הנדסה קרבית

• פותח הנושא kreo
  • פורסם בתאריך

kreo

New member
הנדסה קרבית

התאריך גיוס שלי שונה ל27.11 שככל הנראה זה להנדסה קרבית, מה שבאמת רציתי. אני יודע שאחרי חודש טירונות מתקיים הגיבוש ליהל"ם/סיירת יעל והבנתי שצריך כושר גופני רציני כדי לעבור אותו. אז השאלה שלי עד כמה הוא באמת צריך להיות רציני ואם אני לא בא לטירונות עם כושר טוב זה אומר שאין מצב שאני עובר אותו? ועוד שאלה: קראתי שיהל"ם ויעל נמצאים בתוך השטח רוב הזמן והם אלה שמטמינים את הפצצות וכדומה, אז מה עושים אלה שלא עברו או לא הלכו לגיבוש שלהם בכל השירות הסדיר? רק נוהגים בדחפורים כל הזמן כדי לפלס את הדרך? מה השוני בין יהל"ם/יעל לחייל רגיל בהנדסה הקרבית? טקבקונה בבקשה.

אני אצטט...

"תפקידי הגדוד: א. פריצת מעברים במערכת מכשולים מורכבת ב. פינוי ידני של שדה מוקשים ג. הנחת שדות מוקשים ד. ביצוע פעילות חבלה ה. פריצת והכשרת דרכים ו. סיוע בהתבצרות ז. לחימה כחי"ר ח. פריצת מכשול מים צר משימות חה"ן בבט"ש: סיוע בלוט"ר פעולות בט"ש ככוח חי"ר איסוף וניתוח מודיעין הנדסי בגזרות השונות" בפעילויות מסוג שונה יש להם גם תפקידים שונים אחרים
לגיבוש אתה צריך לבוא עם כושר טוב. בגלל זה לא כל מי שמתגייס לגדודי ההנדסה הולך לגיבוש, ובטח לא כל מי שהולך לגיבוש - עובר אותו. י הל"ם ויעל? בוקר טוב
יהל"ם זו יחידת הנדסה למשימות מיוחדות, והיא כוללת בטוחה את יעל, בין היתר... קראת שהם נמצאים בתוך השטח רוב הזמן והם אלה שמטמינים את הפצצות וכדומה? אחלה... תשאיר את זה ככה
ולא, הגדודים לא נוהגים בדחפורים, את זה עושה פלוגת הצמ"ה שנמצאת בתוך כל גדוד... השוני בין יהל"ם לבין גדודי ההנדסה הוא שיהל"ם אלו סיירות, והגדודים הם גדודים רגילים.

למעלה