הנדסת בניין

הנדסת בניין

באוניברסיטת בן גוריון נכתב באתר שלהם שהענקת התואר הנ"ל טעונה אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה.מה זה אומר? אם אתחיל עכשיו לימודיי שם במחלקה זו, ייתכן שבאמצע יבטלו מחלקה זו או משהו בסגנון?

אדריכל ומהנדס

האדריכל הוא זה העוסק בהיבטים העיצוביים של מבנה. מהנדס הבנין הוא המיישם- היינו מחליט והמפקח על הבניה,הוא זה האחראי בסוף שהמבנה יעמוד ולא יקרוס.

ועוד בקשה, אם כבר../images/Emo3.gif

ניסיתי למצוא את סיליבוס הקורסים(תכנית הלימודים המלאה) של הנדסת בניין באוניברסיטת בן גוריון אך לא מצאתי אותה...אגב, באותו הקשר, אמור להיות שוני מהותי בין התפקידים אשר יוצעו לבוגרי הנדסה אזרחית בטכניון לבין אלו שיוצעו לבוגרי הנדסת בניין באב"ג?(בהזנחה של ה"מעמד" וה"יוקרה" של המוסדות עצמם)...ועוד שאלה קטנה, בשני המסלולים הנ"ל ניתן להירשם אח"כ ברשם המהנדסים ומקבלים תואר BSC? תודה מראש וסליחה על הנדנוד...

הנדסת בנין ואזרחית

הסילבוס באתר פתוח רק בפני הסטודנטים של אב"ג. ניתן לראות את הסילבוס גם בשנתון בספריות האוניברסיטאיות. מהנדס בנין ממוקד יותר במבני מגורים. מהנדס אזרחי מתמחה גם במבנים אחרים כמו גשרים, כבישים ועוד.

OK הבנתי..תודה רבה! ועוד שאלה קטנה:

אני הולך ללמוד במכינת הטכניון והבנתי איך הטכניון מתחשב בתעודת גמר המכינה(מבחינת הקבלה אליו), אך חיפשתי מידע לגבי איך שאר המוסדות מתייחסים לנ"ל ולא מצאתי...יהיה נחמד אם תוכלו לעזור לי בזה

מכינה

בכל מוסד ישנן מכינות שונות. חלקן מוכרות הדדית על ידי כל המוסדות, וחלקן לא. מכינות חיילים משוחררים למשל מוכרות הדדית. בנוסף כל מוסד מכיר במכינות שלו לצורך דיון בקבלת המועמד, כשציוני המכינה יכולים להחליף את ממוצע הבגרות כקריטריון.

ועוד דבר:

לא עניתם לי אם בשני המסלולים(בן גוריון וטכניון) מקבלים אישור להירשם בפנקס רשם המהנדסים...כמו כן, ע"פ הטכניון, בהנדסה אזרחית יש גם תחומים שלא קשורים בהכרח לתכנון המבנים כמו "טכנולוגיה וחומרים של בניה" (אל תתפסו אותי על הניסוח-זה הרעיון בכללית) כלומר לא כל מהנדס אזרחי יתכנן מבנים....לפי מה שאמרתם מהנדס אזרחי דווקא כן מתעסק רק בתכנון מבנים.....יש פה משהו אולי שפספסתי/לא הבנתי? (אגב, הקטע של הכנון מבנים הוא המרתק אותי ביותר, למרות שיש שם עוד תחומים מעניינים...) תודה שוב על העזרה, מראש

הנדסת בנין

אם תחזור לתשובה הראשונה שלי , כתבתי:מהנדס הבנין הוא זה האחראי בסוף שהמבנה יעמוד ולא יקרוס.מהנדס אינו מתכנן את צורת המבנה (את זה עושדה הארכיטקט), הוא מתכנן את הליך הבניה, החומרים בהם ישתמשו, הכמויות וכו'. כדי שבנין לא יקרוס מהנדס צריך נושאים כמו טכנולוגיה וחומרים של בניה שכן כאמור הוא זה המחליט באילו חומרים ובאילו כמויות ישתמשו בבניה. בדיוק כשם שאם גשר מתמוטט (והיה מקרה כזה בארצנו), או גגות קורסים (כנ"ל) זה כי מהנדס הבנין לא עשה עבודה נהדרת... סביר להניח ששני המסלולים מאפשרים רישום בפנקס, אבל תוכל לודא אצל רשם המהנדסים 035634271.

ועוד דבר...

(איך לא נמאס לכם ממני ה' יודע...תודה רבה על התשובות בכ"א
!) בטכניון כתוב בקטלוג הסמכה שרק מי שייקח את השרשרת הכפולה בהנדסת מבנים יוכל לעסוק בתכנון מבנים...אבל ממילא אני מבין שהתואר(בעיקר) מכוון לעיסוק בתכנון מבנים...אז איך דבר זה מוסבר?

קישור לקטלוג ההסמכה של הטכניון

ראה/י עמוד 63 בהערה אחרי השרשרת הראשונה בהנדסת מבנים(נדרשת תוכנת "אדוב אקרובט רידר")

הנדסה אזרחית

הנדסה אזרחית כוללת התמחויות שונות ובתוכן הנדסת מבנים, סביבה , משאבי מים, תחבורה וכו'. כדי להיות רשום בפנקס המהנדסים כמי שרשאי לבנות מבנים עליך לקחת את השרשרת הכפולה שצוינה.

למעלה