הנדסת חשמל בחו"ל

maverick88

New member
הנדסת חשמל בחו"ל

שלום לכם

בהמשך להודעתי הקודמת לפני כשבוע שניסיתי להקפיץ ללא הצלחה, חזרתי עם שאלות יותר ממוקדות לאחר קריאה אחורה בפורום. להזכירכם, שאלותי היו לגבי הנדסת חשמל בחו"ל (בעיקר ארה"ב וקנדה) ולהלן שאלות ההמשך:

1. ישנו חוסר בהירות מסויים בנוגע לפופולריות המסלול הישיר לדוקטורט בחלק מהאוניברסיטאות - חלק כותבים שהוא קיים בבירור, חלק כותבים שזה מוריד את הסיכוי קבלה (לעומת מישהו עם תואר שני), בחלק (UBC) כותבים שלא קיים אבל אחרי זה אני מוצא בואתיות קטנה בפינה באתר שכן ניתן בכל זאת וכעת אני רואה באתר של McGill שלא מציינים בכלל. השאלה שלי - מה קורה במקרה הזה? האם עלי בעצם להגיש מועמדות לתואר שני? מה קורה במקרה הזה מבחינת המימון? האם באופן רגיל ההגשה היא גם כן לתואר שני ומסמנים את ה-V בצד לכוונת המשך או שבד"כ מגישים לדוקטורט?
2. האם ישנה מבחינתי כסטודנט זר משמעות מעבר לפרסטיז' וכמות הסטודנטים להאם מדובר בprivate/public school?
3. ראיתי שישנו בעייתיות מסויימת עם מימון (אולי זה לא נוגע לתחום שלי, בגלל זה אני שואל, למרות שלי בעצמי זה נשמע קצת מוזר) באוניברסיטאות בקליפורניה? באותו נושא, אני רואה שבהר"ה הרבה מתבטאים במושגים של east/west coast, האם יש משהו שיש לו משמעות עבורי שכדאי לי לדעת מעבר למיקום הגאוגרפי והדברים המובנים מאליהם?

תודה רבה על העזרה

corrigenda

New member
לגבי פרטי/ציבורי וקליפורניה

לגבי בי"ס פרטי או ציבורי: מניסיוני הדל עד עכשיו לא הרגשתי קושי מיוחד מכך שאני לומד במוסד ציבורי (של קליפורניה). האוניברסיטה כפופה לחוקי ה - state, וזה אומר שיש יותר טפסולוגיה ונהלים מבמקומות אחרים שהייתי איתם במגע, אבל זה לא רציני במידה שזה אמור להשפיע על השיקולים שלך. יש דרישה ברורה מסטודנטים שהם אזרחים להפוך לתושבי קליפורניה ברגע שהם יכולים (קשור לסובסידיות שהמדינה נותנת אני מניח), אבל זה לא משפיע עליך כזר.
מה שמביא אותי לשאלה על קליפורניה - לתחום שלנו יש את הפריבילגיה לא להיות מושפע מהמשבר הכלכלי במדינה, והמימון שהוצע לי פה היה זהה (גבוה ב - 15$ לחודש אם להיות מדוייקים) לזה שנתנו אוניברסיטאות פרטיות מובילות במדינות אחרות. זה שיוקר המחיה ב - bay area מטורף זה כבר סיפור אחר, אבל זה משהו שמשפיע על כולם ולא רק על הסטודנטים.

ועצה כללית: נראה שאתה מסתכל על טווח רחב מאוד של מוסדות ובעיקר לפי השיקול הגיאוגרפי. הייתי מציע לך להתחיל להכין רשימה מצומצמת של מוסדות שמתאימים לך מבחינה אקדמית (יש חוקרים חזקים בתחום שלך) ואז תתחיל לברר בצורה ממוקדת עבורם כי יש הבדלים גדולים בין מוסד למוסד.

maverick88

New member
אכן טווח רחב אבל משיקול מסויים

ראשית תודה על התגובה, זה כנראה מבהיר את העניין.
&nbsp
לגבי הטווח הרחב - יש לי רשימה מסויימת של מוסדות, אני עובד עליה כבר כמה זמן אבל חייב לומר שזה לוקח ימים על גבי ימים לבצע את הסינון אפילו השטחי ביותר (רק להכנס לכל אתר ואתר ולמצוא קבוצות מחקר ומסלולים ותנאי קבלה...סתם הייתי חייב לשתף :> ) ובכן אלה בעיקר מוסדות שמשלבים רמת מחקר גבוהה ע"פ דירוג ו שי שלי עניין מסויים בהם, למשל הייתי רוצה לחוות את מונטריאל ואני מוכן להתפשר על רמת המוסד לטובת כך (אונ' McGill לא מה-top10 אבל גם לא רחוק מזה, לא שאני בטוח שאתקבל לאחד המוסדות המובילים מצד שני). האמת שזאת נקודה טובה שאתה מעלה את זה, אני תוהה בעצמי עד כמה זה חכם, בנתיים נראה רעיון לא רע עבור מישהו שרוצה לספוג קצת תרבות ושפה זרים.
&nbsp
אגב, אשמח לדעת איפה אתה לומד. ואם יש לך המלצות לחוקרים חזקים בתחום לא - אתנגד בכלל (אם אתה מעדיף בפרטי כמובן אודה לך מאוד).

corrigenda

New member
...

אני לומד ב - UC Berkeley (ולכן הקיטור שלי על יוקר המחיה ב - bay area. ת"א נראית פתאום זיל הזול). לגבי חוקרים חזקים - זה תלוי בתת-תחום הספציפי שאתה מכוון אליו, ואם אנחנו לא באותו תחום של EECS אז כנראה שלא אוכל לעזור יותר מדי (אבל תרגיש חופשי לשאול כאן או בפרטי). הדרך הכי טובה למצוא אנשים שהיית רוצה לעבוד איתם היא פשוט לראות מי חתום על מאמרים שעניינו אותך.

Philip Jr

New member
לקח לי זמן..

אבל לגבי 2 ו - 3:
&nbsp
2. הרבה מהמחלקות הכי טובות בתחומי ההנדסה הם באוניברסיטאות ציבוריות, אז לא ברורה לי הפרספקטיבה שלך על prestige, וכנ"ל מספר הסטודנטים, שלא ממש רלוונטי לדוקטורט.
&nbsp
3. אכן הייתי אומר שיש כזו בעיה, אבל אני לא חושב שאתה מפספס הבדלים חשובים בין החוף המזרחי והמערבי. מה שאתה אולי כן מפספס זה שיש הרבה מוסדות/ערים/מקומות בין שני החופים האלו

למעלה