורוצה, עד לרמה של לראות אותה בעיקר בבקרים (חצי שעה לפני יציאה מהבית) ופעם-פעמיים בשבוע אחה"צ.. בכל שאר הזמן הוא פשוט היה עסוק בעצמו, וגם אם הוא היה נוכח בבית, זה לא היה איתה.
למעשה, עד לפרידה, לא היה אפילו מצב אחד שהוא איתה לבד ממש במשך שעתיים שלמות, כמו שקורה עכשיו.
וזה בעצם מה שגם יקרה עכשיו עם משמורת בגיל כזה, אני אשאר המטפלת העיקרית, והוא יהיה על תקן אורח...

מה שכן מטריד אותי זה העתיד.
אני כל הזמן מרגישה שאני פשוט אמנע מהילדה שלי איזשהו מצב טבעי ובסיסי של זוג הורים שחיים יחד,
וזה פשוט מעיק עליי.
הגירושין האלה לא התחילו ביוזמתי אמנם, אבל אני מיום ליום מבינה כמה אני צריכה את זה לטובתי.
אין לנו הרבה שנים ברזומה, אבל כבר הספקתי להילחם את כל המלחמות האפשריות, כולל רמיסה של הכבוד העצמי שלי, כולל טיפול זוגי וכולל עיוורון מוחלט עד לרמה של טמטום.
אבל עם כל זה, אני עדיין מרגישה שהצעד הזה הוא לטובתי בראש ובראשונה,
ונכון שזה גם לטובתה,
אבל רק כרגע...
אולי אני כן צריכה להתעלות על עצמי גם הפעם, ולנסות לפחות בגללה?
שזו כמובן סיבה גרועה להישאר...אבל שוב, אני מרגישה סוג של אנוכיות כשאני עושה פעולה שנוגעת אליה, אבל אין לה שום יכולת אמירה או תגובה בעניין...

זה בטח המקום לציין שאני באה מבית ומסביבה שאין בה אפילו לא נגיעה לכל הנושא של גירושין... אין לי היכרות עם ילדים שגדלו להורים גרושים, או עם אנשים עם ילדים שהתגרשו בעצמם. אז אין לי איזו דוגמא או מודל להסתכל עליו, לטוב ולרע.
קראתי קצת מחקרים בנוגע להשפעת גירושין על תינוקות בגיל כזה, ומה שהבנתי היה עוד יותר מטריד...
אני יצאתי מתוך נקודת הנחה, שכל עוד היא בגיל שהיא לא ממש מבינה ובטח לא תזכור, זה יהיה פשוט יותר. אבל גם לגיל הזה יש את החסרונות שלו, ואם לתמצת - תינוק צריך יותר מדמות מטפלת אחת, כדי לבנות תקשורת נכונה. אמנם חזרתי לבית של אמא שלי, והיא דמות עיקרית בשבילה כמעט כמוני, ובטח שיותר ממנו. אבל אני לא יודעת להחליט אם זה מספק את הצורך הזה, ואם היא בכלל יכולה להוות תחליף לדמות אב.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב,
ושמישהו יוכל לעזור לי קצת עם זה

תודה מראש :)

ברוכה הבאה

לדעתי לפי התיאור שלך עדיף להתגרש עכשיו.
את אומרת שהוא לא היה חלק בגידולה - אבל רוצה שהיא תתקשר לשניים. ילד יכול להיקשר למי שמטפל בו.
&nbsp
לעניות דעתי, עדיף עכשיו. אבל בטוח שתהיינהה פה דעות נוספות וכדאי לשמוע מגוון שעות.
שיהיה בהצלחה בכל מקרה.
&nbsp
&nbsp

זה בדיוק העניין

הרי ברור שהמצב הקודם הוא לא האידאל מבחינתי, ובטח לא מבחינתה.
השאלה שלי היא, אם לא כדאי לתת לזה סיכוי, לפחות רק בשביל שהוא ינסה בשבילה? כי אמנם זו לא הייתה הכוונה, אבל מצב נתון כרגע, שהוא כן עובר איזשהו שינוי בנושא הזה, כי הוא כבר במצב שהוא חייב להיות איתה, ומבין שיש פה משהו חשוב. ואם היה והוא ישנה את דעתו, והכדור יעבור אליי, איך אני אמורה להחליט רק משיקולים אישיים שלי?
כי הרי זו לא הסיבה לגירושין האלו.. היא חלק מהמכלול, אבל היא בפירוש לא העיקר... העיקר נוגע אליי בלבד.
&nbsp
מקווה שלא סיבכתי אותך...

