הנדסה רפואית

BigBlueFish

New member
הנדסה רפואית

שלום לכולם, אני מתעניין בהרשמה ללימודים אקדמאיים ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה הנדסה ביו-רפואית, מה זה הנדסה ביוטכנולוגית (זה בכלל תחום הנדסה?) ומה ההבדלים ביניהם? בנוסף, אם יש מישהו שלומד/למד תחומים אלו, אנא צור איתי קשר מכוון שאני קצת מבולבל והייתי רוצה לדעת כמה שיותר לפני שאקבל החלטה. המון תודה לכולם!

ביורפאית או ביוטכנולוגית

מגוון הפעילויות של התעשיה הביו-רפואית כולל תחומים רבים ושונים: פיתוח מיכשור רפואי לשימוש בריפוי, ניתוח ומחקר. למשל: קרני לייזר לשימוש בניתוחים, מכשירי אולטרה-סאונד לאבחון באיברים פנימיים ללא הקרנת רנטגן וכד'. המצאה ושכלול של מכשירים המיועדים ליעל פעילות של מערכות פגועות או אף להחליפן, כגון גפיים מלאכותיות, כליות מלאכותיות, קוצבי לב וכד'. הביוטכנולוגיה הוא מקצוע העוסק בשימוש באורגניזמים חיים (כגון חיידקים, וירוסים, תאים מן הצומח, תאים מן החי) ומוצריהם לשימושים תעשיתיים, חקלאיים, הביוטכנולוגיה משלבת ידע רפואיים, סביבתיים ומחקריים. הביוטכנולוגיה משלבת ידע מדיסציפלינות שונות כגון: ביוכימיה, פיזיולוגיה, גנטיקה והנדסה, ומיישמת אותו להפקת תוצרים תעשיתיים בעלי ערך כלכלי בתחומי הרפואה, הרוקחות, פרמקולוגיה, החקלאות, המזון, הכימיה ואקולוגיה. למרות נקודות הדמיון הראשון עוסק בעקר במכשירים ונלמד בחלק מהמוסדות בסמוך להנדסת מכונות או להנדסת חשמל ואלקטרוניקה והשני קרוב הרבה יותר לביולוגיה וכימיה. מומלץ גם להכנס לאתרי המוסדות המלמדים את התחומים כדי לעמוד במדוייק על התכנים ואפשרויות התמחות השונות. בהצלחה.

BigBlueFish

New member
שוב תודה

אם כך, נראה כי תחום ההנדסה הביו-רפואית יתאים לי הרבה יותר. יש איזו הערכה בנוגע למידת הביקוש בשוק, משרות פתוחות, יזמות או השקעה בתחום זה? תודה.

בבקשה.

התחום נחשב לתחום בפיתוח, פרטים תוכל לקרוא בשורת המאמרים או המקצועות בראש עמוד הפורום.

למעלה