הנדסה

עדיישן

New member
הנדסה

אני מאוד רוצה ללמוד הנדסה,אך נתוניי נמוכים מידיי לצערי ואני לא מתקבלת לאוניברסיטאות,ואני לא מכירה מכללות חוץ מבראודה ולשם נרשמתי אך נאמר לי שיש לי סיכויים נמוכים מאוד להתקבל. איזה באסה. רציתי לדעת איך אפשר להגיע להנדסה בכל זאת. עדיף באוני' ולא במכללה. חוץ מלשפר את הבגרות והפסיכומטרי כמובן אני מתכוונת. אולי אפשר לעשות תואר הנדסאי ואז לעשות השלמה? או שבעצם כולם היו עושים זאת... ואם כבר הנדסה,אז איזה תואר בהנדסה הוא בעדיף ביותר? אני הכי מתעיינית בתעשייה וניהול אבל די פתוחה להצעות.

הנדסאות

ניתן ללמוד הנדסאות (שנתיים) וא"כ להשלים לתואר מהנדס: מסלול השלמה להנדסאי תוכנה. מיועד להנדסאי תוכנה מצטיינים. פתיחת המסלול מותנית במינימום נרשמים. פרטים במוסד. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום, ערב ו/או יום ו הנדסאי 1700701414 ת.ד.1114 הנביאים 37 91010 מכללת הדסה ירושלים, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ו לימודי השלמה להנדסאים לקראת תואר בהנדסה במגמות: ביוטכנולוגיה, מכונות, תעשיה וניהול, תוכנה, חשמל ואלקט'. הנדסאים זכאים עד 40 נ"ז פטור ע"פ בדיקה פרטנית. תואר ראשון שלוש/ארבע שנים מסלול יום הנדסאי 04/9901911 ת.ד. 78 21982 מכללת אורט בראודה, כרמיאל, לימודי הנדסה מידע נוסף במוסד תשס"ו תנאי קבלה: עמידה בתנאי הקבלה הכללים של המכללה האקדמית, תעודת בגרות, תעודת הנדסאי, ציון 175 במבחן אמי"ר (מיון באנגלית). תואר ראשון שנתיים מסלול ערב ו/או יום ו הנדסאי 04/6423436 ד.נ. עמק יזרעאל 19300 מכללת עמק יזרעאל, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ו להנדסאים מכל התחומים אפשרות השלמה לתואר ראשון B.ED "בוגר בהוראה". סמינר הקיבוצים והמכללה הטכנולוגית יתאחדו - פרטים במוסדות. תואר ראשון שנתיים וחצי מסלול יום הנדסאי 03/5441370 אנטיגונוס 6 62664 מכללה להוראת טכנולוגיה ת"א, מיסודה של מכללה למינהל פרטי מסלול 7/2004 לתואר B.ED "בוגר בהוראה". תואר ראשון שנתיים וחצי מסלול יום הנדסאי 03/6902444 ת.ד.48130 פרסיץ 15 61481 מכללת לוינסקי לחינוך, לימודי המשך/ הסבה, תל אביב מידע נוסף במוסד תשס"ו הנדסת תוכנה וניהול, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה והנדסת מכונות. הנדסאים זכאים עד 30 נק"ז פטור ע"פ בדיקה פרטנית שתעשה ע"י ראש המחלקה. תואר ראשון שלוש/ארבע שנים מסלול יום הנדסאי 03/7653156 בני אפרים 218 נאות אפקה 69107 מכללה אקדמית להנדסה, אפקה, תל אביב מידע נוסף במוסד תשס"ו תואר בוגר במינהל עסקים - מסלול השלמה מיוחד להנדסאי תעשיה וניהול ולהנדסאי תוכנה, כפוף לדרישות הקבלה. תואר ראשון שנתיים מסלול יום הנדסאי 09/8983030 40250 רופין בעמק חפר, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ו - תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום הנדסאי 03/9066197 ת.ד. 3 44837 מכללת יהודה ושומרון אריאל, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ו לימודי השלמה להנדסאים לקראת תואר ראשון במינהל עסקים. משך לימוד 8 סמסטרים כולל 2 סמסטרים בקיץ. פעמיים בשבוע בערב+ יום שישי. תואר ראשון שלוש שנים מסלול ערב ו/או יום ו הנדסאי 09/8607717 רח' האוניברסיטה 1 קרית יצחק רבין 42365 מכללה אקדמית נתניה פרטי מסלול תשס"ו לימודי השלמה המיועדים להנדסאי תוכנה/ אלקטרוניקה/ מיכשור ובקרה, לקראת תואר ראשון במדעי המחשב. נלמד שנתיים+ מכינת קיץ. תואר ראשון שנתיים וחצי מסלול יום הנדסאי 09/8607717 רח' האוניברסיטה 1 קרית יצחק רבין 42365 מכללה אקדמית נתניה פרטי מסלול תשס"ו במקצועות: בנין. חשמל ואלקטרוניקה . כימיה. תעשיה וניהול. תוכנה. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום הנדסאי 08/6475712 ת.ד.45 בזל 71 84100 מכללה אקדמית להנדסה בנגב, סמי שמעון, קמפוס באר שבע פרטי מסלול תשס"ו מידע נוסף ראו קמפוס באר-שבע. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום הנדסאי 08/8519002 בני ברית, ת.ד. 8151 77181 מכללה אקדמית להנדסה בנגב, סמי שמעון, קמפוס אשדוד מידע נוסף במוסד תשס"ה מיועד לתלמידי הנדסאות: צבירת נקודות זכות לקראת תואר ראשון. המקומות בארץ בהם ניתן ללמוד את המסלול בררו במוסד. תואר ראשון שנתיים מסלול יום, ערב ו/או יום ו הנדסאי 09/7782222 ת.ד.808 רבוצקי 108 43104 אונ' פתוחה, אקדמי, סניפים בארץ מידע נוסף במוסד

