הנדסת חשמל

ilaneden

New member
הנדסת חשמל

היי,החלטתי שאני רוצה ללמוד הנדסת חשמל/מחשבים, מבחינת הציונים אין לי בעיה להתקבל,אבל הבנתי שחלק גדול מההנדסה זה פיסיקה ובחיים לא למדתי פיסיקה ואין לי מושג אם אני טוב בזה או לא,אני פוחד להתחיל את הלימודים ולגלות שאני לא מסתדר בכלל עם פיסיקה, יש משהו שאפשר לעשות או פשוט לקוות שאני אסתדר עם הפיסיקה? תודה

iiddoo

New member
תשלים פיזיקה לפני...

אני לא חושב שתצליח לשרוד את השנה הראשונה אם תבוא בלי פיזיקה... וזאת ללא קשר לתנאי הקבלה שלרוב דורשים בגרות/הצלחה במבחן מיון...

monfort

New member
אם אתה באמת רוצה להכנס לזה

אז עדיף לך לדעתי לפחות לעשות בגרות 5 יח"ל בפיסיקה או אם אתה בטוח בעצמך אז אולי תצליח להסתדר עם איזה קורס קדם לפני הלימודים,אבל בכל מקרה קל לא יהיה וחוץ מפיסיקה יש את אינפים,תכנות. שיהיה בהצלחה.

The Terminator4

New member
כן אבל לא צריך משהו מעבר לפיסיקה

לא לומדים המון תכנות בהנדסת חשמל הבסיס זה פיסיקה. אני מסכים איתך חיבים ללמוד פיסיקה ברמת 5 יחידות

monfort

New member
תשובה

פחות קורסים במתמטיקה ולוגיקה,ההיקף של קורסים בתכנות לדעתי אותו דבר.

H20

New member
בטוח? אני חושבת שמי שהולך לכיוון

פיזיקלי , ולא לכיוון של הנדסת מחשבים, רואה פחות תכנות מבמדעי המחשב.

monfort

New member
למה התכונתה?

אנחנו מדברים כאן על הבדל בין כמות התכנות בהנדסת מחשבים/חשמל לבין מדעי המחשב,בהנדסת מחשבים לומדים הרבה פיסיקה אבל גם מלא תכנות הלימודים נמשכים 4 שנים ,במדעי המחשב הדגש הוא על מתמטיקה,לוגיקה ושוב תכנות,משך הלימודים 3 שנים לרוב.

The Terminator4

New member
עוד שאלה

אמרו לי שמהנדס מחשבים גם יכול לעבודת כמתכנת אבל בוגר מדעי מחשב לעולם לא יכול לעסוק בחומרה מה אתם אומרים?

iiddoo

New member
תאורטית זה נכון...

היום כל מי שלומד הנדסת מחשבים נדרש לדעת בצורה זו או אחרת תכנות וזאת מכיוון שהיום מטרת הצ'יפים היא להחליף חלק גדול משורות התכנות שבוצעו בכתיבת התוכנה... קח לדוגמא מאיץ גרפי... טרם המצאתו משחקים היו דורשים משאבים גדולים מאוד מהמעבד והיו "כבדים" מאוד... המאיץ הגרפי מכיל בתוכו "פקודות" אשר חוסכות מקום רב בהרצת משחקים ותוכנות... ד"א תכנות צ'יפים {צ'יפ דיזיין"} נחשב מסובך יותר מכתיבת תוכנה רגילה...

H20

New member
הנדסת מחשבים זו תכנית משותפת

להנדסת חשמל ולמדעי המחשב. בכל מקרה, ניתן לקבל תואר בהנדסת חשמל וניתן לקבל תואר בהנדסת מחשבים. אם לומדים לתואר בהנדסת חשמל אפשר להתרחק מנושא התכנות והמחשבים.

iiddoo

New member
שאלה לא קשורה... ל-H20

לגבי הסכם קבלה לטכניון... אם הסכם שלי נע בטווח קבלה (91.5 והסף קבלה בין 90-92 לביורפואה - אמנם נרשמתי לביוכימית אבל עדיין קצת מתלבט) מה הסיכוי הריאלי שלי?

Sommers

New member
דברים שאני יודע- אולי יעזור לך

בתור סטודנט בטכניון- ראשית פיסיקה אני למדתי בתיכון, לפי דעתי אין הרבה קשר ובכל מקרה עוברים את זה- יש וידאו ואפשר ללמוד ולהעמיק עם עצמך ככה שזה כבר טוב. בכל מקרה גם אם אין לך בגרות יש את ההשלמות פיסיקה וזה אחלה כי מי שעושה את זה לאחר מכן כבר מוכן לקחת קורסים מתקדמים בפיסיקה. חשוב לדעתי לדעת שפיסיקה זה חלק גדול וקשור רבות לחשמל ולכן אם אתה הולך ללמוד הנדסת חשמל - השם כבר אומר הכל... הנדסת מחשבים בהחלט משלבת קורסי תכנות רבים (כמו למשל קורס מת"מ שהעבודות בית בו מטורפות- שבועיים על תרגיל ועדיין לא לראות אור יום) . אבל יש לי למשל שכן שסיים הצטיינות בחשמל-פיסיקה (תואר כפול בטכניון) והקורס תכנות היחידי שהוא לקח זה מבוא לשפת C (קליל ביותר..). מקווה שעזרתי, בהצלחה !

למעלה