לי בא

New member
ילדים צריכים הורים מאושרים

אחרי שתעבור תקופת האבל על הפרידה והגירושים, תתחילי לחיות ואז הדברים יסתדרו. ילדים נפגעים מגירושים, אני רואה את שלי, אבל אנחנו צריכים גם לחשוב עלינו, לא רק כהורים ואם לא טוב לנו, לילדים שלנו אף פעם לא יהיה טוב. מה יעזור לבת שלך לגדול בבית עם שני הורים עצובים?!

לא מסכים עם המשפט שאם לא טוב להורים לא טוב גם לילדים

לפעמים זה נכון אבל לא תמיד. אנחנו בודדנו את הילדים מכל המחלוקות שלנו, עד כדי כך שהגדול אמר לפסיכולוג שנראה לו שהשתגענו שאנחנו נפרדים כי אנחנו המשפחה הכי מאושרת מבין כל החברים שלו, לא רבים בכלל.

לי בא

New member
כל הכבוד שהצלחתם

אצלנו זה היה נורא,
שני הורים לא מתפקדים

זה מה שטענתי, יש ויש

זה לא חייב להיות ככה. מכיר עוד זוגות שגוננו על הילדים והשאירו אותם מחוץ לויכוחים. בקיצוני השני יש את אלה שממש הופכים את הילדים לכלי ניגוח. לא מכיר אישית אבל העורכת דין שלי סיפרה על מקרה שהיא מטפלת בו...אלוהים ישמור.

לי בא

New member
אצלנו

לא השתמשנו בילדים ככלי ניגוח, אבל הויכוחים הרבה פעמים היו בפניהם.
כל הכבוד שהצלחתם.
מצד שני השוק של הילדים לא היה גדול מדי?!
כאילו התפוצצה להם הבועה?

הקטנה יותר

הגדול ראה מייד את הפוטנציאל לשנורר משני מקורות

וברצינות, היו לו חברים עם הורים גרושים אז לא נראה לו משהו יוצא דופן.

לא שהתפוצצה לה בועה אבל לא הבינה מה הולך לקרות. כשהבינה, והיא די פיקחית, התחחלה להסתדר עם זה.

בדיעבד נראה שדווקא העובדה שלא היינו משפחה נורא מלוכדת, מהסוג שאוכל ארוחת ערב יחד כל יום ושעושה הכל ביחד, עזרה. אצלנו דברים היו די כאותיים, כל אחד חי את החיים שלו, את הקריירה שלו. לא שלא הקדשנו זמן איכות לילדים אבל זה היה ממילא לחוד. הזכרתי ארוחות? לא זוכר אפילו ארוחת שבת בצהריים אחת שאכלנו כולנו יחד כמשפחה. אז גם לא היו דפוסים קבועים שפתאום נעלמו להם.

לא מבזבזים זמן

נשואים בגיל 23, גרושים בגיל 26. הספק יפה.

לא חושב שמישהו יכול לענות על השאלה שלך. לא בטוח שלהיות ביחד עדיף על להיפרד, לא בטוח שהאבא ימשיך לא להשקיע מספיק בילדה גם כשהיא תהיה יותר גדולה והוא יהיה יותר גדול ולא בטוח שטובת הילדה עולה על הטוה שלך. קיצור הרבה סימני שאלה ומעט תשובות.

אין לי מושג מה הביא אותכם להתגרש אבל אחרי פרק זמן כל כך קצר או שהנישואים האלה לא היו צריכים לקרות בכלל או שלא נתתם להם סיכוי בכלל.