H20

New member
יש לא מעט מכללות שמלמדות הנדסת

תעשייה וניהול (מופיעות גם בהודעה של מכון הדסה): מכללת שנקר מכללת רופין מכללת סמי שמעון (לשעבר מכללת הנגב) מכללת יו"ש באריאל ובטח יש עוד. תבדקי. אולי את יכולה להתקבל לאחת מהן? יש גם הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה הפתוחה, ואולי גם יש אפיקי מעבר שמאפשרים ללמוד באו"פ שנה ראשונה ואז לעבור על סמך הישגים לאוניברסיטה.

fighter21

New member
עדיף לעבוד על שיפורי פסיכו/בגרות

מאשר ללמוד להיות הנדסאי ואח"כ לא לדעת מה לעשות עם זה. גם מבחינת השקעה כספית. עדיף לשפר בגרויות וללמוד לפסיכומטרי.. לעומת זאת, יש ביקוש רק למהנדסי תעשייה וניהול בשוק.

עדיישן

New member
אולי זה נשמע עדיף,אבל

אני יודעת כמה למדתי לפסיכו כשעשיתי אותו,וגם לבגרויות והממוצע שלי מהתיכון הוא דווקא די גבוה,אבל מה לעשות שבארץ הדבר החשוב יותר הוא הפסיכו...אין מצב שאני אצליח לשפר כ"כ משמעותית בכדי להתקבל להנדסה במקום שמכבד את עצמו ולא באיזה מכללה בלי שם. ולמה כתבת "ללמוד הנדסאי ואח"כ לא לדעת מה לעשות עם זה"? יש הרבה הנדסאים שעובדים בזה אני מניחה...ותמיד אני אוכל לעשות השלמה. מישהו יודע במה כרוכה ההשלמה הזאת? ולמה כתבת שיש ביקוש רק למהנדסי תעו"ש? יש גם למכונות ותוכנה ממה שידוע לי...

