טוב טוב
אתה התכוונת לממוצע ואני לציון מינימלי בקורס, נסכים בזאת? לגבי הקבלה - מה שהצעתי לסטיב היה להתקבל על בסיס הישגים אקדמים (וגם לקבל הכרה בהם) תוך שהוא פועל לפי האפיק (כי חבל סתם לעשות קורסים שלא מופיעים שם, או לא לעשות קורסים שכן מופיעים שם שדרושים לפטור מקורס מסויים, וכתוצאה מכך לקבל פטור חלקי ששווה לת*ת). סף פסיכומטרי יידרש ממנו רק במקרה וההישגים שלו יהיו נמוכים (למשל, כאלה שלא יאפשרו לו הכרה בכלום), סף בגרות הוא בכל מקרה לא צריך. כאמור,
להתקבל על בסיס הישגים אקדמים בלבד (בלי שום בגרות ושום פסיכומטרי) זו ממש לא הבעיה (בהינתן שההישגים האלה קיימים, כלומר שהוא סיים את הקורסים שבאפיק) בהנחה שאין לו ממוצע ממש נמוך (אני לא יודעת מה זה "ממש נמוך" מהסיבה הפשוטה שעדיין לא נתקלתי במקרה כזה, שמישהו למד באו"פ ולאחר מכן הגיש בקשה להתקבל על בסיס הישגים אקדמים ולא התקבל), הבעיה היא שיכירו לך בהם (שזו לא באמת כזאת בעיה, פשוט צריך לפעול לפי החפיפה המתוארת באפיק ולברר מה הציון המינימלי שנדרש, שזה בד"כ יהיה בסביבות ה70-75, לפחות עבור החבר'ה ה"כבדים"). ממוצע 85 ומעלה בקורסים של האפיק חוסך ממך לא את תהליך הקבלה הסטנדרטי (שכאמור, נחסך ממך בכל מקרה בהינתן שההישגים שלך סבירים), אלא את ועדת ההכרה בלימודים קודמים. לגבי ה"כבדים" - אם אתה משתמש בסמסטר קיץ (או בשניים כאלה) זה ממש לא יותר מדי בעיה לסיים את כל החבר'ה האלה באותה שנה, אחרת זה באמת קצת יותר עמוס. הנה תוכנית לדוגמא - סמסטר קיץ ראשון לקחת את אלגברה ליניארית 1 (בכל מקרה אני ממליצה לקחת קורס ראשון לבד בסמסטר קיץ), ולאחר מכן (אם רואים שזה הולך, וזו אינדיקציה טובה) לקחת את אינפיכס1+מבוא למדעי המחשב+ארגון המחשב וסמסטר לאחר מכן את חדו"א ב'+מבנים+מכניקה ובקיץ לאחר מכן את אלגברה2+ספרתיות (כאשר אם לא רוצים את הסמסטר הזה אפשר לדחוף את ספרתיות לראשון ואת אלגברה2 לשני או את שניהם לשני או לקחת רק אחד מהם בקיץ), והרי לך - שנה. מבחינת לחץ, מבוא למדעי המחשב וארגון המחשב הם קורסים די קלים ככה שהם יתאימו יחד עם אינפיכס (שהוא הכבד בחבורה) ובכל מקרה אפשר להעביר את ארגון המחשב ולסמסטר אח"כ ולשים במקומו את מערכות ספרתיות (שהוא ממש קורס קליל). לגבי הסמסטר השני - חדו"א ב' הוא סתם קורס טכני (מה שהופך אותו למגעיל ביותר, אבל לא לדורש יותר מדי מאמץ), מבנים אלגברים (שאני לומדת אותו לבד עכשיו סתם בשביל הידע והכיף וגם כי זה יעזור לי בהמשך, ושאני ממש לא מבינה למה דווקא הוא נמצא שם מול אלגברה מודרנית ולא דיסקרטית/תורת הקבוצות מול המקביל שלו, כמו שיש באפיק של מתמטיקה. למיטב ידיעתי זה כן קורס חובה בטכניון, אבל אולי אני טועה) הוא זורם ומעניין ונחמד (ובאמת לא ייראה כבד לאחר אינפי), מכניקה יתאים מצויין