לגבי עתיד הילדה, לכל ילד יש אופי שונה וכל אחד מגיב אחרת לסביבה ומתפתח בצורה אחרת. איך שלך תגדל אף אחד לא יכול להגיד לך. גדלים ילדים נפלאים במשפחות חד הוריות כמו שגדלים אינסוף דפרים במשפחות דו הוריות.

חוץ מזה שאם תשמרי על ההספק שלך, עוד חצי שנה תהיי נשואה שוב והלבטים שלך (לפחות בעניין זה) יגיעו לקצם.

בהצלחה.

ובחזרה אליך בוס..

כן עם ההספק הזה הפתעתי אפילו את עצמי... אבל הנה, גם זה קורה.

זו השאלה שלי בעצם, אם הוא כן ישתנה, וזה יקרה כמובן רק במצב שיש לנו סיכוי נוסף, אז איזה זכות יש לי למנוע את הדבר הזה ממנה?
סימן שאלה אחד גדול...
מה שהביא אותנו להתגרש זה ממש כמו שאמרת, שהנישואין האלה לא היו צריכים לקרות. צעירים וחושבים שהם מבינים, חלק מאיתנו כן הבין ועשה סוויץ', והחלק השני פשוט מסרב לקבל את העובדה שמשהו צריך להשתנות בכלל. אז בוא נקרא לזה, חסרי סיכוי מההתחלה...

זה שאף אחד לא יכול לחזות עתיד, זה ברור לי. כל העניין שפניתי לפה כדי לקבל איזשהו מושג על העבר של מישהו אחר, וממנו להשליך על העתיד שלי..

ואיך מתנהגים כשיש פרק ב' עם ילד בגיל כזה, זה בכלל נושא לדיון חדש מבחינתי... הלוואי ואני אגיע לזה מהר כמו שאתה חושב :)

תצטרכי לקבל החלטה

אי אפשר להיות גם פה גם שם. מקיאוולי אמר שאם אי אפשר להחליט מה לעשות, עדיף להצטער שעשית משהו מלהצטער שלא עשית. האם הוא צודק? את תחליטי.

מורא קל להטל את התד השני "אני עשיתי הכל והוא כלום". לפעמים כדאי לנסות להבין גם את הראש של הצד השני. האם ניסיתם לקיים שיחה רצינית שבה באמת אבל ב-א-מ-ת ניסיתם להבין כל אחד את הצד השני? לא להטיח האשמות, לא להגיד לצד השני איך אני רוצה שיתנהג/תתנהג. אלא באמת לנסות להבין? להבין אגב זה לא אומר להסכים ולא אומר לאשר. זה אומר רק יכולת לראות את נקודת ההשקפה של הצד השני. בלי הבנה כזאת אין שום סיכוי לעבור למשהו פרודוקטיבי. אפשר אולי להגיע להפסקת אש שבה כל אחד מתאפק. אם זה יכול להאריך ימים? אני בספק. אם לא מצליחים להבין שהבן זוג גם בן אדם עם רצונות, צרכים, פחדים, שמחות, שאיפות לא חושב שיש לזה סיכוי. חבל שיועצים זוגיים לא מנסים להגיע לזה.

השאלה השנייה קצת יותר קלה. איך מנהלים פרק ב'? קודם כל לא הייתי מציב את פרק ב' כיעד. היתי אומר שזאת אחת האפשרויות. נישואין (ראשונים, שניים...וכו') הם אמצעי להשיג יעדים אחרים. הם לא יעד. בינתיים תתחילי להכיר אנשים. אם יהיה מישהו שלהתחתן איתו יהיה הדבר הנכון, הרווחת. אבל אל תהפכי את הסדר. אל תחליטי שאת צריכה להתחתן ואז תמייני מועמדים לתפקיד. כי אז סיכוי טוב שזה יקח אותך למקומות שאת לא רוצה להיות בהם.

התינוקת לא מכשול. במיוחד אם אלה גרושים שכבר גידלו ילד או שניים או שלושה. בטח כשיש לך פתרון עם מי להשאיר אותה כשאת יוצאת.