stkachov

New member
ויש גם

הרבה הנדסאים שלא עובדים במקצוע. הנדסאי זה שנתיים לימודים. בשנתיים אני בטוח שאפשר לטחון את הפסיכומטרי מספיק זמן עד שתקבלי ציון טוב. ההשלמה שתצטרכי לעשות מהנדסאי היא גדולה. מקסימום אם יהיו לך ציונים ממש טובים אז ייתנו לך פטור משנה אחת של לימודי הנדסה. אבל עדיין ישארו לך שלוש. בנוסף זה נכון למכללה בעיקר, ובאוניברסיטה סביר להניח שייתחשבו בזה פחות, ובכל מקרה כדי להתקבל להנדסה עדיין תצטרכי פסיכומטרי.

fighter21

New member
את יכולה להוריד את ה"רק"

זאת היתה טעות שלי.. אבל ברור לך שיש ביקוש פי כמה יותר גדול למהנדסים מאשר להנדסאים.. אני אומר לך ככה, אם הכיוון שלך להיות מהנדסת עדיף לך לשפר את הפסיכומטרית כמה שאת יכולה ואפילו ללמוד במכללה מאשר ללמוד להיות הנדסאית ורק אח"כ לעשות השלמה שזאת למעשה רק הדרך הארוכה ..

עדיישן

New member
כן אני מבינה את העצה שלך fighter21

אבל אתה חייב לנסות להבין את הפחד שלי - עשיתי לפני שנתיים פסיכומטרי ויצא לי 509 ולמדתי חרשתי 8 שעות ביום עד שלא יכולתי יותר והרגשתי שידעתי את החומר עד כמה שאפשר...ואם אני אנסה שוב,גם זה יעלה לי קורס פסיכו וגם אני אצטרך לחכות עוד שנה עם הלימודים - שזה יהיה הכי גרוע אם אני לא אצליח לשפר את הפסיכו במשהו משמעותי...וזה הפחד שלי... כמו כן גם נרשמתי לאוני' חיפה לדברים אחרים לגמרי...אז נראה מה יהיה,אבל בעיקרון יותר מושך הנדסה בגלל הביקוש והשכר,שזה דבר אחד החשובים...

fighter21

New member
אממ..

אם כל כך דחוף לך לעסוק (במידה ותצליחי למצוא עבודה) בתחומי התעשייה וניהול אז תוכלי ללכת על הנדסאית תעשייה וניהול, אם כי אני לא בטוח שבהשלמה לתואר האקדמאי לא יבקשו ממך שוב את דרישות הקבלה שאליהם לא התאמת מההתחלה..

sobieslaw

New member
באמת?כי בבראודה זה אחרת

אמרו לי במזכירות של בראודה שיש אפשרות נוספת והיא דרך הנדסאות,זה פשוט ייקח לי יותר זמן...היא אמרה שזה "מסלול עוקף פסיכומטרי" ...אתה מבין? כלומר,מי שלא מתקבל יכול להיות הנדסאי ואז אח"כ הנדסה. ועוד משהו - אם אני יכולה להתקבל למקומות כמו מכללת רעננה או מכללת רמת גן או סמי שמעון וכאלה,אני לא יודעת אם כדאי לי ללמוד שם,במכללות שאף אחד לא שמע עליהם...מבין? אז זאת גם התלבטות ומשהו שמטריד אותי..במכללת רעננה צריך רק בגרות ממה שהבנתי מהאתר שלהם,אז מה זה אומר על הרמה שם?...

מכללת רעננה ספציפית

היא שלוחה של האו"פ ומכאן הנ"ל... בכ"א, עם כל הכבוד,אני לא יודע אם לבראודה יש שם חזק יותר מרעננה,סמי שמעון וכו'...<סורי> כמו שנאמר לך, עדיף לשפר ציונים וללכת לאוני'...

sobieslaw

New member
רגע,אתה מתכוון לאוני' או

למכללות האלה שכתבת? ומה זה אומר אם רעננה היא שלוחה של הפתוחה? ואגב,האם מכללת רחובות היא גם שלוחה? אני פשוט לא מבינה מה זה אומר....אשמח להסבר...כי שמעתי שבפתוחה התואר לוקח יותר זמן וזה בעיקר למי שרוצה לשלב עם עבודה ואני לא רוצה כ"כ...אז גם ברעננה זה כך?

