הנדסת תוכנה

GreatGTM

New member
הנדסת תוכנה

השאלה שלי קצת מורכבת אבל אני אתחיל ברקע: אני ניסיתי להיכנס לעתודה וללמוד הנדסת תוכנה אבל עפתי בגלל פסיכומטרי "נמוך" (650~). בכל מקרה, עד הגיוס אני עדיין מסוגל לשפר את הפסיכומרי כך שאחרי הצבא אני אוכל ללמוד הנדסת תוכנה. אבל הנה עולה תהיה קטנה: מה זה בעצם הנדסת תוכנה? מה לומדים שם? זה לא שלא ידעתי מה עושים לפני שנרשמתי אבל לפני כמה ימים נתקלתי במושג בשם UML שקצת בלבל את ההבנה. מי יוכל להסביר לי מה בעצם לומדים בהנדסת תוכנה כדי שאני אוכל להחליט אם כדאי לי בכלל לנסות לשפר את הציון? תודה.

עידו פ

New member
הנדסת תוכנה זה תחום רחב

המכיל בתוכו את כל הנושאים הקשורים לפיתוח תוכנה, ביניהם ניתן למצוא נושאים כגון תכנות (כמובן), תכנון מערכות (עיצוב/ניתוח), ניהול פרויקטי תוכנה, בדיקות תוכנה ועוד. אתה יכול לקרוא יותר בלינק הבא: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94

GreatGTM

New member
מכיר את הערך...

מי שמסיים תואר בהנדסת תוכנה, מה הוא מסוגל לעשות עם זה? לכתוב תוכנה? הרי בשביל זה אני יכול ללמוד שפה כלשהי וגמרנו. מה בעצם מוסיף לי החומר הנלמד בהנדסת תוכנה על ידע שאני יכול להשיג דרך לימוד שפת תכנות כזו או אחרת(חוץ מאלגורתמים למיניהם)?

עידו פ

New member
בשביל לתכנת אתה לא צריך תואר

זה בערך כמו שידרשו תואר בשביל להיות מוסכניק. הנדסת תוכנה זה יותר מלתכנת (ואם אתה "מכיר" את הערך, אני משער שכבר קראת והפנמת), אבל כמו בכל מקצוע - יש את האנשים שצריכים את הלימודים בשביל להכנס לתחום ויש את אלו שמוכשרים מלידה (כמה מנכ"לים יש בארץ שאין להם תואר במנהל עסקים ? מספיק !). בינתיים אפשר לעסוק בתחום מבלי שיהיה תואר, שלא בדומה לעריכת דין או רפואה, ואני גם משער שזה ישאר ככה בעשורים הקרובים.

GreatGTM

New member
אם כן על מה נותנים שם תואר מהנדס?

אוניברסיטאות לא מפזרות כאלה על דברים שאפשר ללמוד מהצד (כי אם כן כבר הייתי מוצא דרך להשיגו...).

vinney

Well-known member
מהנדס זה לא תואר אקדמי, זה תפקיד

בעבודה (או מקצוע, לפעמים). תואר אקדמי הוא "בוגר בהנדסה".

למעלה