מצנצל על ההודעה המשובשת

כתבתי מהטלפון. אפילו אין אפשרות להיכנס לערוך מהטלפון. מקווה שהכל (או לפחות הרוב) מובן.

אני צעירה זוכר? להבין טעויות של נייד זה בסיסי אצלנו :)

ההצעה שלך היא בדיוק הגישה שלי לכל העניין. אני לגמרי אשת שיחה, ואני מאמינה מאוד בלדבר על דברים בצורה נקייה, כדי באמת להגיע לשורש הבעיה ולהצליח לפתור אותה כמו שצריך, ולא רק בצורה של טיוח\התפשרות\הטעייה.
&nbsp
לצערי, אני בגישה הזו די לבד. אבל מה שכן הרווחתי מזה, זו ההבנה שיש פה פער מהותי מדי בהשקפות. כמובן שלכל אדם יש את הצרכים, הרצונות והעולם הפרטי שלו, אבל עם כל הכבוד לזה, בנישואין אין דרך להמשיך להתרכז אך ורק בו. יש אנשים אחרים שאולי כן יקבלו את זה, כל אחד וסיבותיו - נכונות או מוטעות, זה עניינם. אני אישית לא רואה דרך לבנות שום דבר בריא בדרך הזו...
והייעוץ הספציפי שהיינו בו דווקא כן ניסה להגיע לזה. אם חושבים על זה בצורה הגיונית, לפרק לפרטים זה דבר מאוד בסיסי כשבאים לטפל בזוג... אבל כמו בכל טיפול סטנדרטי, בראש ובראשונה צריך נכונות משני הצדדים, ופה זה נכשל אצלנו.
&nbsp
לגבי פרק ב',
ברור לי ולא מהיום, שנישואין זה לא יעד... מה שכן, היום אני פשוט יותר חכמה לדעת איך כן משתמשים בזה נכון לטובת היעד.
והלוואי שתהיה לי דרך ליישם את זה הפעם :)
&nbsp
מכשול היא בטוח לא, בשום שלב ! יותר מזה, מבחינתי היא הדבר העיקרי, ואפילו קודם לעצמי...
ילדים זה משהו שרק יכול לתרום :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

סיפור דומה

אני בדרך כלל לא מגיבה אבל הסיפור שלך ממש מזכיר לי אותי לפני שבע שנים .אני התגרשתי בגיל 28 עם תינוק בן שנה ואם אבא שבקושי תפקד כאבא. הגירושין הפכו את היחסים שלנו לטובים ואותו לאבא מצוין . כיום שנינו כבר בפרק ב' . והבן שלי לא מכיר משהו אחר . בגלל שהתגרשנו שהיה מאוד קטן זה משהוא הכיר, הכל היה לו מאוד טבעי לא היה משבר, לא היה רצון לזה שההורים שלו יחזרו , והוא קיבל את הכניסה שלנו לפרק ב בצורה טובה ביותר . אחת הסיבות לכך היא ששנינו עשינו מאמצים עצומים והבלגנו הרבה כדי לסיים יפה ולהישאר בקשר טוב ולספק לו מערכת משפחתית יציבה אפילו כשההורים בנפרד.
אמא שלך היא לא תחליף לדמות אב - לילדה יש אבא ודמות אב גם אם הוא לא נמצא איתה כל יום .

אז טוב שהגבת!

איך זה עובד במקרה כזה? בואי נגיד שהתמזל מזלי, ואני באמת נשואה מחדש בטווח הקרוב..
מהיכרות שלי עם ילדים בני שנתיים, זה לא בדיוק נראה פשוט להסביר בגיל הזה שזה אבא, והאיש השני הוא.. לא אבא.
&nbsp
כל הסיפור הזה נראה לי מאיים מדי בשבילה... אוף

אז את צפויה להיות מופתעת. מאד.

את לא תאמיני מה הם מסוגלים להבין. הם פשוט מדהימים בגיל הזה.

למעלה