נדמה לי שגם רעננה וגם רחובות

הינן שלוחות של הפתוחה,משמע התואר בסוף הוא של האוניברסיטה הפתוחה[שזה כמובן טוב בהרבה מתואר של מכללות,לרוב..{אך לא תמיד}].. פשוט המסגרת שם תהיה יותר אינטסיבית ביחס לאו"פ, כלומר יותר מפגשים...[ככל הנראה]

fighter21

New member
בכל מקרה

את כל כך מתעניינת בהנדסה אבל את בוודאי יודעת שהדרישות בפקולטה הזו, בעיקר בתחומי המתימטיקה והפיסיקה, הם מאוד גבוהות. אבל זה לא רק הדרישות, גם הלימודים בהנדסה עובדים הרבה עם מתימטיקה ברמה גבוהה.. אולי תשקלי ברצינות גם כיוונים אחרים, שאולי יותר תתאימי אליהם. כל זאת כמובן במקרה ולא תצליחי לשפר את הפסיכומטרי יותר לאזור ה-630+.

sobieslaw

New member
לסטיבן הקלידן

ויכול להיות שתנאי הקבלה הם כאלה , די נמוכים? איך יכול להיות? בכל מקרה,תודה לכולם על העזרה,אבל אני רוצה הנדסה בגלל שזה נשמע מאוד מעניין וגם כי כידוע מאוד פרקטי...בגלל זה אני נעולה על זה ככה. אבל האם אני יכולה להתקבל לפתוחה גם מבלי לשפר פסיכומטרי?

בטח יכול להיות!

כי זה לא באוני'...וגם ככה, לאוניברסיטה הפתוחה אין תנאי קבלה[למרות שיכול להיות שאם את הולכת על הנדסה הם ימליצו על בגרות ריאלית/פיסיקלית...אבל לא כחובה,כמדומני].. כן,את יכולה להתקבל לשם ללא שיפור פסיכומטרי,אבל ההנדסה היחידה שיש שם היא הנדסת תעו"נ, שתדעי..ובכ"ז או"פ היא לא אוני' רגילה, במובן שהיא..."פתוחה"-את לא באה כל יום לאוניברסיטה להרצאה/מעבדה או מה שלא יהיה אלא רק פעם ב....לגבי השלוחות שלה-לא יודע איך זה הולך,כדאי לברר איתן..

sobieslaw

New member
לסטיב

למכללת רחובות הייתה מודעה בפני עצמה בעיתון,והיה כתוב בקטן שהיא שייכת לפתוחה...אבל אולי יכול להיות בכל זאת שהיא מכללה כמו כל השאר,שבאים כל יום? כי ככה אני רוצה,אני לר רוצה למתוח את התואר יותר מידיי זמן... ואם תנאי הקבלה הם כאלה - אז איך יש לה שם יותר טוב ממכללות? אתה יכול להסביר בבקשה? כי אם זה כך אני אלמד שם נראה לי...למה לא?

ראי פרטים כאן-

http://www.r-college.co.il/r_htm.htm <האתר של מכללת רחובות...בעיקר "שאלות ותשובות" שם מוסברת דרך הלמידה שם..> תראי, באופן כללי נגיד זאת ככה: התואר שמכללת רחובות נותנת הוא של האוניברסיטה הפתוחה, לכן היחס אליו הוא כאל תואר שלה: חלק מהמעסיקים יעריכו תואר זה, "אפילו" יותר מאוניברסיטאות שיש בהן תנאי קבלה, בגלל שקשה יותר ללמוד בלימודים עצמיים[רוב הלימודים באו"פ מבוססים על זה..], ואילו חלק אחר,בגלל באמת שאין תנאי קבלה יגידו שהם מעדיפים בוגרי אוני' אחרות-כך או כך לא חושב שיש מגמה ברורה וקשה לדעת. בכ"א, מבחינת יוקרה אין לך מה לדאוג,כך אני חושב לפחות. מה שכן-לא לכל אחד[לי למשל לא] יתאים לי ללמוד בעיקר בבית, לכן תבדקי שבאמת הלימודים שם הם כמו באוני' רגילה כלומר לפי מערכת מסודרת וכו'..[לפי האתר שלהם זה אכן המצב] ..

למעלה