ביחד עם חדו"א ב' ואלגברה 2 וספרתיות הם בהחלט קורסים שניתן לקחת אותם ביחד בסמסטר קיץ. לגבי ה"אי אפשר ללמוד" - באוניברסיטה הפתוחה אין דבר כזה אי אפשר, ו"דרוש" זה רק מומלץ... הגישה שלהם היא לתת לך את האישור ה"חריג", אבל אל תבוא לבכות להם אח"כ על הציון (שזה תקף לגבי כולם, גם לגבי רוב הסטודנטים שהם ילדים טובים ולומדים את הקורסים לפי הסדר. אני ילדה רעה ובכיינית
). לגבי שיפורי ציון, למה בשנה הבאה? אפשר לעשות את זה עוד באותה השנה (גם במועדים של סמסטרים יותר מאוחרים), אם יש צורך בכך. גם אם הסטודנט עשה שימוש בשני המועדים, הוא זכאי למועד נוסף לצורך שיפור ציון ב3 קורסים (עולה 160 ש"ח לכל אחד), אין צורך לחזור על שום קורס. לגבי - בשנה הראשונה בה הייתי סטודנטית פול טיים היו לי 8 קורסים (+קורס אנגלית מגעיל אחד), אמנם לא אלה במדוייק (מערכות ספרתיות, מתמטיקה דיסקרטית, אוטומטים ושפות פורמאליות, ארגון המחשב ותכנותו, תכנון מערכות מידע (אוי לזוועה), מע' בסיסי נתונים, מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים, אלגברה ליניארית 1) אבל אם, נניח, הייתי שמה את חדו"א ב' (או אפילו את אינפי) במקום תכנון מערכות מידע (מה שהיה עשוי להפחית את סה"כ העומס שלי, כי השניים האלה נלמדו בתקופה עמוסה הרבה יותר), ואלגברה2 במקום האנגלית הייתי בטוח מקבלת תעודה (מעל 90) ואולי אפילו מילגה (95 תלוי את מי הייתי דוחפת). אם הייתי יכולה לקחת את מבוא למדעי המחשב באותה השנה (שנלמד שנה קודם, כשעוד הייתי בבי"ס ולמדתי בקצב איטי, ביחד עם אשנב למתמטיקה וסטטיסטיקה) במקום תכנון מערכות מידע הסורר כמעט בטוח שהייתי מקבלת מילגה (גם האנגלית הורס ממוצע). הממוצע (הלא משוקלל) ללא תכנון מערכות מידע ואנגלית (שבתוכנית הלימודים המקורית הם היו אמורים לעוף מגליון הציונים הסופי, בתמורה לעודפים) של אותה השנה הוא 95, ושני המגעילים (שהסיבה שהציונים בהם נמוכים לא קשורה בכלל לעומס, אלא רק לזה שהם איכסה. גם אם הייתי לומדת אחד מהם לבדו בסמסטר סתו ואת השני בסמסטר אביב לא הייתי מוציאה ציונים טובים יותר (אבל התאים האפורים שלי היו מתייבשים) ) הורידו אותו ל89, עדיין מעל 85. מבחינת נסיון אקדמי - את אינפי, לדעתי, עדיף ללמוד בשלב שעוד אין לך יותר מדי נסיון (אבל עדיין, לא בסמסטר ראשון, הלם גדול מדי). לגבי קורסים מתקדמים - גם מבנים אלגברים וגם טופולוגיה קבוצתית הם קורסים חצי מתקדמים (3ר+3מ), אבל באמת שהם לא דורשים שום ידע מוקדם ומבחינת בגרות מתמטית - זו שמקנה אינפי היא די והותר. לסיכום, לדעתי,כל אחד ש"מתאים למדעי המחשב" יכול להוציא בכל אחד מהקורסים האלה מעל 75 (או מעל 70 באינפי) בשקט, ומבחינת ממוצע - נגיד שמי שמסוגל לסיים תואר בהצטיינות (ממוצע מעל 85) יכול להוציא ממוצע מעל 85 גם כאן.